NEWSΕπισημοποίησαν τους δεσμούς φιλίας τους Λευκωσία και κινεζική πόλη Fuzhou

24/06/2022

Κοινή δήλωση προθέσεων για την καθιέρωση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο αντιδήμαρχος της πόλης Fuzhou της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Huang Jianxiong την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.

 

Σε διαδικτυακή σύνδεση που πραγματοποιήθηκε κατά την τελετή έναρξης του Διεθνούς Πολιτιστικού Φεστιβάλ Φιλίας Πόλεων, στο οποίο προέδρευσε ο Δήμαρχος της Fuzhou, Wu Xiande, οι δύο πόλεις επισφράγισαν την κοινή τους επιθυμία να δημιουργηθούν φιλικοί δεσμοί και να ανοίξει ο δρόμος για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών και της συνεργασίας σε σημαντικούς τομείς, όπως η επιστήμη και η τεχνολογία, η έρευνα και η καινοτομία, ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, ο αθλητισμός κ.α. 

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης εξέφρασε τη χαρά και την ανυπομονησία του, αναφέροντας την ήδη υπάρχουσα συνεργασία του Πανεπιστημίου Minjung με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, την οποία, όπως τόνισε, ανυπομονεί να διευρυνθεί περισσότερο. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους ιδιαίτερους δεσμούς που έχει η πόλη της Λευκωσίας με άλλες πόλεις της Κίνας, υπενθυμίζοντας τις αντίστοιχες συμφωνίες φιλίας που έχουν υπογραφεί κατά το παρελθόν, με τις πόλεις Qingdao και Σανγκάη το 2001 και 2004 αντίστοιχα.


 

«Μέσω της συνεργασίας των τοπικών αρχών, στοχεύουμε να προωθήσουμε και να ενισχύσουμε την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών και να υλοποιήσουμε κοινές δραστηριότητες προς αμοιβαίο όφελος των πόλεων μας και των πολιτών τους, ιδίως στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας μέσω της συνεργασίας του Κέντρου Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία CYENS και αντίστοιχων ερευνητικών ιδρυμάτων στην πόλη σας. 

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, στοχεύουμε στην ανάπτυξη κοινών ερευνητικών προτάσεων, μαθημάτων και προγραμμάτων ανταλλαγής επισκέψεων για φοιτητές και ερευνητές. Επιπλέον, μέσω μελλοντικών συνεργασιών, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να ανταλλάξουμε ιδέες, να οικοδομήσουμε ισχυρές σχέσεις, να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες των πόλεων και των συμπολιτών μας, με σεβασμό στην ιστορία, τις αξίες, την παράδοση, τις πεποιθήσεις και τις φιλοδοξίες. για να στηρίξουμε την ανάπτυξη των χωρών μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Λευκωσίας.

 

Επιβλέπων την διαδικασία και εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο της Fuzhou, ήταν και ο πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, Liu Yantao, ο οποίος στο δικό του μήνυμα επεσήμανε πως Fuzhou και Λευκωσία είναι το έκτο «ζευγάρι» που δημιούργησαν φιλικές σχέσεις μεταξύ Κίνας και Κύπρου, τονίζοντας πως στην κινεζική κουλτούρα, ο αριθμός Έξι αντιπροσωπεύει την καλή τύχη. «Ελπίζω ότι η σύναψη φιλικών σχέσεων θα φέρει περισσότερη «τύχη» όχι μόνο στις δύο πόλεις, αλλά και στη στρατηγική εταιρική σχέση που βασίζεται σε κοινές αρχές και έννοιες μεταξύ Κίνας και Κύπρου», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Παρόντες ήταν επίσης η πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Δήμου Λευκωσίας, κυρία Ελένη Λουκαΐδου, εκπρόσωποι της κινεζικής πρεσβείας στην Κύπρο, ο Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, μέλη του Γραφείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Δήμου Λευκωσίας και του Κέντρου Αριστείας CYENS

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'NEWS'

NEWS
28 Ιουλίου: Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας - Ανακοίνωση Υπουργείου Υγείας

28/07/2022

Η 28η Ιουλίου με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της ηπατίτιδας, με το μήνυμα «Η Ηπατίτιδα δεν μπορεί να περιμένει».

NEWS
Κλείνουν κεντρικές οδικές αρτηρίες στη Λευκωσία λόγω έργων

27/07/2022

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι, λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στο μηχάνημα εφαρμογής της ασφάλτου, στο πλαίσιο του ανωτέρω έργου και σε συνέχεια των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών κοινής ωφελείας σε τμήμα του κόμβου Μακαρίου – Ευαγόρου - Αναστασίου Λεβέντη, οι τροποποιήσεις στις ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μεταφέρονται για την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 από ώρα 11:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το απόγευμα.

NEWS
Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός για πρώτη φορά στην Κύπρο

27/07/2022

Έρχεται για πρώτη φορά στη Κύπρο ο διεθνούς φήμης Αρχιμανδρίτης πατήρ Νικόδημος Καβαρνός σε μια κοσμογονική βυζαντινή συναυλία, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στις 21:00.

NEWS
Εκατοντάδες συμπολίτες μας έλαβαν βοήθεια απο το Κέντρο Στήριξης και Επανένταξης Αστέγων «ΣΧΕΔίΑ»

27/07/2022

Το έργο του Κέντρου Στήριξης και Επανένταξης παρουσιάστηκε χθες Τρίτη 26 Ιουλίου στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, στην παρουσία της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασίας Ανθούσης, η οποία εξήρε τη σημαντικότητα της λειτουργίας τα τελευταία τρία χρόνια του Κέντρου, χαρακτηρίζοντας το πρωτοποριακό και ευέλικτο που στοχεύει σε σωστές παρεμβάσεις για το καλό των δημοτών.

NEWS
Μουσική φιλανθρωπική συναυλία στο Κηποθέατρο Λεμεσού

26/07/2022

Η ΠΟΑΑ Λεμεσού Παγκύπρια Οργάνωση Αποκατάστασης Αναπήρων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες διοργανώνουν Μουσική Φιλανθρωπική Συναυλία με τίτλο «Με Φάρο τους Δρόμους της Παράδοσης» την Παρασκευή 29 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού «Μάριος Τόκας».

NEWS
Είδαμε την παράσταση «ότι φάμε…ότι πιουμε…» σε σκηνοθεσία Βαλεντίνας Σοφοκλέους

26/07/2022

Μια εξαιρετική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Κυριακή 24 Ιουλίου στο εξαιρετικό χώρο του Διεθνούς Πάρκου Γλυπτικής το θεατρόφιλο κοινό της Αγίας Νάπας και της ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου.

NEWS
Στέφθηκε με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Καρότου στο Λιοπέτρι

26/07/2022

Με μεγάλη επιτυχία και καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ η προσέλευση του κόσμου, πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου για 2η φορά το «Παγκύπριο Φεστιβάλ Καρότου», το οποίο διοργάνωσε το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου σε συνεργασία με όλα τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας και τους τοπικούς παραγωγούς της περιοχής.

NEWS
Έρχεται το Aγροτικό Φεστιβάλ Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Αγία Νάπα

26/07/2022

Πραγματοποιείται την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, η ώρα 8.00μ.μ στην Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας, το Αγροτικό Φεστιβάλ Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΄Ενωσης Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) Αμμοχώστου, το οποίο διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας

NEWS
Η κοινότητα Πάχνας τίμησε τους ήρωες της (Photo)

25/07/2022

Με την επισημότητα που αρμόζει, Εκκλησία και Πολιτεία τίμησαν την Κυριακή 24 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου στην Πάχνα τη μνήμη των αγωνιστών του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ Πανίκο Συμεού και Νίκο Σοφοκλέους, του ήρωα της μάχης της Κοφίνου Ευμένιο Μαρκαντώνη και των πεσόντων της τουρκικής εισβολής Ιορδάνη Ιορδάνους και Κυριάκο Θουκή.

NEWS
Εντυπωσιακή η 1η παρουσίαση Ιστορικών Αγωνιστικών Αυτοκινήτων στην Λεμεσό

25/07/2022

Παλιούς θρύλους των κυριότερων αγώνων του κυπριακού πρωταθλήματος ράλι μπόρεσε να δει και να θαυμάσει από κοντά το κοινό της Λεμεσού και όχι μόνο σε μια έκθεση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο με “καθαρόαιμα” παλιά αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας 70-80-90.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'NEWS')

Διαφημιστείτε εδώ