NEWSΕγκαινιάστηκε το γήπεδο του «AETOY»

22/06/2022

Ένα έργο που εκφράζει από τη μία την αναβάθμιση των συνοικιών της Λεμεσού και την ποιότητα ζωής των δημοτών και από την άλλη την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού.

 

Το γήπεδο του ΑΕΤΟΥ, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού €1.200.000, που αποτελεί στολίδι για την πόλη, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουνίου. Το έργο, χρηματοδοτήθηκε από τον ΚΟΑ και το Δήμο Λεμεσού με τα ποσά των €770,000 και €430,000 αντίστοιχα.

«Είναι μια σειρά από έργα, μεγάλα και μικρότερα, που το Δημοτικό μας Συμβούλιο προώθησε την τελευταία πενταετία, με στόχο να θέσει τις μεγάλες συνοικίες της πόλης σε τροχιά ανάπτυξης, ανάλογη με την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και του κέντρου της πόλης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αυτών ξεπερνά τα €20 εκατομμύρια, με χρηματοδότηση από το κρατικό ταμείο, ευρωπαϊκά ταμεία και το ταμείο του Δήμου μας» είπε σε ομιλία του στην τελετή εγκαινίων ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.Το γήπεδο του ΑΕΤΟΥ έρχεται να ενισχύσει και τις προσπάθειες των αγροτικών ομοσπονδιών, που προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή. «Είναι γι’ αυτό το λόγο που το γήπεδο έχει διατεθεί για τις ανάγκες των 3 αγροτικών μας ομοσπονδιών, ΠΑΑΟΚ, ΕΠΟΛ και ΑΟΚΝΕΛ, προσφέροντας δυνατότητα μέχρι και σε 10 σωματεία να το χρησιμοποιούν. Και για να μην μείνουμε στα λόγια, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, στη Διαχειριστική Επιτροπή του γηπέδου, να συμμετέχουν ισότιμα και εκπρόσωποι από κάθε ομοσπονδία» ανέφερε ο Δήμαρχος.Ο Δήμος Λεμεσού αποδίδοντας μεγάλη σημασία στην ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού, πέρα από το γήπεδο του ΑΕΤΟΥ και του αθλητικού χώρου στην Αγία Φύλα, τον Οκτώβρη αρχίζει εργασίες για τα 3 γήπεδα Beach Volley και Beach Tennis, με υποδομές και για γήπεδο Beach Soccer, στην Ακτή Ολυμπίων. Επίσης προωθούνται και 2 πάρκα skate board, σε Άγιο Νικόλα και Ζακάκι καθώς και η δημιουργία Κέντρου Τοξοβολίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης μίλησε για ένα γήπεδο που η τοπική κοινωνία είχε μεγάλη ανάγκη και γι’ αυτό ο Οργανισμός πρόθυμα διέθεσε ένα τόσο μεγάλο κονδύλι. Και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου.Η τελετή εγκαινίων ολοκληρώθηκε με ποδοσφαιρικούς αγώνες με τη συμμετοχή παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Λεμεσού, επίλεκτων των αγροτικών ομοσπονδιών και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δήμου Λεμεσού.

Αρχιτέκτονας του γηπέδου, ο Ανδρέας Ηρακλέους, με ανάδοχο εταιρεία κατασκευών την A.N. Christou Properties and Constructions Ltd.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'NEWS'

NEWS
Κατεδαφίζεται το παρατηρητήριο της Ε.Φ. στην εντός των τειχών Λευκωσία

27/06/2022

Κλειστή θα είναι η οδός Ιούς μέχρι την οδό Ελευθερίας στην εντός των τειχών Λευκωσία από σήμερα το απόγευμα λόγω κατεδάφισης παρατηρητηρίου της Εθνικής Φρουράς.

NEWS
Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Γεώργιου Μελιφρονίδη

27/06/2022

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στον ήρωα της τουρκικής εισβολής, Ανθυπολοχαγό Καταδρομών Γεώργιο Μελιφρονίδη, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων, σε συνεργασία με τον Δήμο Έγκωμης, ανήγειρε μνημείο σε δημόσιο χώρο επί της λεωφόρου Ηρώων.

NEWS
Χέρι βοηθείας για τον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Λευκοθέα

27/06/2022

Φιλανθρωπικό γεύμα με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά του Ιατρού, πραγματοποίησε η ερανική επιτροπή του ναού το Σάββατο 25 Ιουνίου έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χαβούζας στα Πολεμίδια.

NEWS
Με εξαιρετική επιτυχία, η κοινή συναυλία των Φιλαρμονικών από όλη την Κύπρο

27/06/2022

Το 2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών αγκαλιάστηκε και φέτος από ντόπιους και ξένους επισκέπτες, οι οποίοι απόλαυσαν ένα μελωδικό απόγευμα Κυριακής στην περιοχή του μόλου Λεμεσού.

NEWS
4ο Φεστιβάλ Μελιού και Μελισσοκομίας στην Οδού με πολλές εκπλήξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

24/06/2022

Όποιος βρεθεί εκεί θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με 30 παραγωγούς μελιού από ολόκληρη την Κύπρο και να γνωρίσει από πρώτο χέρι τα προϊόντα τους.

NEWS
Βράβευση αριστούχων φοιτητών του ΤΕΠΑΚ από το ΣΑΛΑ

24/06/2022

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Τάσσος Παπαδόπουλος του ΤΕΠΑΚ η τελευτή βράβευσης των πρωτευσάντων φοιτητριών/των της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος για την Ακαδημαϊκή Χρονιά 2021-2022.

NEWS
Επισημοποίησαν τους δεσμούς φιλίας τους Λευκωσία και κινεζική πόλη Fuzhou

24/06/2022

Κοινή δήλωση προθέσεων για την καθιέρωση σχέσεων φιλίας και συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και ο αντιδήμαρχος της πόλης Fuzhou της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Huang Jianxiong την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.

NEWS
Τιμά τον Παναγιώτη Γιαννάκη ο Δήμος Λεμεσού

24/06/2022

Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει ο Ελληνικός αθλητισμός και η Ευρωπαϊκή καλαθοσφαίριση, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, έλαβε την απόφαση να τιμήσει ο Δήμος Λεμεσού.

NEWS
Υπενθύμιση για πληρωμή του δημοτικού τέλους Ακίνητης Ιδιοκτησίας

23/06/2022

Ο Δήμος Λευκωσίας υπενθυμίζει το κοινό ότι η τελευταία ημερομηνία πληρωμής του δημοτικού τέλους Ακίνητης Ιδιοκτησίας είναι η 24η Ιουνίου 2022.

NEWS
Υπογραφή Μνημόνιου Συνεργασίας ανάμεσα στο ΤΕΠΑΚ και ΣΑΛΑ

23/06/2022

Η συνεργασία ΣΑΛΑ και ΤΕΠΑΚ έχει εξαιρετική σημασία διότι είναι ικανή να ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές στους δύο Κοινωφελείς Οργανισμούς της πόλης μας για προώθηση των σκοπών τους, αλλά κυρίως και για ουσιαστική και αποφασιστική συμβολή όχι μόνον στην επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη, αλλά και στην προώθηση της κοινωνικής αναβάθμισης και περιβαλλοντικής συνείδησης στην χώρα μας, και ειδικότερα της πόλης μας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'NEWS')

Διαφημιστείτε εδώ