ΑΞΙΟΘΕΑΤΑΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Το ιστορικό εκκλησάκι της Αγίας Χριστίνης στην καρδιά της Γερμασόγειας

22/08/2023

Η Αγία Χριστίνη βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από τον κεντρικό ναό του χωριού και λειτουργεί σήμερα μόνο ως εκκλησιαστικό μουσείο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Το λουτρό Εσκί Χαμάμ στην οδό Λουτρών στην παλιά πόλη της Λεμεσού

21/08/2023

Στον ιστορικό πυρήνα της Λεμεσού και συγκεκριμένα επί της οδού Λουτρών σώζεται ως σήμερα το Εσκί Χαμάμ, ο μοναδικός τούρκικος λουτρώνας της πόλης.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Ιερός ναός Παναγίας Τριχερούσας - η Παναγία με τα τρία χέρια

28/06/2023

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Τριχερούσας βρίσκεται στην περιοχή Καψάλου, νότια του Τσιρείου Σταδίου. Κτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με δωρεά του ζεύγους Χρυστάλλα Θεοδόση Μεσαρίτη και Χαράλαμπου Χατζήμιχαήλ από τη Λεμεσό, όταν τον Φεβρουάριο του 1969 δώρισαν οικόπεδο έκτασης 25 στρεμμάτων.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Το μοναδικό διπλογέφυρο της Κύπρου που δεσπόζει περήφανο σε μια μαγευτική τοποθεσία

11/05/2023

Δύο διαφορετικά γεφύρια χτισμένα σε δύο διαφορετικές εποχές στο ίδιο ακριβώς σημείο. Ένα γεφύρι που έγινε ιδιαίτερα γνωστό με την ονομασία διπλογέφυρο και είναι το μοναδικό που υπάρχει στην Κύπρο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Τρόοδος: H σπονδυλική στήλη της ορεινής Κύπρου

15/03/2023

Κάθε φορά που επισκέπτεσαι την ορεινή Κύπρο στο μυαλό σου έχεις όλα εκείνα τα συναισθήματα που νιώθεις κάθε φορά που αφήνεις πίσω σου την πόλη και φεύγεις για εκδρομή. 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Τριμίκλινη: Το χωριό - σταθμός, από και προς το Τρόοδος

08/03/2023

Η Τριμίκλινη, αδιαμφισβήτητα, είναι ένα από τα χωριά- σταθμούς της επαρχίας Λεμεσού. Δεν γίνεται να βρεθεί κανείς στην οροσειρά του Τροόδους και να μην περάσει, έστω, από αυτόν τον υπέροχο προορισμό.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Ενετικό γεφύρι Τριμίκλινης: Το κόσμημα του ποταμού Κούρη

08/02/2023

Η ορεινή Κύπρος έχει πλούσια ιστορική παρακαταθήκη από γεφύρια. Ένα από τα πιο ξεχωριστά είναι το Ενετικό Γεφύρι της Τριμίκλινης.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Η ιστορική χαβούζα της Λεμεσού - Η δεξαμενή που τροφοδοτούσε όλη την πόλη με νερό

06/02/2023

Η γεωγραφική θέση της Λεμεσού εξασφάλιζε πολλά πλεονεκτήματα στην πόλη και στους κατοίκους της. Στον τομέα της ύδρευσης την παροχή νερού εξασφάλιζαν τα υπόγεια νερά, τα οποία οδήγησαν τους κατοίκους της να δημιουργήσουν πηγάδια για να έχουν νερό.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Άγιος Ερμογένης: Ένα γραφικό και ιστορικό ξωκλήσι στην Επισκοπή

14/11/2022

Το μικρό γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ερμογένη βρίσκεται περίπου 100 μέτρα μακριά από την παραλία Αγίου Ερμογένους ή αλλιώς Επισκοπής.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Γεφύρι του Τζιελεφού: Το πέτρινο έργο τέχνης στην καρδιά της φύσης

28/07/2022

Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα ομορφότερα και εντυπωσιακότερα πέτρινα γεφύρια της Κύπρου. Βρίσκεται στο δάσος της Πάφου χτισμένο σε υψόμετρο 440 μέτρων πάνω στον ποταμό Διαρίζο 6 χιλιόμετρα από το τουρκοκυπριακό χωριό Άγιος Νικόλαος.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ