ΑΞΙΟΘΕΑΤΑΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Το μοναδικό διπλογέφυρο της Κύπρου που δεσπόζει περήφανο σε μια μαγευτική τοποθεσία

11/05/2023

Δύο διαφορετικά γεφύρια χτισμένα σε δύο διαφορετικές εποχές στο ίδιο ακριβώς σημείο. Ένα γεφύρι που έγινε ιδιαίτερα γνωστό με την ονομασία διπλογέφυρο και είναι το μοναδικό που υπάρχει στην Κύπρο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Τρόοδος: H σπονδυλική στήλη της ορεινής Κύπρου

15/03/2023

Κάθε φορά που επισκέπτεσαι την ορεινή Κύπρο στο μυαλό σου έχεις όλα εκείνα τα συναισθήματα που νιώθεις κάθε φορά που αφήνεις πίσω σου την πόλη και φεύγεις για εκδρομή. 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Τριμίκλινη: Το χωριό - σταθμός, από και προς το Τρόοδος

08/03/2023

Η Τριμίκλινη, αδιαμφισβήτητα, είναι ένα από τα χωριά- σταθμούς της επαρχίας Λεμεσού. Δεν γίνεται να βρεθεί κανείς στην οροσειρά του Τροόδους και να μην περάσει, έστω, από αυτόν τον υπέροχο προορισμό.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Ενετικό γεφύρι Τριμίκλινης: Το κόσμημα του ποταμού Κούρη

08/02/2023

Η ορεινή Κύπρος έχει πλούσια ιστορική παρακαταθήκη από γεφύρια. Ένα από τα πιο ξεχωριστά είναι το Ενετικό Γεφύρι της Τριμίκλινης.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Η ιστορική χαβούζα της Λεμεσού - Η δεξαμενή που τροφοδοτούσε όλη την πόλη με νερό

06/02/2023

Η γεωγραφική θέση της Λεμεσού εξασφάλιζε πολλά πλεονεκτήματα στην πόλη και στους κατοίκους της. Στον τομέα της ύδρευσης την παροχή νερού εξασφάλιζαν τα υπόγεια νερά, τα οποία οδήγησαν τους κατοίκους της να δημιουργήσουν πηγάδια για να έχουν νερό.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Άγιος Ερμογένης: Ένα γραφικό και ιστορικό ξωκλήσι στην Επισκοπή

14/11/2022

Το μικρό γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ερμογένη βρίσκεται περίπου 100 μέτρα μακριά από την παραλία Αγίου Ερμογένους ή αλλιώς Επισκοπής.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Γεφύρι του Τζιελεφού: Το πέτρινο έργο τέχνης στην καρδιά της φύσης

28/07/2022

Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα ομορφότερα και εντυπωσιακότερα πέτρινα γεφύρια της Κύπρου. Βρίσκεται στο δάσος της Πάφου χτισμένο σε υψόμετρο 440 μέτρων πάνω στον ποταμό Διαρίζο 6 χιλιόμετρα από το τουρκοκυπριακό χωριό Άγιος Νικόλαος.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Δύμες: Το πανέμορφο χωριό της Πιτσιλιάς

28/07/2022

Οι Δύμες, ένα γραφικό ορεινό χωριό της επαρχίας Λεμεσού, βρίσκεται κουρνιασμένο στα 910 μέτρα, στην αγκαλιά της επιβλητικής περιοχής της Πιτσιλιάς σε απόσταση 59 χιλιομέτρων από τη Λευκωσία και 40 περίπου χιλιόμετρα από την Λεμεσό.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Ποταμιού: Το πανέμορφο γραφικό χωριουδάκι της Λεμεσού που έζησε ο Νεόφυτος Ροδινός

28/07/2022

Η Ποταμιού φωλιάζει σε υψόμετρο 680 μέτρων. Πρόκειται για ένα μικρό και ήσυχο χωριό της Κύπρου περιτριγυρισμένο από πράσινο, με πολλές όμορφες γωνιές που περιμένουν τους επισκέπτες να τις εξερευνήσουν.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Το γραφικό και ιστορικό ξωκλήσι του Αγίου Ερμογένη στην Επισκοπή

28/07/2022

Το μικρό γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ερμογένη βρίσκεται περίπου 100 μέτρα μακριά από την παραλία Αγίου Ερμογένους ή αλλιώς Επισκοπής. Βουτηγμένο μέσα σε μια καταπράσινη όαση κι αγκαλιασμένο από πανύψηλους ευκαλύπτους, αποπνέει ηρεμία και γαλήνη.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ