ΓΝΩΜΕΣΓΝΩΜΕΣ
Η μετάβαση της Λεμεσού σε μια σύγχρονη, κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη ευρωπαϊκή πόλη

04/04/2024

"Η Λεμεσός στις πρωτοπόρες πόλεις της Ευρώπης. Η πόλη μας πέρασε με επιτυχία και το τελικό ορόσημο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Άνοιξε ο δρόμος για χρηματοδοτήσεις δεκάρων έργων τα επόμενα χρόνια."

ΓΝΩΜΕΣ
Σάννα: η γλώσσα των Μαρωνιτών της Κύπρου που παλεύει για επιβίωση

07/03/2024

Είχα τη χαρά να παρευρεθώ την περασμένη Δευτέρα (4 Μαρτίου 2024) στο ΡΙΚ, όπου προβλήθηκε για πρώτη φορά το ντοκιμαντέρ «Sanna – Η γλώσσα μας». Ήταν μια εκδήλωση αρκούντως διαφωτιστική για να καταλάβουμε όλοι τη σημασία της Σάννα, της κυπριακής μαρωνίτικης, που αποτελεί κράμα (και συνεπώς διασώζει πλούτο) διαφορετικών γλωσσών.

ΓΝΩΜΕΣ
Πενήντα χρόνια μνήμης από το ημερολόγιο μιας απαισιόδοξης προσφυγοπούλας

13/02/2024

Πότε ήμουν παιδούλα, πότε ανέβηκα τη σκάλα της εφηβείας , πότε άρχισα να την κατεβαίνω , τώρα στα μέσα του κατήφορου αρχίζω να ανασκαλεύω ( πάλι;) τις μνήμες , κι  αυτές αναζωπυρώνονται και παράξενο ακόμα με πονούν.

ΓΝΩΜΕΣ
Μικροκινητικότητα: Η Κύπρος ενώπιον μεγάλων αλλαγών στη μετακίνηση και την κυκλοφορία

29/01/2024

Διαβάστε το καινούριο άρθρο του Δημάρχου Στροβόλου κ. Ανδρέα Β. Παπαχαραλάμπους σχετικά με τη μικροκινητικότητα.

ΓΝΩΜΕΣ
Ο νέος χρόνος...

15/01/2024

Κάθε φορά που υποδεχόμαστε το νέο χρόνο, φορεί το πιο αισιόδοξο του χαμόγελο, γεμίζει η καρδιά προσδοκία, ότι θα έρθει και θα εκπληρώσει τις ευχές μας. Αποχαιρετούμε ίσως με χαρά τον παλιό, φορτώνοντας του όλες τις ταλαιπωρίες, τις στενοχώριες και τέλος πάντων για όσα υποσχέθηκε με την είσοδο του και αν φάνηκε ή δεν φάνηκε συνεπής στις υποσχέσεις του. 

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΓΝΩΜΕΣ')

Διαφημιστείτε εδώ