ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ανθεστήρια 2025: Η μακρόχρονη γιορτή της Άνοιξης ζωντανεύει στον Δήμο Αμαθούντας!

Γράφει η Έφη Μέφερη
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί σε ένα ανοιξιάτικο ταξίδι αισθήσεων, πολιτισμού και παράδοσης, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Μαΐου 2025, στον χώρο στάθμευσης του ποταμού Γερμασόγειας, όπου τα Ανθεστήρια 2025 υπόσχονται να μεταμορφώσουν το τοπίο σε έναν πολύχρωμο, ζωντανό κήπο χαράς και δημιουργίας.
Με φόντο τη φύση και πρωταγωνιστές το λουλούδι, τη μουσική και την πολιτιστική κληρονομιά, η φετινή διοργάνωση ξεχωρίζει για την ποικιλία και την ποιότητα των εκδηλώσεων. Οι εορτασμοί ξεκινούν το Σάββατο στις 19:00 με τα επίσημα εγκαίνια από την Υφυπουργό Ναυτιλίας, κα Μαρίνα Χατζημανώλη, και συνεχίζονται με παρέλαση Μαζορετών και τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμαθούντας.
Η πρώτη βραδιά κορυφώνεται με μια ξεχωριστή συναυλία της Ορχήστρας Ρυθμός, με τη Μελίνα Ασλανίδου και τη Σάσα Γλυκή από το σχήμα «Εκείνη & Εκείνη», με τη συνοδεία της Χορωδίας του Δήμου Αμαθούντας. Μια μουσική εμπειρία που ενώνει την παράδοση με το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι.
Η Κυριακή 4 Μαΐου ξεκινά με χαμόγελα για τους μικρούς επισκέπτες μέσα από παραστάσεις θεάτρου σκιών με τον Καραγκιόζη, ενώ το απόγευμα ακολουθούν καλλιτεχνικά δρώμενα. Το φινάλε της γιορτής κορυφώνεται με την παραδοσιακή συναυλία «Η Κύπρος μέσα στο πέρασμα των Αιώνων», με τους Μιχάλη Τερλικκά, Πέτρο Κουλουμή και Μιχάλη Κουλουμή, μας ταξιδεύει στις ρίζες του τόπου μέσα από ήχους και στίχους που συγκινούν."
Παράλληλα, στους χώρους της διοργάνωσης θα λειτουργούν ανθοπωλεία, φυτώρια, παιδότοπος και σημεία εστίασης, διαμορφώνοντας ένα φιλόξενο περιβάλλον για κάθε ηλικία. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ο Δήμος απευθύνει κάλεσμα σε όλους να φορέσουν τα ανοιξιάτικά τους και να συμμετάσχουν στη γιορτή της φύσης, της μουσικής και της χαράς.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ'









