ΔΗΜΟΙ
Δήμος Λάρνακας: Έναρξη Δ’ Φάσης Έργου Ανάπλασης Πλατειών Ακροπόλεως, Αλκής και γύρω δρόμων
Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι, στο πλαίσιο εκτέλεσης των κατασκευαστικών εργασιών του Έργου «Ανάπλαση Πλατείας Ακροπόλεως, Πλατείας Αλκής και γύρω δρόμων», τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026, προγραμματίζεται να αρχίσουν οι εργασίες της Δ’ φάσης του έργου, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν για περίοδο τεσσάρων (4) μηνών. Οι εργασίες θα εκτελεστούν στο νότιο τμήμα της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, καθώς και σε τμήμα της οδού Κωνσταντίνου Καλογερά.
Τα οχήματα που κινούνται από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας προς το παλαιό Νοσοκομείο θα εκτρέπονται στο βόρειο ανακατασκευασμένο τμήμα της Λεωφόρου που θα λειτουργεί ως ρεύμα ανόδου, ενώ τα οχήματα που κινούνται στην κάθοδο, θα εκτρέπονται μέσω των οδών Κωνσταντίνου Ζαχαριάδη, Κυριάκου Μάτση και Κίμωνος, προς τον τελικό προορισμό τους.
Επίσης, με την πάροδο των πρώτων ημερών, τα οχήματα που κινούνται στην άνοδο της Λεωφόρου, θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στη Λουκή Ακρίτα με δεξιά στροφή, όπως επίσης και τα οχήματα από τη Λουκή Ακρίτα, θα μπορούν να εισέλθουν στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου αποκλειστικά με δεξιά στροφή και κατεύθυνση προς παλαιό Νοσοκομείο.
Καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών τα εν λόγω τμήματα των οδών θα παραμείνουν κλειστά για όλα τα οχήματα, ενώ θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση των πεζών προς τις επηρεαζόμενες κατοικίες και επιχειρήσεις.
Με την πρόοδο των εργασιών και πάντα έγκαιρα, θα υπάρξει νέα αναλυτική ενημέρωση για τυχόν νέες με πληροφορίες για το Έργο.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΔΗΜΟΙ'