ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Χωρίς πειθαρχικές διώξεις η έρευνα για τη διαρροή των απειλητικών emails προς τον ΔΗΣΥ

13/08/2026

Δεν προέκυψαν στοιχεία που να δικαιολογούν την πειθαρχική δίωξη μέλους της Αστυνομίας από τη διοικητική έρευνα για τη δημοσιοποίηση των απειλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αφορούσαν την Αννίτα Δημητρίου.

 

Ολοκληρώθηκε η διοικητική έρευνα που είχε διατάξει ο Αρχηγός Αστυνομίας, Θεμιστός Αρναούτης, μετά τη δημοσιοποίηση ενός από τα απειλητικά emails τα οποία είχαν αποσταλεί στον ΔΗΣΥ τον περασμένο Ιούνιο και αφορούσαν την Αννίτα Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, από την έρευνα «δεν προέκυψαν στοιχεία που να δικαιολογούν πειθαρχική δίωξη οποιουδήποτε μέλους της Αστυνομίας».

Όταν ζητήθηκε να διευκρινιστεί εάν διαπιστώθηκε ότι η διαρροή δεν προήλθε από την Αστυνομία ή εάν απλώς δεν εντοπίστηκαν επαρκή στοιχεία για πειθαρχική δίωξη μέλους της Δύναμης, η ίδια πηγή επανέλαβε την αρχική τοποθέτηση, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω σχόλιο.

Ως εκ τούτου, η επίσημη ενημέρωση περιορίζεται στο ότι δεν στοιχειοθετήθηκε πειθαρχική υπόθεση σε βάρος αστυνομικού, χωρίς να προσδιορίζεται από πού ξεκίνησε η διαρροή.

Οι αντιδράσεις στον ΔΗΣΥ μετά τη δημοσιοποίηση

Το ζήτημα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον Δημοκρατικό Συναγερμό, καθώς στελέχη του κόμματος ζητούσαν να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες τα emails έγιναν γνωστά σε τρίτους και αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Ιωάννα Φωτίου, γνωστή ως Annie Alexui.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΗΣΥ, Ονούφριος Κουλλά, είχε εκφράσει τον προβληματισμό του για τη διαρροή και είχε ζητήσει τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας από την Αστυνομία.

«Από την Αστυνομία; Από κάπου αλλού; Θέλω να ελπίζω και πρέπει για αυτό να διεξαχθεί μια εσωτερική έρευνα από την Αστυνομία».

Ανάλογη θέση είχε διατυπώσει ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Ευθύμιος Δίπλαρος. Είχε χαρακτηρίσει ανησυχητικό το γεγονός ότι το περιστατικό διέρρευσε μέσα σε λίγες ώρες, ενώ, όπως ανέφερε, γνώριζαν γι’ αυτό ελάχιστα πρόσωπα εντός του ΔΗΣΥ.

«Θέλω να ελπίζω ότι δεν είναι από εκεί, σίγουρα δεν είναι από εμάς. Ελάχιστοι ήμασταν εκεί, έμπιστα άτομα και που είχαμε πει ότι δεν πρέπει να ασχοληθούμε, θα ασχοληθεί μόνο η Αστυνομία».

Παραμένει ανοικτή η έρευνα για τον αποστολέα

Ανεξάρτητα από τη διοικητική έρευνα για τη διαρροή, συνεχίζεται η διερεύνηση των ίδιων των απειλητικών μηνυμάτων που είχαν σταλεί προς τον ΔΗΣΥ για την Αννίτα Δημητρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι ανακριτές δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει τον φάκελο της υπόθεσης και δεν μπορεί να προσδιοριστεί πότε θα περατωθεί η διαδικασία.

Η υπόθεση εξακολουθεί συνεπώς να βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ παραμένει ζητούμενο εάν θα καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του αποστολέα και εάν θα ακολουθήσουν συλλήψεις. Από το περιστατικό έχουν ήδη παρέλθει δύο μήνες χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Τα τρία ηλεκτρονικά μηνύματα

Η υπόθεση έγινε γνωστή όταν η Ιωάννα Φωτίου, γνωστή ως Annie Alexui, δημοσιοποίησε ηλεκτρονικό μήνυμα που είχε αποσταλεί στο κόμμα στις 3 Ιουνίου. Το συγκεκριμένο email δεν ήταν το πρώτο, καθώς είχαν προηγηθεί ακόμη δύο μηνύματα με προειδοποιήσεις για απόπειρα φόνου εναντίον της Αννίτας Δημητρίου.

Λόγω του περιεχομένου τους, η Αστυνομία ενημερώθηκε αμέσως. Παράλληλα, η Annie Alexui επανέφερε πληροφορίες περί εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του αδελφού της.

Το email που δημοσιοποίησε είχε αποσταλεί στις 5:04 μ.μ. από χρήστη με το όνομα [email protected] και ανέφερε:

«Γεια σας. Έχω πολύ σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια της ζωής της Αννίτας Δημητρίου. Ξέρω ότι ετοιμάζεται απόπειρα δολοφονίας εναντίον της. Θέλουν να την εξοντώσουν».

Σε άλλο email που δόθηκε αργότερα στη δημοσιότητα, ο αποστολέας ισχυριζόταν ότι είχε προσεγγιστεί για να σκοτώσει την Αννίτα Δημητρίου και ότι, μετά την άρνησή του, του ζητήθηκε να βρει άλλο πρόσωπο. Σε τρίτο μήνυμα, προειδοποιούσε ότι η κ. Δημητρίου έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί του για να αποφύγει τον φόνο.

Οι ισχυρισμοί της Annie Alexui

Σε δημοσίευσή της, η Annie Alexui ισχυρίστηκε ότι το email δημιουργήθηκε στη Λεμεσό και το συνέδεσε με δύο πρόσωπα του υποκόσμου, γνωστά στην Αστυνομία.

Κατά τους ισχυρισμούς της, ο ένας είχε τεθεί στο παρελθόν υπό αστυνομική προστασία, έπειτα από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, προκειμένου να καταθέσει σε βάρος άλλου προσώπου. Και οι δύο είχαν απασχολήσει τις Αρχές για σοβαρές υποθέσεις, ενώ ο ένας είχε απασχολήσει και για πρόσφατη εγκληματική ενέργεια.

Η τοποθέτηση της Αννίτας Δημητρίου

Η Πρόεδρος της Βουλής είχε επιλέξει να τοποθετηθεί με φειδώ για την υπόθεση, δηλώνοντας ότι αισθάνεται ασφαλής.

«Επιτρέψτε μου για αυτό το θέμα να είμαι πολύ φειδωλή».

Στη συνέχεια είχε προσθέσει:

«Πρέπει να αισθάνεται ο κάθε πολιτικός ασφαλής να λέει ελεύθερα την άποψή του. Από εκεί και έπειτα θα πρέπει να δοθούν κάποιες απαντήσεις, μετά και από την έρευνα, η οποία θα γίνει».

Μετά τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων, πληροφορίες ανέφεραν ότι τέθηκαν σε εφαρμογή ενεργητικά, δηλαδή ορατά, και παθητικά, μη ορατά, μέτρα ασφαλείας για την Πρόεδρο της Βουλής. Η ίδια είχε επίσης συνομιλία με τον Αρχηγό Αστυνομίας, Θεμιστό Αρναούτη.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στη Βουλή οι αποφάσεις για τα δύο νέα εμπορικά κέντρα στην ανατολική Λεμεσό

13/08/2026

Τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τις δύο προτεινόμενες μεγάλες εμπορικές αναπτύξεις στη Μέσα Γειτονιά και στον Άγιο Αθανάσιο αναμένει η Βουλή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χωρίς πειθαρχικές διώξεις η έρευνα για τη διαρροή των απειλητικών emails προς τον ΔΗΣΥ

13/08/2026

Δεν προέκυψαν στοιχεία που να δικαιολογούν την πειθαρχική δίωξη μέλους της Αστυνομίας από τη διοικητική έρευνα για τη δημοσιοποίηση των απειλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αφορούσαν την Αννίτα Δημητρίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πειθαρχικές ευθύνες για την πυρκαγιά στο Καλό Χωριό – Αναμένεται το ποινικό πόρισμα

12/08/2026

Το πόρισμα Στεφάνου καταλογίζει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ωστόσο η Εθνική Φρουρά δεν προχωρεί ακόμη στην πειθαρχική διαδικασία. Καθοριστικές θα είναι οι αποφάσεις της Νομικής Υπηρεσίας μετά την ολοκλήρωση του φακέλου από την Αστυνομία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Δύο συλλήψεις για την επίθεση σε 44χρονο – Φέρεται να τραυματίστηκε με μαχαίρι

12/08/2026

Υπό κράτηση τέθηκαν δύο άνδρες, ηλικίας 30 και 37 ετών, μετά τον τραυματισμό 44χρονου μέσα στην κατοικία του λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ατελείωτη τραγωδία στην Κολομβία: Σκάβουν με τα χέρια στα ερείπια για να βρουν εγκλωβισμένους

12/08/2026

Σχεδόν 4.000 άνθρωποι δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, ενώ διασώστες, στρατιώτες, εθελοντές και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι συνεχίζουν τις έρευνες στα κτίρια που κατέρρευσαν. Μια 31χρονη ανασύρθηκε ζωντανή στο Κάλι έπειτα από σχεδόν 30 ώρες εγκλωβισμού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στους 53.747 οι κρατικοί υπάλληλοι τον Ιούλιο – Αύξηση 0,6% σε έναν χρόνο

11/08/2026

Κατά 300 άτομα αυξήθηκε το σύνολο των κρατικών υπαλλήλων τον Ιούλιο του 2026 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους. Άνοδος καταγράφηκε στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία και στις Δυνάμεις Ασφαλείας, ενώ μειωμένη ήταν η απασχόληση στη Δημόσια Υπηρεσία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισαάκ και Σολωμού: Τριάντα χρόνια από τις άνανδρες δολοφονίες, οι μαρτυρίες και τα ανεκτέλεστα εντάλματα

11/08/2026

Παραμένουν σε ισχύ τα εντάλματα σύλληψης, ενώ επανέρχεται στο προσκήνιο η δυνατότητα έκδοσης Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες, έρευνες στα συντρίμμια

10/08/2026

Η δόνηση είχε επίκεντρο την επαρχία Τσόκο και έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα Μπογκοτά μέχρι και τα σύνορα με τη Βενεζουέλα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κρίσιμο τεστ για τα ΜΟΕ στις 26 Αυγούστου – Στο επίκεντρο τα σημεία διέλευσης

10/08/2026

Το ενδεχόμενο προόδου στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ειδικότερα στα σημεία διέλευσης αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αγία Νάπα: Χειροπέδες σε 34χρονο – Εντοπίστηκαν χιλιάδες ευρώ και καπνικά χωρίς σήμανση

10/08/2026

Χρηματικά ποσά ύψους €21.760 και €3.795, καθώς και 30 πακέτα καπνού χωρίς τη σήμανση της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην Αγία Νάπα. Ο 34χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ