ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανατροπή στην υπόθεση απαγωγής 22χρονου στη Λάρνακα – Έρευνα για φόνο εκ προμελέτης μετά τον εντοπισμό σορού
Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση εξαφάνισης και απαγωγής 22χρονου άνδρα από το Μπαγκλαντές, καθώς οι έρευνες της Αστυνομίας οδήγησαν στον εντοπισμό σορού σε απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Λάρνακας.
Η εξέλιξη προέκυψε στο πλαίσιο των ερευνών για την απαγωγή του 22χρονου SHAHRUAR AHMED EMON, η οποία είχε καταγγελθεί πριν από μερικές ημέρες. Μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν το πρωί της Κυριακής, 21 Ιουνίου 2026, στη σύλληψη 22χρονου δυνάμει δικαστικού εντάλματος.
Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο συλληφθείς φέρεται να παραδέχθηκε εμπλοκή τόσο στην απαγωγή όσο και στη δολοφονία του νεαρού άνδρα. Παράλληλα, υπέδειξε συγκεκριμένη τοποθεσία στην επαρχία Λάρνακας, όπου οι ανακριτές εντόπισαν τη σορό άνδρα σε προχωρημένο στάδιο σήψης.
Κατά τις εξετάσεις στη σκηνή βρέθηκε επίσης ένα μαχαίρι, το οποίο, σύμφωνα με όσα φέρεται να ανέφερε ο 22χρονος, χρησιμοποιήθηκε στη διάπραξη του εγκλήματος.
Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από τις αρχές ώστε να διεξαχθούν όλες οι απαραίτητες εγκληματολογικές εξετάσεις. Στο σημείο μετέβη ιατροδικαστής για τη διενέργεια αυτοψίας, καθώς και μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών για τη συλλογή τεκμηρίων.
Από τα πρώτα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι η σορός έφερε τραύματα τα οποία φαίνεται να προκλήθηκαν από αιχμηρό αντικείμενο. Παράλληλα, στην περιοχή εντοπίστηκαν προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν στο θύμα, καθώς και στοιχεία που ενισχύουν την εκτίμηση των αρχών ότι πρόκειται για τον 22χρονο που είχε απαχθεί.
Ο ύποπτος παραμένει υπό κράτηση και αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου οι ανακριτές θα ζητήσουν την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του για σκοπούς συνέχισης των ερευνών.
Η υπόθεση είχε αρχίσει να διερευνάται μετά από καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία γύρω στη 1 τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου 2026 από συγκάτοικο του 22χρονου. Σύμφωνα με όσα είχαν αναφερθεί στις αρχές, ο νεαρός είχε φύγει από την κατοικία του το απόγευμα της 11ης Ιουνίου με προορισμό εργοστάσιο όπου επρόκειτο να ξεκινήσει εργασία.
Λίγες ώρες αργότερα, ο πατέρας του, ο οποίος διαμένει εκτός Κύπρου, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο, καθώς και σειρά τηλεφωνικών μηνυμάτων, μέσω των οποίων ζητείτο χρηματικό ποσό ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του γιου του.
Οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Λάρνακας να συνεχίζει τη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης, προκειμένου να διακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ! Πολύωρη διακοπή νερού στη Λεμεσό την Παρασκευή – Οι δρόμοι που επηρεάζονται
Χωρίς υδροδότηση θα παραμείνει την Παρασκευή, 7 Αυγούστου, η περιοχή βόρεια της Β΄ Τεχνικής Σχολής, λόγω των εργασιών αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου στο κέντρο της Λεμεσού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
GSI: Στη Meridiam το 66% – «Τεράστια νέα δυναμική», αλλά αναμονή για τη μελέτη της ΕΤΕπ
Θετικά αποτιμά η κυπριακή Κυβέρνηση την είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam στον Great Sea Interconnector ως πλειοψηφικού μετόχου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χειροπέδες σε 16χρονο για τον διερευνώμενο εμπρησμό της πρώην μπυραρίας Corner
Υπό κράτηση τέθηκε 16χρονος, εναντίον του οποίου εξασφαλίστηκε μαρτυρία στο πλαίσιο των ερευνών για τη φωτιά που ξέσπασε στις 5 Αυγούστου 2026 σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην επαρχία Λευκωσίας. Από τις εξετάσεις στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αυτοί αναλαμβάνουν στους Ημικρατικούς – Εγκρίθηκαν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια
Το «πράσινο φως» στις νέες συνθέσεις των Διοικητικών Συμβουλίων σειράς Ημικρατικών Οργανισμών έδωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του με τα νέα μέλη της Κυβέρνησης. Αναλυτικά όλοι οι πρόεδροι, οι αντιπρόεδροι και τα μέλη που εγκρίθηκαν.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια την Παρασκευή – Το δίωρο ισχύος
Στους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να ανέλθει την Παρασκευή η θερμοκρασία στο εσωτερικό, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει νέα κίτρινη προειδοποίηση. Η προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 13:00 μέχρι τις 15:00.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χειροπέδες σε 37χρονο στο αεροδρόμιο Λάρνακας – Υπό διερεύνηση 20 υποθέσεις €827.400
Στη σύλληψη 37χρονου προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι Αρχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Εναντίον του διερευνώνται 20 υποθέσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, κλοπή, απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ντέμης Χασάμπης: Η πορεία του Ελληνοκύπριου που βρέθηκε στην κορυφή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ο Ελληνοκύπριος νομπελίστας εγκαταλείπει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Google DeepMind και αναλαμβάνει πρόεδρος της εταιρείας και Chief Scientist της Alphabet. Μια διαδρομή που άρχισε από το σκάκι, πέρασε από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και κατέληξε σε ορισμένες από τις σημαντικότερες κατακτήσεις της τεχνητής νοημοσύνης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης σε νέους Υπουργούς: «Μηδενική πίστωση χρόνου» – Δημόσιο συμφέρον πάνω απ’ όλα
Σαφείς κατευθύνσεις προς τα νέα μέλη της Κυβέρνησης έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την τελετή διαβεβαίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ζήτησε άμεση προσαρμογή, συνεργασία με τους θεσμούς, συνεχή επαφή με τους πολίτες και απαρέγκλιτη προσήλωση στη νομιμότητα και στην πολιτική δεοντολογία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην ιστορική μπυραρία «Κόρνερ» – Κατέρρευσε η οροφή
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο παλιό κτίριο της ιστορικής μπυραρίας «Κόρνερ», κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προχωρούν στις τελικές εσωτερικές κατασβέσεις, ενώ τα αίτια θα διερευνηθούν σε συνεργασία με την Αστυνομία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού με τη νέα σύνθεση – Το πρόγραμμα των τελετών
Στις 13:00 της Πέμπτης θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση, μετά τις αλλαγές στην Κυβέρνηση που αποφάσισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Θα προηγηθούν η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών και οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.