ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Στην Ουάσιγκτον χτυπά η καρδιά του Κυπριακού: Ξεκινά το 41ο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ

09/06/2026

Ξεκινά σήμερα στην Ουάσιγκτον το 41ο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ για την Κύπρο που θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου.

 

Στην τελική ευθεία για την έναρξη των εργασιών του βρίσκεται το 41ο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ για την Κύπρο, το οποίο ανοίγει σήμερα τις πύλες του στην Ουάσιγκτον και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 11 Ιουνίου. Η φετινή διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς συγκεντρώνει την ηγεσία και κορυφαία στελέχη της ελληνοαμερικανικής ομογένειας, μαζί με σημαντικούς Αμερικανούς αξιωματούχους οι οποίοι διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Κύπρου και της Ελλάδας. Στην αμερικανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει και να προσφωνήσει το συνέδριο βρίσκεται και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Το συνέδριο, το οποίο τελεί υπό τη διοργάνωση της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής «Δικαιοσύνη για την Κύπρο» (ΠΣΕΚΑ), φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Capital Hilton. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν έναν μεγάλο κύκλο επαφών, ο οποίος περιλαμβάνει συναντήσεις με περισσότερους από 50 αξιωματούχους της Γερουσίας, της Βουλής των Αντιπροσώπων, αλλά και της εκτελεστικής εξουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στρατηγική συζήτηση για τον ρόλο της Λευκωσίας

Η αυλαία των εργασιών ανοίγει σήμερα, Τρίτη 9 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα), με μια στρατηγικής σημασίας συζήτηση που φέρει τον τίτλο «Η Κυπριακή Δημοκρατία στην Πρώτη Γραμμή: Ένας Ισχυρός Στρατηγικός Εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών». Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει επίσης μια ειδική συνεδρία με τη συμμετοχή του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, Ευάγγελου Σάββα, καθώς και του Πρέσβη της Ελλάδας, Αντώνη Αλεξανδρίδη. Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με δεξίωση υποδοχής, την οποία θα παραθέσει προς τιμήν των προσκεκλημένων ο Κύπριος Πρέσβης.

Επαφές στο Καπιτώλιο και ψηφιακή ατζέντα

Το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας, Τετάρτης 10 Ιουνίου, μεταφέρεται στο ίδιο το αμερικανικό Καπιτώλιο, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις απευθείας με Αμερικανούς Γερουσιαστές και Βουλευτές, προωθώντας τα εθνικά θέματα και ενισχύοντας τους διαύλους επικοινωνίας με το Κογκρέσο.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη 11 Ιουνίου με ένα πρωινό πάνελ που στρέφει το βλέμμα στις σύγχρονες προκλήσεις, με θεματική «Εμπόριο, Επιχειρηματικότητα και Τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης». Μέχρι στιγμής, στη λίστα των επίσημων ομιλητών που έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους περιλαμβάνονται, πέραν του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θάνατος 3χρονου: Σε άσχημη κατάσταση ο πατέρας - «Η κόρη τον ζητάει συνέχεια»

18/09/2026

Παραμένει στο νησί ο Βρετανός πατέρας μετά τον θάνατο του τρίχρονου γιου του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στη Νέα Υόρκη ο Χριστοδουλίδης με Κυπριακό, ενέργεια και διεθνείς επαφές στην ατζέντα

18/09/2026

Σειρά συναντήσεων με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την προσωπική του απεσταλμένη για το Κυπριακό, ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη. Κεντρικός σταθμός της επίσκεψης θα είναι η προσφώνησή του στην 81η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
FIR Λευκωσίας: 50 κενές θέσεις και αυξανόμενη πίεση στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

17/09/2026

Με 90 ελεγκτές αντί των 140 που απαιτούνται λειτουργεί το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, την ώρα που οι τουρκικές ενέργειες στο FIR, η αύξηση των πτήσεων και οι καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των υποδομών εντείνουν τις πιέσεις. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Ούτε λέξη για την Κύπρο»: Οι έξι Κύπριοι Ευρωβουλευτές απαντούν στη φον ντερ Λάιεν

17/09/2026

Κοινός προβληματισμός για την απουσία αναφοράς στην τουρκική κατοχή από την ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης – Οι διαφορετικές προσεγγίσεις για άμυνα, οικονομία, ενέργεια, μεταναστευτικό, κοινωνική πολιτική και διεθνείς κρίσεις

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλασμαφαίρεση στη Λάρνακα: Καταθέσεις, κατασχεμένα μηχανήματα και έρευνα για δύο κέντρα

17/09/2026

Στο επίκεντρο γιατρός που φέρεται να πραγματοποιούσε τις συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις – Εξετάζονται οι άδειες λειτουργίας, η εισαγωγή του εξοπλισμού και μη αδειοδοτημένα ενέσιμα σκευάσματα μπότοξ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Κουκουλοφόροι σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίου στη Λινόπετρα

17/09/2026

Κάμερες ασφαλείας φέρονται να κατέγραψαν τις κινήσεις δύο προσώπων πριν και μετά τους πυροβολισμούς – Ζημιές στην κύρια είσοδο, σε παράθυρο και στην τοιχοποιία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυπριακό: Ο Γκουτέρες αποκλείει συνάντηση 3+1 ή 5+1 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

16/09/2026

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας – Τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέχρι να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή συνάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χωρίς βιβλία Αγγλικών γυμνάσια και λύκεια – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση

16/09/2026

Το πρόβλημα επεκτείνεται και στη Μέση Εκπαίδευση, όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή Παιδείας – Καθυστέρηση από την ανάδοχο εταιρεία και ενεργοποίηση των προβλεπόμενων ρητρών

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προφυλακίστηκε το ζεύγος των γιατρών Ι.Γάκα και Η.Θεοδωρόπουλου για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

16/09/2026

Η Ιωάννα Γάκα και ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος οδηγούνται στη φυλακή μετά από ανακριτική διαδικασία περίπου 18 ωρών – Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, τελεσθείσας διά παραλείψεως

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Ανακαλούνται άδειες παραμονής μετά τα επεισόδια στον Άγιο Ιωάννη – Οδηγίες για απελάσεις

15/09/2026

Ο Υφυπουργός Μετανάστευσης Νικόλας Ιωαννίδης ενημερώθηκε από την Αστυνομία και έδωσε οδηγίες για τους αλλοδαπούς που φέρονται να εμπλέκονται – Μήνυμα και προς εργοδότες και ιδιοκτήτες υποστατικών

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ