ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εφετείο: Αυξήθηκε κατά 4 χρόνια η ποινή πατέρα για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης του
Η απόφαση του Εφετείου δόθηκε την Δευτέρα, 18 Μαΐου 2026 και υπήρξε ομόφωνη.
Σε μια ομόφωνη απόφαση που εξέδωσε τη Δευτέρα, 18 Μαΐου 2026, το Εφετείο προχώρησε στην αύξηση της ποινής φυλάκισης ενός πατέρα, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης θυγατέρας του. Το ανώτερο δικαστικό σώμα έκανε αποδεκτή την έφεση που είχε καταχωρίσει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, κρίνοντας ότι η πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού ήταν έκδηλα ανεπαρκής.
Το ιστορικό της υπόθεσης ανάγεται στο 2023, όταν ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τα συγκεκριμένα αδικήματα, έχοντας καταχραστεί πλήρως τη θέση εμπιστοσύνης, εξουσίας και επιρροής που διέθετε απέναντι στο ανήλικο παιδί του. Το Κακουργιοδικείο Λεμεσού τού είχε επιβάλει αρχικά συντρέχουσα ποινή φυλάκισης έξι ετών για δύο κατηγορίες. Μετά τη νέα δικαστική εξέλιξη, η ποινή αυτή μετατράπηκε σε συντρέχουσα φυλάκιση δέκα ετών για κάθε μία από τις κατηγορίες, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό χρόνο παραμονής του καταδικασθέντος στη φυλακή κατά τέσσερα έτη.
Στο σκεπτικό της απόφασής του, το Εφετείο δικαίωσε πλήρως τη θέση της Νομικής Υπηρεσίας, επισημαίνοντας ότι η αρχική ποινή των έξι ετών δεν βρισκόταν σε αρμονία με τη σοβαρότητα των όσων περιγράφονταν στην ίδια την απόφαση του Κακουργιοδικείου. Οι δικαστές υπογράμμισαν τη σαφή ανάγκη για επιβολή αυστηρών και αποτρεπτικών ποινών σε τέτοιου είδους υποθέσεις, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και την ανησυχητική έξαρση που παρουσιάζει η διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων το τελευταίο διάστημα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, η δικαιοσύνη οφείλει, χωρίς να παραγνωρίζει τις προσωπικές περιστάσεις του εκάστοτε κατηγορούμενου, να στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προστασίας των ανήλικων και ευάλωτων θυμάτων απέναντι σε επίδοξους παραβάτες, θωρακίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κοινωνική ασφάλεια.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισχυρή δέσμευση του Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό: Θα κάνω ό,τι μπορώ - Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο Αντόνιο Γκουτέρες μετέβη στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Ερχιουρμάν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πανικός στην Ιαπωνία από τον ισχυρό σεισμό - Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο με εγκλωβισμένους (Βίντεο)
Αρκετοί άνθρωποι που επέβαιναν σε τρένο υψηλής ταχύτητας την ώρα του σεισμού επίσης τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυπριακό: Η Λευκωσία δείχνει την Τουρκία για το αδιέξοδο - Οι αιχμές Λετυμπιώτη και το «όχι» στα δύο κράτη
O κ. Λετυμπιώτης έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στο τουρκικό αφήγημα, αποδίδοντας την απόλυτη στασιμότητα του Κυπριακού από το 2021 αποκλειστικά στην τουρκική πλευρά.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Κιουσού – Οι αρχές προειδοποιούν για τσουνάμι
Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC) , δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στη Χαβάι και την Αμερικανική Σαμόα, μετά τον σεισμό στην Ιαπωνία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κρίσιμο 48ωρο για το Κυπριακό: Στην Κύπρο ο Αντόνιο Γκουτέρες – Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν
Κρίσιμο 48ωρο για το Κυπριακό, με την προσοχή στραμμένη στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τις επαφές που θα έχει στο νησί.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ξεπέρασαν τα €10,3 εκατ. οι απώλειες από διαδικτυακές απάτες το 2025 – Πάνω από 900 καταγγελίες στην Αστυνομία
Σημαντικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των διαδικτυακών απατών στην Κύπρο, με τις οικονομικές απώλειες που καταγράφηκαν το 2025 να υπερβαίνουν τα €10,3 εκατομμύρια.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πάλμας για την πυρκαγιά στο Καλό Χωριό: «Αντιεπαγγελματισμός» στην καταστροφή των RPG – Προειδοποιεί με αυστηρές ευθύνες
Έντονη ενόχληση για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η καταστροφή βλημάτων RPG στο πεδίο βολής Καλού Χωριού εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, μετά την πυρκαγιά που επεκτάθηκε στις κοινότητες Αγίας Άννας και Ψευδά.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολγκίν για Κύπρο: Στόχος της επίσκεψης του ΓΓ ΟΗΕ είναι να ενθαρρύνει λαό και ηγέτες για διαπραγματεύσεις
Για «πολύ σημαντική» επίσκεψη έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά στο πεδίο βολής Καλού Χωριού – Προληπτική εκκένωση της Αγίας Άννας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πεδίο βολής Καλού Χωριού, στην επαρχία Λάρνακας, μετά από βολές της Εθνικής Φρουράς.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση Takata: Συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας – Σε προχωρημένο στάδιο η διερεύνηση
Σε εξέλιξη και σε προχωρημένο στάδιο παραμένει η διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τους ελαττωματικούς αερόσακους Takata, με την Αστυνομία να συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων.