ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σαρωτικοί έλεγχοι της Αστυνομίας: 281 καταγγελίες σε μία νύχτα με «πρωταθλήτρια» την ταχύτητα
Σε 281 καταγγελίες, παγκύπρια, που αφορούσαν διάφορες παραβάσεις τροχαίας, εκ των οποίων οι 128 αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης η Αστυνομία, στο πλαίσιο στοχευμένων προληπτικών επιχειρήσεων της.
Σε μια εκτεταμένη επιχείρηση πρόληψης και καταστολής προχώρησε η Αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης, αναπτύσσοντας ισχυρές δυνάμεις σε καίρια σημεία αστικών περιοχών ανά το παγκύπριο. Η επιχείρηση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, κατέληξε σε εκατοντάδες καταγγελίες, με τις τροχαίες παραβάσεις να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα μέλη της Δύναμης ανέκοψαν για έλεγχο συνολικά 458 οχήματα, προχωρώντας στην εξέταση 562 προσώπων. Από το σύνολο των 281 τροχαίων καταγγελιών που προέκυψαν, οι 128 αφορούσαν την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, επιβεβαιώνοντας πως η επικίνδυνη οδήγηση παραμένει η συχνότερη παράβαση στους κυπριακούς δρόμους. Επιπλέον, οι αστυνομικές εξετάσεις οδήγησαν στην κατακράτηση επτά οχημάτων και στη διερεύνηση 11 σοβαρών υποθέσεων τροχαίων παραβάσεων.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στον εντοπισμό οδηγών που βρίσκονταν υπό την επήρεια ουσιών. Σε σύνολο 79 ελέγχων αλκοόλης προέκυψαν τρεις καταγγελίες, ενώ ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι από τους μόλις τέσσερις ελέγχους για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών, οι τρεις κατέγραψαν θετικό προκαταρκτικό αποτέλεσμα. Παράλληλα με τους οδικούς ελέγχους, η Αστυνομία διενήργησε 40 επιθεωρήσεις σε υποστατικά για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, προβαίνοντας σε έξι επιπλέον καταγγελίες.
Η Αστυνομία, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, διαμηνύει πως οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε καθημερινή βάση. Η ενισχυμένη παρουσία στους δρόμους και οι στοχευμένοι έλεγχοι αποτελούν το βασικό εργαλείο της Δύναμης για την πρόληψη σοβαρών εγκληματικών ενεργειών και την προστασία των πολιτών, με την άμεση επιχειρησιακή δράση να παραμένει προτεραιότητα για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σαρωτικοί έλεγχοι της Αστυνομίας: 281 καταγγελίες σε μία νύχτα με «πρωταθλήτρια» την ταχύτητα
Σε 281 καταγγελίες, παγκύπρια, που αφορούσαν διάφορες παραβάσεις τροχαίας, εκ των οποίων οι 128 αφορούσαν υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης η Αστυνομία, στο πλαίσιο στοχευμένων προληπτικών επιχειρήσεων της.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναγερμός στην Ε.Ε. για τον χανταϊό: Η Κυπριακή Προεδρία ενεργοποιεί τον Μηχανισμό Αντιμετώπισης Κρίσεων
Σε λειτουργία τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής αντιμετώπισης κρίσεων ως μέτρο πρόληψης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης στη Βουλή των Ελλήνων: Η ιστορική ομιλία
Ειδική συνεδρίαση παρουσία Μητσοτάκη για την προσφώνηση του Κύπριου προέδρου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «ψυγείο» η ανάπλαση της Θεοσκέπαστης: Ημιτελές εργοτάξιο και διοικητικό αδιέξοδο στην Κάτω Πάφο
Σε παρατεταμένη στασιμότητα βρίσκεται το έργο ανάπλασης της περιοχής της Παναγίας Θεοσκέπαστης στην Κάτω Πάφο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στα πρόθυρα απεργίας οι πρατηριούχοι: Απειλούν με ακινητοποίηση βυτιοφόρων για τις άδειες
Προειδοποίηση για κινητοποιήσεις απηύθυνε το βράδυ της Τετάρτης ο Σύνδεσμος Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: Για εμάς δεν υπάρχει plan Β
«Ξεκινάει μια πρωτοβουλία, βρίσκεται σε εξέλιξη μία πρωτοβουλία για να είμαι πιο σωστός, μια πρωτοβουλία η οποία ως στόχο έχει να έχει ένα θετικό αποτέλεσμα», ανέφερε ο Πρόεδρος.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Μπλόκο» σε ρευστό άνω των €208.000 στον Άγιο Δομέτιο: Στο μικροσκόπιο Τουρκοκύπριο ζεύγος
Το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι η υπόθεση τυγχάνει περαιτέρω χειρισμού και διερεύνησης από τον Τομέα Διερευνήσεων Αρχιτελωνείου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνταγματικό «φρένο» σε δύο νόμους: Οδηγίες του Ανωτάτου για τις Αναφορές του Προέδρου
Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, παραχώρησε «σύντομη προθεσμία» για την υποβολή γραπτών αγορεύσεων εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, στο πλαίσιο της διαδικασίας συμπλήρωσης των δικογράφων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τελευταία ευκαιρία στον διάλογο: Τη Δευτέρα το κρίσιμο ραντεβού κτηνοτρόφων και Υπουργού Γεωργίας
Οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να παρακαθίσουν σε συνάντηση και να συζητήσουν τη Δευτέρα με την Υπουργό Γεωργίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στα «χαρακώματα» οι αιγοπροβατοτρόφοι για το χαλλούμι: Καταγγέλλουν απαξίωση και «διατάγματα κατά παραγγελία»
Την αντίθεσή της με το νέο διάταγμα που μειώνει στο 15% την ελάχιστη αναλογία αιγοπρόβειου γάλακτος για την παραγωγή χαλλουμιού ΠΟΠ εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή της Ένωσης Ομάδων Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων.