ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μόσχα: 7 νεκροί και 13 τραυματίες από καταστροφική φωτιά σε υπό κατασκευή πολυώροφο κτίριο
H φωτιά ξέσπασε σε κτίριο στην περιοχή Αεροπόρτ και εξαπλώθηκε στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο.
Συναγερμός σήμανε σήμερα (28.04.2026) στη Μόσχα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ειδοποιούνται για φωτιά σε ένα υπό κατασκευή κτίριο στο βόρειο τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Ωστόσο, όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι η κατάσταση ήταν αρκετά σοβαρή, αφού η φωτιά όχι μόνο είχε «τυλίξει» ένα ημιτελές πολυώροφο κτίριο στη βόρεια Μόσχα, αλλά δυστυχώς κόστισε την ζωή σε αρκετούς ανθρώπους.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Ρωσίας τόνισαν ότι η φωτιά ξέσπασε σε κτίριο στην περιοχή Αεροπόρτ και εξαπλώθηκε στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο.
Περισσότεροι από 30 άνθρωποι διασώθηκαν από το σημείο, όπου πιστεύεται ότι βρίσκονταν έως και 200 άτομα. Ωστόσο, τουλάχιστον 7 άνθρωπο έχασαν την ζωή τους και 13 ακόμα τραυματίστηκαν.
Πυροσβέστες χρησιμοποίησαν ανυψωτικό εξοπλισμό για να φτάσουν στους επάνω ορόφους, ενώ ομάδες επιχειρούν μέσα στο γεμάτο καπνούς κτίριο.
Εισαγγελείς δήλωσαν ότι έχει κινηθεί ποινική διαδικασία για πιθανές παραβιάσεις κανόνων ασφάλειας για κατασκευές και ανακριτές εργάζονται για να διαπιστωθεί η αιτία της πυρκαγιάς.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μόσχα: 7 νεκροί και 13 τραυματίες από καταστροφική φωτιά σε υπό κατασκευή πολυώροφο κτίριο
H φωτιά ξέσπασε σε κτίριο στην περιοχή Αεροπόρτ και εξαπλώθηκε στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «κόκκινο» ο αφθώδης πυρετός: Εσωτερική σύσκεψη και νέα έκκληση Χριστοδουλίδη για πειθαρχία
Προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αναχαίτιση της νόσου – «Το πρόβλημα επιμένει γιατί κάποιοι δεν τηρούν τα πρωτόκολλα» – Δεσμεύσεις για οικονομική στήριξη των πληγέντων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οικονομικό «θρίλερ» στον Δήμο Πάφου: Στον Γενικό Ελεγκτή η «τρύπα» των €400.000 για τον ΧΥΤΑ
Στο φως παλαιές οφειλές δεκαετίας που συνδέονται με δικαστικές διαμάχες και την εταιρεία Helector – Χωρίς πρόβλεψη στον προϋπολογισμό το ποσό, την ώρα που η Ελεγκτική Υπηρεσία «ξεσκονίζει» τα ταμεία του Δήμου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σκηνές ακραίας βίας μεταξύ ανηλίκων σοκάρουν – Βίντεο ξυλοδαρμών και επικίνδυνων πράξεων σε κοινή θέα
Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως, αναδεικνύοντας μια ανησυχητική πραγματικότητα γύρω από τη βία μεταξύ ανηλίκων, με περιστατικά που καταγράφονται σε βίντεο και διακινούνται ανεξέλεγκτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ν. Χριστοδουλίδης προς κτηνοτρόφους: «Συνεργασία για να έχουμε αποτελέσματα»
Σαφές μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για την ανάγκη τήρησης των πρωτοκόλλων – «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον κλάδο και να αναπληρώσουμε τα χαμένα εισοδήματα».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέοι Πρέσβεις στις Εξωτερικές Υπηρεσίες: Προαγωγή για τέσσερις διπλωμάτες, ανάμεσά τους η Φιλίππα Καρσερά
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πλήρωσης των κενών θέσεων από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας – Με ισχύ από τα μέσα Μαΐου οι διορισμοί στο ανώτατο διπλωματικό επίπεδο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο τιμόνι της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ ο Ανδρέας Μαυρογιάννης
Σημαντική διεθνής διάκριση για τον Κύπριο Πρέσβη επί τιμή, ο οποίος εξελέγη Πρόεδρος του κορυφαίου νομικού οργάνου των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη – Η θητεία του θα διαρκέσει έως τον Απρίλιο του 2027.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Κλείστε εισιτήρια άμεσα»: Η Ισπανία προειδοποιεί για ανατιμήσεις στα ταξίδια λόγω πολέμου
Οι υψηλότερες τιμές καυσίμων απειλούν να επιβαρύνουν τη ζήτηση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Κραυγή αγωνίας, όχι σόου»: Ο κτηνοτρόφος Κώστας Νικολάου απαντά για το παιδί και τον Υπουργό
Σε μια φορτισμένη παρέμβαση στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο παραγωγός που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξηγεί το σκεπτικό πίσω από τη συμβολική του κίνηση – «Καταστρεφόμαστε και δίπλα μας δεν είναι κανείς».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καμπανάκι από την Αρχιεπισκοπή για το επεισόδιο στην Πάφο: «Όχι στον φανατισμό, η Εκκλησία θέλει γαλήνη»
Θλίψη για τη συμπλοκή μεταξύ ιερωμένων εκφράζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χριστάκης Ευσταθίου – Στο «περίμενε» η Ιερά Σύνοδος λόγω της αστυνομικής έρευνας.