ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κτηνοτρόφοι στους δρόμους για τον αφθώδη πυρετό – Ζητούν να σταματήσουν οι μαζικές θανατώσεις
Σε νέα διαμαρτυρία προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι για τη διαχείριση της κρίσης που έχει προκαλέσει ο αφθώδης πυρετός, εκφράζοντας δημόσια την αγανάκτησή τους για τα μέτρα που εφαρμόζονται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.
Η κινητοποίηση άρχισε από τον χώρο του ΓΣΠ, όπου συγκεντρώθηκαν οι διαμαρτυρόμενοι, με σκοπό να πορευτούν προς το Υπουργείο Γεωργίας, θέλοντας να μεταφέρουν με άμεσο τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για τους μέχρι σήμερα χειρισμούς.
Με πανό και συνθήματα, οι κτηνοτρόφοι διατύπωσαν την έντονη αντίθεσή τους στη συνέχιση των μαζικών θανατώσεων, τις οποίες θεωρούν καταστροφικές για τον κλάδο, τις οικογένειές τους και τη δυνατότητά τους να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Κεντρικό αίτημά τους ήταν ο τερματισμός αυτής της πρακτικής, με τους ίδιους να υποστηρίζουν ότι οι απώλειες δεν περιορίζονται μόνο στο ζωικό κεφάλαιο, αλλά αγγίζουν τον πυρήνα της ίδιας της ζωής και της επιβίωσής τους.
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, «Δεν χάνονται μόνο ζώα, χάνονται οικογένειες, κόποι μιας ζωής, το αύριο μας».
Η νέα αυτή κινητοποίηση αποτυπώνει το κλίμα έντονης ανησυχίας και πίεσης που επικρατεί στον κτηνοτροφικό κόσμο, την ώρα που η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης συνεχίζει να προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις και να βαθαίνει τη σύγκρουση ανάμεσα στους παραγωγούς και τις αρμόδιες αρχές.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φόνος 22χρονου φοιτητή στη Λάρνακα: Πώς οι ανακριτές έφτασαν στην ομολογία και ποιο κίνητρο εξετάζεται
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως γύρω από την υπόθεση δολοφονίας του 22χρονου Sahruar Ahmed Emon, ο οποίος αγνοείτο για ημέρες πριν εντοπιστεί νεκρός σε απομακρυσμένη περιοχή της Κοφίνου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανατροπή στην υπόθεση απαγωγής 22χρονου στη Λάρνακα – Έρευνα για φόνο εκ προμελέτης μετά τον εντοπισμό σορού
Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση εξαφάνισης και απαγωγής 22χρονου άνδρα από το Μπαγκλαντές, καθώς οι έρευνες της Αστυνομίας οδήγησαν στον εντοπισμό σορού σε απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Λάρνακας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δέκα κιλά οπιούχων ναρκωτικών εντοπίστηκαν στη Λευκωσία – Συνελήφθη 35χρονος που διέμενε παράνομα στην Κύπρο
Σημαντική ποσότητα οπιούχων ναρκωτικών εντόπισαν οι διωκτικές αρχές στη Λευκωσία στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ).
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι Ιρανοί αποχώρησαν από τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ και απαιτούν επίσημη συγγνώμη του Ντόναλντ Τραμπ
Σε θολό τοπίο κινούνται οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με το κλίμα στις συνομιλίες της Ελβετίας να δυναμιτίζεται.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο μικροσκόπιο του Εθνικού Συμβουλίου το Κυπριακό: Κρίσιμη συνεδρίαση υπό τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα
Συνέρχεται σήμερα στις 10 το πρωί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, το Εθνικό Συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό .
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα απάτη με «μαϊμού» e-mail στη Λευκωσία: Χάθηκαν πάνω από 23 χιλιάδες ευρώ
Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και απόσπασης μεγάλου χρηματικού ποσού, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πιθανή τεχνική βλάβη σε φωτοβολταϊκό σύστημα πίσω από φωτιά σε κατοικία στα Λειβάδια
Φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε γκαράζ οικίας στα Λειβάδια ενδεχομένως να προκλήθηκε από τεχνική βλάβη σε μετασχηματιστή φωτοβολταϊκού συστήματος.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Κράτος Μαφία»: Σε τροχιά διορισμού ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή – Άμεση προώθηση των διαδικασιών
Η Κυβέρνηση στοχεύει στο διορισμό ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή το συντομότερο δυνατό, λέει ο Γιάννης Αντωνίου για «Κράτος Μαφία»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέος απεσταλμένος της ΕΕ για το Κυπριακό προ των πυλών – Αναμένονται σύντομα οι ανακοινώσεις από την Κομισιόν
O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε, «θα έχουμε νέο διορισμό από πλευράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ευρωτουρκικά και Κυπριακό πάνε πακέτο: Ενεργό ρόλο σε όλα τα στάδια της πρωτοβουλίας Γκουτέρες ζητά η ΕΕ
Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Κόστα στις Βρυξέλλες με επίκεντρο το Κυπριακό, την ευρωτουρκική πορεία και τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας – Σαφές μήνυμα ότι η πρόοδος στις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από εξελίξεις στο εθνικό ζήτημα.