ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σάλος στις ΗΠΑ για την ψυχική υγεία του Τραμπ
Έντονο κύμα αμφισβήτησης προκαλούν στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με πολιτικούς αντιπάλους αλλά και πρώην συμμάχους του να θέτουν ευθέως ζήτημα ικανότητας άσκησης των καθηκόντων του.
Έντονες αντιδράσεις προκαλούν στις ΗΠΑ οι τελευταίες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, με πολιτικούς αντιπάλους αλλά και πρώην συμμάχους του να αμφισβητούν ανοιχτά την ικανότητά του να ασκεί τα καθήκοντά του.
«Φαίνεται ότι έχασε τον έλεγχο», είπε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζακ Ριντ.
«Οι διανοητικές ικανότητες του προέδρου καταρρέουν», κατήγγειλε η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτές.
Παρέμβαση έκανε και ο Τάκερ Κάρλσον, καλώντας το περιβάλλον του προέδρου να αντιδράσει:
«Ήρθε η ώρα να πείτε όχι» στον πρόεδρο.
Αίσθηση προκαλεί και η στάση της Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, η οποία ανέφερε ότι ο πρόεδρος «έχει τρελαθεί» και τάχθηκε υπέρ της ενεργοποίησης της 25ης Τροπολογίας, που προβλέπει απομάκρυνση προέδρου εάν κριθεί ανίκανος να ασκήσει τα καθήκοντά του.
Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις Τραμπ εμφανίζονται αντιφατικές. Σε ένα μήνυμα απείλησε να αφανίσει το Ιράν, μίλησε για πιθανό συμβιβασμό και κατέληξε: «Ο Θεός να ευλογεί τον μεγάλο λαό του Ιράν».
Αντίστοιχες μεταβολές καταγράφονται και για τα Στενά του Ορμούζ, καθώς από αδιαφορία στο παρελθόν, πλέον ζητά επιτακτικά το άνοιγμά τους.
Ασάφεια υπάρχει και για τη στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου, την οποία αρχικά συνέδεσε με «αλλαγή καθεστώτος», στη συνέχεια αναίρεσε και αργότερα δήλωσε ότι το «καθεστώς» έχει ήδη πέσει.
Στις 26 Μαρτίου δήλωνε ότι «αδιαφορεί» για τις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, ενώ πλέον απαιτεί αποτέλεσμα, απειλώντας με πλήγματα στις υποδομές της χώρας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΣΔ: «Κλείδωσαν» τα πρόστιμα €2,1 εκατ. στον ΠΟΑ – Απορρίφθηκε η έφεση
Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την έφεση που άσκησε ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων σε απόφαση Διοικητικού Δικαστηρίου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανώτατο Δικαστήριο: «Όχι» σε νέα ένορκη δήλωση από τον εν αργία Μητροπολίτη Τυχικό
Αίτηση του εν αργία Μητροπολίτη Τυχικού για καταχώριση συμπληρωματικής ένορκης δήλωσης απέρριψε το Ανώτατο Δικαστήριο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης: Στόχος η διεθνής διασύνδεση των κυπριακών startups
Παρουσιάστηκαν τα προγράμματα Plug and Play Cyprus
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έκθεση-καμπανάκι για τη Νομική Υπηρεσία: Ανείσπρακτα €26,3 εκατ. και σοβαρές αδυναμίες στον έλεγχο
Στη δημοσιότητα Ειδική Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με θέμα «Έλεγχος Νομικής Υπηρεσίας».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σάλος στις ΗΠΑ για την ψυχική υγεία του Τραμπ
Έντονο κύμα αμφισβήτησης προκαλούν στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με πολιτικούς αντιπάλους αλλά και πρώην συμμάχους του να θέτουν ευθέως ζήτημα ικανότητας άσκησης των καθηκόντων του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ένταση και συγκρούσεις στα κατεχόμενα για την ΑΤΑ – Διαδηλωτές εισέβαλαν στη «βουλή» ζητώντας παραιτήσεις
Η ένταση κορυφώθηκε όταν ομάδα διαδηλωτών εισήλθε στο κτίριο της «βουλής» φωνάζοντας συνθήματα για παραίτηση της «κυβέρνησης».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αννίτα Δημητρίου: Προειδοποίηση για την αποσταθεροποίηση των θεσμών και κάλεσμα σε πολιτική υπευθυνότητα
Νέο μήνυμα Αννίτας για καταγγελίες Δρουσιώτη
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ένοπλη επίθεση έξω από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη
Νεκροί δύο δράστες, τραυματίες αστυνομικοί
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεγάλη Τρίτη και η σημασία της
Της Δρ. Αρετής Δημοσθένους, Υποψήφιας Βουλεύτριας Λεμεσού με το Δημοκρατικό Κόμμα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χειροπέδες σε 41χρονο για υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες στην Αμμόχωστο
Στη σύλληψη 41χρονου προχώρησε η Αστυνομία στο πλαίσιο διερεύνησης σοβαρής υπόθεσης που αφορά απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες στην επαρχία Αμμοχώστου.