ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Μεταβαλλόμενος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα – Βροχές, καταιγίδες και άνοδος θερμοκρασίας μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη

06/04/2026

Με εναλλαγές καιρικών φαινομένων θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάζουν την Κύπρο μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ σταδιακή βελτίωση παρουσιάζεται προς τη Μεγάλη Παρασκευή.

 

Σύμφωνα με τον Μετεωρολογικό Λειτουργό, Μιχάλη Μούσκο, η Μεγάλη Εβδομάδα χαρακτηρίζεται από διαδοχικές μεταβολές στον καιρό, με βροχοπτώσεις και καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους κυρίως μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ την Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται αισθητή βελτίωση.

Σε ό,τι αφορά την αφρικανική σκόνη, ο κ. Μούσκος ανέφερε ότι η ατμόσφαιρα έχει πλέον καθαρίσει, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναμένεται νέο κύμα σκόνης κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ωστόσο, για τις ημέρες του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής της Ανάστασης, δεν μπορεί προς το παρόν να υπάρξει σαφής πρόγνωση, καθώς, όπως εξήγησε, τα διαθέσιμα προγνωστικά μοντέλα παρουσιάζουν διαφορετικές εκτιμήσεις, με άλλα να δείχνουν καλό καιρό και άλλα επιδείνωση.

Αναλυτικά η εξέλιξη του καιρού

Τη Μεγάλη Δευτέρα, παρατηρούνται ήδη τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, ενώ δεν αποκλείεται και χαλαζόπτωση σε ορισμένες περιπτώσεις. Για τα φαινόμενα αυτά είχε εκδοθεί κίτρινη προειδοποίηση, η οποία έληξε στις 17:00.

Κατά τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας δεν αναμένονται βροχές, αλλά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στις παράλιες περιοχές. Η θερμοκρασία κινείται κοντά στις μέσες τιμές της εποχής, φτάνοντας περίπου τους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τους 20 στα παράλια, ελαφρώς χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα που κυμαίνονται μεταξύ 22 και 23 βαθμών Κελσίου.

Τη Μεγάλη Τρίτη, η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, αγγίζοντας τους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τους 20 στα παράλια. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, αρχικά στα ορεινά και το εσωτερικό και αργότερα σε νότιες και ανατολικές παράλιες περιοχές.

Τη Μεγάλη Τετάρτη, τα φαινόμενα περιορίζονται σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Το απόγευμα αναμένεται ανάπτυξη νεφώσεων που θα δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά και τα νοτιοανατολικά. Την ίδια ημέρα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, φτάνοντας περίπου τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, τα καιρικά φαινόμενα ενισχύονται εκ νέου. Το πρωί και το βράδυ αναμένονται τοπικές βροχές στα παράλια, ενώ κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν νεφώσεις που θα δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά, το εσωτερικό και σε νότιες και ανατολικές παράλιες περιοχές.

Αντίθετα, τη Μεγάλη Παρασκευή, δεν προβλέπονται βροχοπτώσεις, με τον καιρό να καθίσταται κυρίως αίθριος, με παροδικές νεφώσεις.

Μικρές αυξομειώσεις στη θερμοκρασία

Μετά την άνοδο που θα σημειωθεί μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή, παραμένοντας ωστόσο κοντά ή λίγο κάτω από τις μέσες τιμές για την εποχή.

Το σκηνικό της Μεγάλης Εβδομάδας, όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής, συνδυάζει αστάθεια, παροδικές βελτιώσεις και θερμοκρασιακές μεταβολές, με την αβεβαιότητα να παραμένει για τις ημέρες της κορύφωσης των εορτασμών.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θάνατος 3χρονου: Σε άσχημη κατάσταση ο πατέρας - «Η κόρη τον ζητάει συνέχεια»

18/09/2026

Παραμένει στο νησί ο Βρετανός πατέρας μετά τον θάνατο του τρίχρονου γιου του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στη Νέα Υόρκη ο Χριστοδουλίδης με Κυπριακό, ενέργεια και διεθνείς επαφές στην ατζέντα

18/09/2026

Σειρά συναντήσεων με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την προσωπική του απεσταλμένη για το Κυπριακό, ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη. Κεντρικός σταθμός της επίσκεψης θα είναι η προσφώνησή του στην 81η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
FIR Λευκωσίας: 50 κενές θέσεις και αυξανόμενη πίεση στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

17/09/2026

Με 90 ελεγκτές αντί των 140 που απαιτούνται λειτουργεί το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, την ώρα που οι τουρκικές ενέργειες στο FIR, η αύξηση των πτήσεων και οι καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των υποδομών εντείνουν τις πιέσεις. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Ούτε λέξη για την Κύπρο»: Οι έξι Κύπριοι Ευρωβουλευτές απαντούν στη φον ντερ Λάιεν

17/09/2026

Κοινός προβληματισμός για την απουσία αναφοράς στην τουρκική κατοχή από την ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης – Οι διαφορετικές προσεγγίσεις για άμυνα, οικονομία, ενέργεια, μεταναστευτικό, κοινωνική πολιτική και διεθνείς κρίσεις

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλασμαφαίρεση στη Λάρνακα: Καταθέσεις, κατασχεμένα μηχανήματα και έρευνα για δύο κέντρα

17/09/2026

Στο επίκεντρο γιατρός που φέρεται να πραγματοποιούσε τις συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις – Εξετάζονται οι άδειες λειτουργίας, η εισαγωγή του εξοπλισμού και μη αδειοδοτημένα ενέσιμα σκευάσματα μπότοξ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Κουκουλοφόροι σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίου στη Λινόπετρα

17/09/2026

Κάμερες ασφαλείας φέρονται να κατέγραψαν τις κινήσεις δύο προσώπων πριν και μετά τους πυροβολισμούς – Ζημιές στην κύρια είσοδο, σε παράθυρο και στην τοιχοποιία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυπριακό: Ο Γκουτέρες αποκλείει συνάντηση 3+1 ή 5+1 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

16/09/2026

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας – Τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέχρι να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή συνάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χωρίς βιβλία Αγγλικών γυμνάσια και λύκεια – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση

16/09/2026

Το πρόβλημα επεκτείνεται και στη Μέση Εκπαίδευση, όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή Παιδείας – Καθυστέρηση από την ανάδοχο εταιρεία και ενεργοποίηση των προβλεπόμενων ρητρών

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προφυλακίστηκε το ζεύγος των γιατρών Ι.Γάκα και Η.Θεοδωρόπουλου για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

16/09/2026

Η Ιωάννα Γάκα και ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος οδηγούνται στη φυλακή μετά από ανακριτική διαδικασία περίπου 18 ωρών – Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, τελεσθείσας διά παραλείψεως

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Ανακαλούνται άδειες παραμονής μετά τα επεισόδια στον Άγιο Ιωάννη – Οδηγίες για απελάσεις

15/09/2026

Ο Υφυπουργός Μετανάστευσης Νικόλας Ιωαννίδης ενημερώθηκε από την Αστυνομία και έδωσε οδηγίες για τους αλλοδαπούς που φέρονται να εμπλέκονται – Μήνυμα και προς εργοδότες και ιδιοκτήτες υποστατικών

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ