ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας πούλησε έπαυλη στο Λονδίνο για 309 εκατ. ευρώ

03/04/2026

Ρεκόρ παγκόσμιας αγοράς: Ο Νικ Κάντι πούλησε τη βίλα του στο Λονδίνο έναντι 309 εκατ. ευρώ.

 

Μια συναλλαγή που αναδιαμορφώνει τα δεδομένα της διεθνούς αγοράς πολυτελών ακινήτων ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο, με πρωταγωνιστή τον ελληνικής καταγωγής Βρετανό επιχειρηματία Νικ Κάντι. Η πώληση της εντυπωσιακής κατοικίας του έναντι 309 εκατ. ευρώ καταγράφεται ως η ακριβότερη μονοκατοικία που έχει πωληθεί ποτέ παγκοσμίως.

Σε μια συμφωνία-ορόσημο για τον χώρο του real estate, ο Νικ Κάντι προχώρησε στην πώληση της πολυτελούς μονοκατοικίας όπου διέμενε με την πρώην σύζυγό του, επιτυγχάνοντας ένα ιστορικό ρεκόρ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η έπαυλη, η οποία εκτείνεται σε οικόπεδο περίπου οκτώ στρεμμάτων, ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις υψηλών προδιαγραφών εγκαταστάσεις της. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ιδιωτική λίμνη, μεγάλη πισίνα και εκτεταμένοι εξωτερικοί χώροι, που ενισχύουν τον χαρακτήρα της ως ενός από τα πιο εμβληματικά ακίνητα της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το ακίνητο δεν διατέθηκε ποτέ επίσημα προς πώληση στην αγορά. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές, με αποτέλεσμα να κατατεθούν πολλαπλές προσφορές, γεγονός που οδήγησε τελικά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας σε εξαιρετικά υψηλό τίμημα.

Ο Νικ Κάντι, μαζί με τον αδελφό του Κρίστιαν, αποτελεί μία από τις πιο ισχυρές παρουσίες στον χώρο των επενδύσεων ακινήτων διεθνώς. Οι δύο επιχειρηματίες έχουν συνδέσει το όνομά τους με εμβληματικά projects, με πιο γνωστό το One Hyde Park στο Νάιτσμπριτζ, ένα από τα πιο πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών παγκοσμίως.

Η πορεία τους στον κλάδο ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, και έκτοτε έχουν εδραιώσει τη θέση τους ως κορυφαίοι «παίκτες» της αγοράς, με συνολική περιουσία που εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή επιβεβαιώνει τη δυναμική του τομέα των πολυτελών ακινήτων και αναδεικνύει το Λονδίνο ως έναν από τους πιο ισχυρούς πόλους έλξης για επενδύσεις υψηλού επιπέδου, με συμφωνίες που συνεχίζουν να σπάνε κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς μετά την παραίτηση του Ανδρέα Κωνσταντίνου

26/05/2026

Τελευταία Κυριακή Ιουνίου ή 1η Κυριακή Ιουλίου οι εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς λέει ο ΓΔ του ΥΠΕΣ.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ριζική αναδιάρθρωση και στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλες οι αλλαγές

25/05/2026

Διαμορφώνεται και νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξάχθηκαν χθες Κυριακή 24 Μαΐου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μεσημέρι η ανακήρυξη των νέων Βουλευτών - Η διαδικασία και πότε η πρώτη Ολομέλεια

25/05/2026

Η ανακήρυξη σηματοδοτεί την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μάριος Καρογιάν: «Η μη συμμετοχή στο Κοινοβούλιο δεν σημαίνει το τέλος μας» – Αιχμές για χειραγώγηση μέσω δημοσκοπήσεων

24/05/2026

Απογοήτευση επικρατεί στη ΔΗΠΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τους στόχους», ανέφερε ο Μάριος Καρογιάν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι νέοι βουλευτές στην επαρχία Λάρνακας: Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης και η κατανομή των εδρών

24/05/2026

Πως κατανέμονται οι έδρες στην επαρχία Λάρνακας, όπου το κόμμα της Αριστεράς έκοψε πρώτο το νήμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ άξιζαν να βρίσκονται στη νέα Βουλή» – Μήνυμα συνεργασίας προς το νέο Σώμα

24/05/2026

Ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή των εκλογών εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.



ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές Θρησκευτικών Ομάδων 2026: Νέος Αντιπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή ο Πέτρος Νακούζη

24/05/2026

Αντιπρόσωπος για τη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκλέγεται ο κ. ΝΑΚΟΥΖΗ Πέτρος, η ανακήρυξη του οποίου θα γίνει τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, η ώρα 12 μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ