ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Λήγει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν: “Ανοίξτε το Ορμούζ ή ισοπεδώνουμε τα εργοστάσια ρεύματος!

23/03/2026

Ο Ντόναλντ Τραμπ κλιμακώνει τις απειλές του προς την Τεχεράνη μέσω του Truth Social, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης ετοιμάζονται για αντίποινα.

 

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η παγκόσμια ασφάλεια, καθώς η μετωπική σύγκρουση μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Τεχεράνης κορυφώνεται. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έστειλε το πρωί της Δευτέρας ένα νέο, ηχηρό και απειλητικό μήνυμα προς το Ιράν, την ώρα που το αυστηρό τελεσίγραφο των 48 ωρών φαίνεται να πέφτει στο κενό.

Χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά τον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Truth Social, ο Αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε με κεφαλαία γράμματα:

«ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΩ ΙΣΧΥΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΕΣΟΥΜΕ ΗΠΙΑ!!!»

Η συγκεκριμένη ανάρτηση έρχεται να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, ξεκαθαρίζοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προτίθενται να κάνουν ούτε βήμα πίσω στο ζήτημα της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.

Στο στόχαστρο τα εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας

Η ένταση είχε ήδη χτυπήσει «κόκκινο» από την προηγούμενη, ευθεία προειδοποίηση του Ντόναλντ Τραμπ. Μέσω του Truth Social, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε θέσει ένα ξεκάθαρο, χρονικά προσδιορισμένο τελεσίγραφο, απειλώντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα «εξαφανίσουν» τις κρίσιμες υποδομές του Ιράν εάν δεν αρθεί ο ναυτικός αποκλεισμός.

Το μήνυμά του ήταν απολύτως στοχευμένο και δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών:

  • «Εάν το Ιράν δεν ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΛΗΡΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ, το Στενό του Ορμούζ, εντός 48 ΩΡΩΝ από αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή…»
  • «…οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα χτυπήσουν και θα καταστρέψουν τα διάφορα ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ τους, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ!»

Η σκληρή απάντηση από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Από την πλευρά της, η Τεχεράνη δείχνει να μην πτοείται από τις αμερικανικές προειδοποιήσεις, επιλέγοντας τον δρόμο της μετωπικής ρήξης.

Παρά την ασφυκτική πίεση που ασκεί το αμερικανικό τελεσίγραφο, το ιρανικό καθεστώς αρνείται να υπαναχωρήσει. Τη Δευτέρα, οι Φρουροί της Επανάστασης απάντησαν ευθέως στον Αμερικανό πρόεδρο με μια εξίσου σκληρή δήλωση, προειδοποιώντας για ανεξέλεγκτο ντόμινο αντιποίνων: «Αν χτυπήσεις ενεργειακές εγκαταστάσεις, θα χτυπήσουμε και εμείς».

Η ανταλλαγή αυτών των απειλών φέρνει την ευρύτερη περιοχή του Κόλπου ένα βήμα πριν από την ολοκληρωτική ανάφλεξη, με τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας να παρακολουθούν τις εξελίξεις με απόλυτη αγωνία.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς μετά την παραίτηση του Ανδρέα Κωνσταντίνου

26/05/2026

Τελευταία Κυριακή Ιουνίου ή 1η Κυριακή Ιουλίου οι εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς λέει ο ΓΔ του ΥΠΕΣ.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ριζική αναδιάρθρωση και στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλες οι αλλαγές

25/05/2026

Διαμορφώνεται και νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξάχθηκαν χθες Κυριακή 24 Μαΐου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μεσημέρι η ανακήρυξη των νέων Βουλευτών - Η διαδικασία και πότε η πρώτη Ολομέλεια

25/05/2026

Η ανακήρυξη σηματοδοτεί την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μάριος Καρογιάν: «Η μη συμμετοχή στο Κοινοβούλιο δεν σημαίνει το τέλος μας» – Αιχμές για χειραγώγηση μέσω δημοσκοπήσεων

24/05/2026

Απογοήτευση επικρατεί στη ΔΗΠΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τους στόχους», ανέφερε ο Μάριος Καρογιάν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι νέοι βουλευτές στην επαρχία Λάρνακας: Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης και η κατανομή των εδρών

24/05/2026

Πως κατανέμονται οι έδρες στην επαρχία Λάρνακας, όπου το κόμμα της Αριστεράς έκοψε πρώτο το νήμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ άξιζαν να βρίσκονται στη νέα Βουλή» – Μήνυμα συνεργασίας προς το νέο Σώμα

24/05/2026

Ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή των εκλογών εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.



ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές Θρησκευτικών Ομάδων 2026: Νέος Αντιπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή ο Πέτρος Νακούζη

24/05/2026

Αντιπρόσωπος για τη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκλέγεται ο κ. ΝΑΚΟΥΖΗ Πέτρος, η ανακήρυξη του οποίου θα γίνει τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, η ώρα 12 μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ