ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Νετανιάχου: «Συντρίβουμε το καθεστώς τρόμου στο Ιράν - Μαριονέτα των Φρουρών της Επανάστασης ο Χαμενεΐ»

12/03/2026

Χτυπάμε και νικάμε τους εκπροσώπους του, τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

 

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ κατά του Ιράν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, πραγματοποίησε την Πέμπτη, 12/3, την πρώτη του συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη νέα επίθεση εναντίον της Τεχεράνης.

Μιλώντας σε Ισραηλινούς δημοσιογράφους μέσω Zoom, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε τόσο στην προοπτική πτώσης του καθεστώτος στο Ιράν –την οποία χαρακτήρισε δύσκολη–, όσο και στην κλιμάκωση της έντασης με τη Χεζμπολάχ, με την οποία το Ισραήλ έχει ανοίξει νέο μέτωπο στον Λίβανο.

«Συντρίβουμε το καθεστώς τρόμου στο Ιράν. Χτυπάμε και νικάμε τους εκπροσώπους του, τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η αλλαγή καθεστώτος στην Τεχεράνη δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση, ωστόσο –όπως είπε– το Ισραήλ εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. «Εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να εκδιώξουν οι Ιρανοί αυτό το βάρβαρο καθεστώς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η στιγμή κατά την οποία ο ιρανικός λαός θα μπορέσει να διεκδικήσει την ελευθερία του πλησιάζει.

Το μήνυμα στον ιρανικό λαό

Σύμφωνα με τον ίδιο, η στρατηγική συνεργασία Ισραήλ και ΗΠΑ στοχεύει όχι μόνο στη στρατιωτική πίεση προς το καθεστώς της Τεχεράνης, αλλά και στη δημιουργία των προϋποθέσεων για εσωτερικές εξελίξεις στο Ιράν.

Όπως δήλωσε, οι δύο χώρες εργάζονται «για την προώθηση ενός άλλου στόχου: Τη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν στον ιρανικό λαό να απομακρύνει το σκληρό τυραννικό καθεστώς που τον καταπιέζει εδώ και σχεδόν 50 χρόνια».

Αναφερόμενος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πλήττουν καίριες δομές των Φρουρών της Επανάστασης. «Επιφέρουμε συντριπτικά πλήγματα στους Φρουρούς της Επανάστασης, στις βάσεις τους, στις δυνάμεις τους, στους δρόμους, στα σημεία ελέγχου τους – και θα ακολουθήσουν και άλλα», είπε.

Απευθυνόμενος άμεσα στους πολίτες του Ιράν, έστειλε μήνυμα ενθάρρυνσης: «Λέω στον ιρανικό λαό: Η στιγμή που θα μπορέσετε να ξεκινήσετε ένα νέο μονοπάτι ελευθερίας πλησιάζει. Αυτή η στιγμή πλησιάζει. Στεκόμαστε δίπλα σας. Σας βοηθάμε. Αλλά τελικά, εξαρτάται από εσάς. Είναι στα χέρια σας».

«Αν δεν είχαμε δράσει, οι βιομηχανίες θανάτου του Ιράν θα είχαν γίνει άτρωτες»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός υπερασπίστηκε, επίσης, την απόφαση για τη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που –όπως είπε– θα προέκυπταν αν δεν είχε υπάρξει έγκαιρη δράση. «Αν δεν είχαμε δράσει αμέσως, μέσα σε λίγους μήνες οι βιομηχανίες θανάτου του Ιράν θα είχαν γίνει άτρωτες σε οποιαδήποτε επίθεση. Ως εκ τούτου, βγήκαμε μαζί στη μάχη για να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε και να εμποδίσουμε το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα. Για να εμποδίσουμε το Ιράν να αναπτύξει βαλλιστικούς πυραύλους που θα απειλούσαν το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο αντικειμενικός μας στόχος».

Στη συνέντευξη αναφέρθηκε και στον νέο ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαμενεΐ. «Εξαλείψαμε τον παλιό τύραννο», είπε για τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, προσθέτοντας ότι «ο νέος τύραννος, είναι η νέα μαριονέτα των Φρουρών της Επανάστασης, δεν μπορεί να δείξει το πρόσωπό του δημόσια».

Μάλιστα, δεν δίστασε να αφήσει αιχμές και προσωπικές απειλές προς τον νέο ηγέτη της Τεχεράνης: «Αν ήμουν ασφαλιστής, θα του έβγαζα ασφάλεια ζωής».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θάνατος 3χρονου: Σε άσχημη κατάσταση ο πατέρας - «Η κόρη τον ζητάει συνέχεια»

18/09/2026

Παραμένει στο νησί ο Βρετανός πατέρας μετά τον θάνατο του τρίχρονου γιου του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στη Νέα Υόρκη ο Χριστοδουλίδης με Κυπριακό, ενέργεια και διεθνείς επαφές στην ατζέντα

18/09/2026

Σειρά συναντήσεων με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την προσωπική του απεσταλμένη για το Κυπριακό, ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη. Κεντρικός σταθμός της επίσκεψης θα είναι η προσφώνησή του στην 81η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
FIR Λευκωσίας: 50 κενές θέσεις και αυξανόμενη πίεση στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

17/09/2026

Με 90 ελεγκτές αντί των 140 που απαιτούνται λειτουργεί το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, την ώρα που οι τουρκικές ενέργειες στο FIR, η αύξηση των πτήσεων και οι καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των υποδομών εντείνουν τις πιέσεις. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Ούτε λέξη για την Κύπρο»: Οι έξι Κύπριοι Ευρωβουλευτές απαντούν στη φον ντερ Λάιεν

17/09/2026

Κοινός προβληματισμός για την απουσία αναφοράς στην τουρκική κατοχή από την ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης – Οι διαφορετικές προσεγγίσεις για άμυνα, οικονομία, ενέργεια, μεταναστευτικό, κοινωνική πολιτική και διεθνείς κρίσεις

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλασμαφαίρεση στη Λάρνακα: Καταθέσεις, κατασχεμένα μηχανήματα και έρευνα για δύο κέντρα

17/09/2026

Στο επίκεντρο γιατρός που φέρεται να πραγματοποιούσε τις συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις – Εξετάζονται οι άδειες λειτουργίας, η εισαγωγή του εξοπλισμού και μη αδειοδοτημένα ενέσιμα σκευάσματα μπότοξ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Κουκουλοφόροι σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίου στη Λινόπετρα

17/09/2026

Κάμερες ασφαλείας φέρονται να κατέγραψαν τις κινήσεις δύο προσώπων πριν και μετά τους πυροβολισμούς – Ζημιές στην κύρια είσοδο, σε παράθυρο και στην τοιχοποιία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυπριακό: Ο Γκουτέρες αποκλείει συνάντηση 3+1 ή 5+1 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

16/09/2026

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας – Τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέχρι να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή συνάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χωρίς βιβλία Αγγλικών γυμνάσια και λύκεια – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση

16/09/2026

Το πρόβλημα επεκτείνεται και στη Μέση Εκπαίδευση, όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή Παιδείας – Καθυστέρηση από την ανάδοχο εταιρεία και ενεργοποίηση των προβλεπόμενων ρητρών

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προφυλακίστηκε το ζεύγος των γιατρών Ι.Γάκα και Η.Θεοδωρόπουλου για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

16/09/2026

Η Ιωάννα Γάκα και ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος οδηγούνται στη φυλακή μετά από ανακριτική διαδικασία περίπου 18 ωρών – Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, τελεσθείσας διά παραλείψεως

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Ανακαλούνται άδειες παραμονής μετά τα επεισόδια στον Άγιο Ιωάννη – Οδηγίες για απελάσεις

15/09/2026

Ο Υφυπουργός Μετανάστευσης Νικόλας Ιωαννίδης ενημερώθηκε από την Αστυνομία και έδωσε οδηγίες για τους αλλοδαπούς που φέρονται να εμπλέκονται – Μήνυμα και προς εργοδότες και ιδιοκτήτες υποστατικών

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ