ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Χριστοδουλίδης: «Η Κυβέρνηση είναι δίπλα στους επηρεαζόμενους από τον αφθώδη πυρετό»

08/03/2026

Μήνυμα στήριξης προς όσους έχουν επηρεαστεί από το ζήτημα του αφθώδους πυρετού έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προεδρεύοντας σύσκεψης με τους άμεσα εμπλεκόμενους.

 

Μήνυμα στήριξης προς όσους έχουν επηρεαστεί από το ζήτημα του αφθώδους πυρετού έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προεδρεύοντας σύσκεψης με τους άμεσα εμπλεκόμενους, κατά την οποία υπογράμμισε ότι Κυβέρνηση και επηρεαζόμενοι έχουν κοινό στόχο και θα χαράξουν μαζί την πορεία διαχείρισης της κατάστασης.

Τη βούληση της Κυβέρνησης να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό όσων πλήττονται από το θέμα του αφθώδους πυρετού εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των επηρεαζόμενων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η μέχρι στιγμής πορεία του ζητήματος, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα, μέσα από κοινό συντονισμό και από κοινού λήψη αποφάσεων. Ο Πρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της συνεργασίας, ξεκαθαρίζοντας ότι η αντιμετώπιση της κατάστασης δεν μπορεί παρά να βασιστεί σε μια κοινή στρατηγική ανάμεσα στο κράτος και τους ανθρώπους που επηρεάζονται άμεσα.

Μιλώντας στους συμμετέχοντες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εν μέσω αυτής της δύσκολης περιφερειακής κατάστασης που έχουμε να διαχειριστούμε, αποφάσισα να συγκαλέσω σήμερα αυτή τη σύσκεψη, είναι ενδεικτικό και της σημασίας με την οποία προσεγγίζουμε τη δική σας δύσκολη και δική μας δύσκολη, κατάσταση.

Θέλω σήμερα να κάνουμε μια ανασκόπηση για το πού βρισκόμαστε και να αποφασίσουμε από κοινού πώς προχωρούμε.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ως Κυβέρνηση είμαστε δίπλα σας, προσεγγίζουμε το θέμα ακριβώς όπως το προσεγγίζετε και εσείς. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη σημασία του τομέα, όχι μόνο για το εσωτερικό της χώρας, αλλά και για τις εξαγωγές και για πολλούς άλλους τομείς και θέλω σήμερα να καθορίσουμε από κοινού τη στρατηγική, την οποία θα ακολουθήσουμε. Επαναλαμβάνω, είμαστε δίπλα σας, ήδη, πήραμε μια πρώτη απόφαση στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα υπάρξουν και άλλες, αλλά αυτό που θέλω να καθορίσουμε σήμερα είναι τη στρατηγική του πώς προχωρούμε από κοινού.

Ο στόχος μας είναι ο ίδιος, είναι κοινός και προχωρούμε μαζί».

Μέσα από την τοποθέτησή του, ο κ. Χριστοδουλίδης κατέστησε σαφές ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με ιδιαίτερη σοβαρότητα, αναγνωρίζοντας τόσο τη βαρύτητα του ίδιου του τομέα όσο και τις επιπτώσεις που προκύπτουν όχι μόνο για την εσωτερική αγορά, αλλά και για άλλους κρίσιμους τομείς, όπως οι εξαγωγές.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι έχει ήδη ληφθεί μια πρώτη απόφαση σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου, προαναγγέλλοντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις. Όπως ανέφερε, το ζητούμενο στη σημερινή συγκυρία είναι να υπάρξει κοινός καθορισμός της στρατηγικής που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο κατά την οποία η διαχείριση του αφθώδους πυρετού αποτελεί ένα από τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Κυβέρνηση και τους επηρεαζόμενους, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιδιώκει, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του, κοινή γραμμή πλεύσης και συντονισμένη συνέχεια στις αποφάσεις που θα ληφθούν.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θάνατος 3χρονου: Σε άσχημη κατάσταση ο πατέρας - «Η κόρη τον ζητάει συνέχεια»

18/09/2026

Παραμένει στο νησί ο Βρετανός πατέρας μετά τον θάνατο του τρίχρονου γιου του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στη Νέα Υόρκη ο Χριστοδουλίδης με Κυπριακό, ενέργεια και διεθνείς επαφές στην ατζέντα

18/09/2026

Σειρά συναντήσεων με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την προσωπική του απεσταλμένη για το Κυπριακό, ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη. Κεντρικός σταθμός της επίσκεψης θα είναι η προσφώνησή του στην 81η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
FIR Λευκωσίας: 50 κενές θέσεις και αυξανόμενη πίεση στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

17/09/2026

Με 90 ελεγκτές αντί των 140 που απαιτούνται λειτουργεί το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, την ώρα που οι τουρκικές ενέργειες στο FIR, η αύξηση των πτήσεων και οι καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των υποδομών εντείνουν τις πιέσεις. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Ούτε λέξη για την Κύπρο»: Οι έξι Κύπριοι Ευρωβουλευτές απαντούν στη φον ντερ Λάιεν

17/09/2026

Κοινός προβληματισμός για την απουσία αναφοράς στην τουρκική κατοχή από την ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης – Οι διαφορετικές προσεγγίσεις για άμυνα, οικονομία, ενέργεια, μεταναστευτικό, κοινωνική πολιτική και διεθνείς κρίσεις

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλασμαφαίρεση στη Λάρνακα: Καταθέσεις, κατασχεμένα μηχανήματα και έρευνα για δύο κέντρα

17/09/2026

Στο επίκεντρο γιατρός που φέρεται να πραγματοποιούσε τις συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις – Εξετάζονται οι άδειες λειτουργίας, η εισαγωγή του εξοπλισμού και μη αδειοδοτημένα ενέσιμα σκευάσματα μπότοξ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Κουκουλοφόροι σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίου στη Λινόπετρα

17/09/2026

Κάμερες ασφαλείας φέρονται να κατέγραψαν τις κινήσεις δύο προσώπων πριν και μετά τους πυροβολισμούς – Ζημιές στην κύρια είσοδο, σε παράθυρο και στην τοιχοποιία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυπριακό: Ο Γκουτέρες αποκλείει συνάντηση 3+1 ή 5+1 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

16/09/2026

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας – Τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέχρι να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή συνάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χωρίς βιβλία Αγγλικών γυμνάσια και λύκεια – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση

16/09/2026

Το πρόβλημα επεκτείνεται και στη Μέση Εκπαίδευση, όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή Παιδείας – Καθυστέρηση από την ανάδοχο εταιρεία και ενεργοποίηση των προβλεπόμενων ρητρών

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προφυλακίστηκε το ζεύγος των γιατρών Ι.Γάκα και Η.Θεοδωρόπουλου για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

16/09/2026

Η Ιωάννα Γάκα και ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος οδηγούνται στη φυλακή μετά από ανακριτική διαδικασία περίπου 18 ωρών – Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, τελεσθείσας διά παραλείψεως

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Ανακαλούνται άδειες παραμονής μετά τα επεισόδια στον Άγιο Ιωάννη – Οδηγίες για απελάσεις

15/09/2026

Ο Υφυπουργός Μετανάστευσης Νικόλας Ιωαννίδης ενημερώθηκε από την Αστυνομία και έδωσε οδηγίες για τους αλλοδαπούς που φέρονται να εμπλέκονται – Μήνυμα και προς εργοδότες και ιδιοκτήτες υποστατικών

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ