ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έτρεχαν με 200 χλμ./ώρα και κατέληξαν με χειροπέδες – Δύο συλλήψεις σε μία νύχτα
Σε δύο συλλήψεις για ακραία υπέρβαση του ορίου ταχύτητας προχώρησε η Αστυνομία το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούνται για την αποτροπή σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.
Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 23:00 στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού–Λευκωσίας, στο ύψος του ΓΣΠ. Μέλη της Ομάδας Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (ΟΠΟΔ) εντόπισαν όχημα που οδηγούσε 25χρονη, η οποία κινούνταν με ταχύτητα 200 χιλιομέτρων την ώρα, διπλάσια από το επιτρεπόμενο όριο των 100 χλμ./ώρα.
Οι αστυνομικοί ανέκοψαν το όχημα και προχώρησαν στη σύλληψή της. Η νεαρή οδηγός αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για άμεση καταχώρηση της υπόθεσης.
Λίγες ώρες αργότερα, περίπου στις 02:20 τα ξημερώματα, καταγράφηκε δεύτερο παρόμοιο περιστατικό στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, στο ύψος της Νήσου. Αυτή τη φορά, 31χρονος οδηγός εντοπίστηκε να κινείται με 195 χλμ./ώρα, επίσης υπερβαίνοντας κατά πολύ το όριο ταχύτητας.
Και στη δεύτερη περίπτωση, το όχημα ανακόπηκε και ο οδηγός συνελήφθη. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για άμεση καταχώρηση της υπόθεσης.
Οι Αρχές υπενθυμίζουν ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, επισημαίνοντας ότι η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις βασικότερες αιτίες θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'