ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σύννεφα, βροχές και καταιγίδες για την Καθαρά Δευτέρα
Αναλυτικά το σκηνικό του καιρού την Καθαρά Δευτέρα.
Με γκρίζο φόντο και κατά τόπους βροχές θα κυλήσει η σημερινή Κυριακή της Απόκρεω στην Κύπρο, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι ο καιρός θα χαλάσει το κέφι των καρναβαλιστών. Αντίστοιχο σκηνικό προδιαγράφεται και για την Καθαρά Δευτέρα, με αυξημένη συννεφιά και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείονται φαινόμενα χιονιού ή χιονόνερου.
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή και σήμερα ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος. Στο ξεκίνημα της ημέρας αναμένονται μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν και θα επεκταθούν, με πιθανές μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα στα ορεινά, τα νότια, τα ανατολικά και σε τμήματα του εσωτερικού. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους υπάρχει ενδεχόμενο να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα προσήνεμα παράλια, θα ενισχυθούν παροδικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, όμως σταδιακά στα δυτικά και τα νότια θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα φτάσει περίπου τους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, καθώς και στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 στα δυτικά και βόρεια παράλια, ενώ στα ψηλότερα ορεινά θα ανέλθει κοντά στους 9 βαθμούς.
Το βράδυ θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος ο καιρός, με πιθανότητα για μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα στραφούν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί και θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα διατηρηθεί λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα δυτικά παράλια, κοντά στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται σχηματισμός παγετού.
Για την Καθαρά Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα για μεμονωμένες βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Σταδιακά, ωστόσο, η συννεφιά θα αυξηθεί και το σκηνικό θα γίνει κυρίως συννεφιασμένο, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα νότια, τα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού. Και τη Δευτέρα, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παραμένει πιθανό το ενδεχόμενο χιονιού ή χιονόνερου.
Την Τρίτη και την Τετάρτη προβλέπεται μερικώς συννεφιασμένος καιρός, με πιθανότητα για μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση τη Δευτέρα και θα κινηθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους, ενώ την Τρίτη αναμένεται μικρή άνοδος και την Τετάρτη δεν διαφαίνεται αξιόλογη μεταβολή.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισχυρή δέσμευση του Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό: Θα κάνω ό,τι μπορώ - Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο Αντόνιο Γκουτέρες μετέβη στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Ερχιουρμάν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πανικός στην Ιαπωνία από τον ισχυρό σεισμό - Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο με εγκλωβισμένους (Βίντεο)
Αρκετοί άνθρωποι που επέβαιναν σε τρένο υψηλής ταχύτητας την ώρα του σεισμού επίσης τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυπριακό: Η Λευκωσία δείχνει την Τουρκία για το αδιέξοδο - Οι αιχμές Λετυμπιώτη και το «όχι» στα δύο κράτη
O κ. Λετυμπιώτης έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στο τουρκικό αφήγημα, αποδίδοντας την απόλυτη στασιμότητα του Κυπριακού από το 2021 αποκλειστικά στην τουρκική πλευρά.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Κιουσού – Οι αρχές προειδοποιούν για τσουνάμι
Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC) , δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στη Χαβάι και την Αμερικανική Σαμόα, μετά τον σεισμό στην Ιαπωνία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κρίσιμο 48ωρο για το Κυπριακό: Στην Κύπρο ο Αντόνιο Γκουτέρες – Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν
Κρίσιμο 48ωρο για το Κυπριακό, με την προσοχή στραμμένη στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τις επαφές που θα έχει στο νησί.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ξεπέρασαν τα €10,3 εκατ. οι απώλειες από διαδικτυακές απάτες το 2025 – Πάνω από 900 καταγγελίες στην Αστυνομία
Σημαντικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των διαδικτυακών απατών στην Κύπρο, με τις οικονομικές απώλειες που καταγράφηκαν το 2025 να υπερβαίνουν τα €10,3 εκατομμύρια.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πάλμας για την πυρκαγιά στο Καλό Χωριό: «Αντιεπαγγελματισμός» στην καταστροφή των RPG – Προειδοποιεί με αυστηρές ευθύνες
Έντονη ενόχληση για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η καταστροφή βλημάτων RPG στο πεδίο βολής Καλού Χωριού εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, μετά την πυρκαγιά που επεκτάθηκε στις κοινότητες Αγίας Άννας και Ψευδά.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολγκίν για Κύπρο: Στόχος της επίσκεψης του ΓΓ ΟΗΕ είναι να ενθαρρύνει λαό και ηγέτες για διαπραγματεύσεις
Για «πολύ σημαντική» επίσκεψη έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά στο πεδίο βολής Καλού Χωριού – Προληπτική εκκένωση της Αγίας Άννας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πεδίο βολής Καλού Χωριού, στην επαρχία Λάρνακας, μετά από βολές της Εθνικής Φρουράς.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση Takata: Συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας – Σε προχωρημένο στάδιο η διερεύνηση
Σε εξέλιξη και σε προχωρημένο στάδιο παραμένει η διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τους ελαττωματικούς αερόσακους Takata, με την Αστυνομία να συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων.