ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Το Λουξεμβούργο λέει όχι στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

29/01/2026

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, απάντησε στις πιέσεις Ζελένσκι για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

 

Ενοχλημένος από τις επανειλημμένες εκκλήσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι για ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, βάζοντας «φρένο» στη διαδικασία.

«Μόλις άκουσα ότι ο πρόεδρος Ζελένσκι είπε πως πρέπει να γίνουν μέλος από του χρόνου. Λυπάμαι. Του το έχω πει πολλές φορές: μην θέτεις τελεσίγραφα. Δεν είναι προς το συμφέρον σου», δήλωσε ο Μπετέλ.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να τηρηθούν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, τα οποία εφαρμόζονται για όλους.

«Υπάρχουν κανόνες, τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, και πρέπει να τα εκπληρώσουμε. Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν κριτήρια για τον έναν και όχι για τον άλλον», είπε, σημειώνοντας ότι «όσο τα κριτήρια της Κοπεγχάγης δεν τηρούνται, δεν μπορούμε να πούμε: “Παρακαλώ, μπείτε στην οικογένεια και για εσάς θα κλείσουμε τα μάτια, για εσάς θα κλείσουμε τα αυτιά, για εσάς θα κλείσουμε το στόμα”. Όχι. Έχουμε κανόνες και πρέπει να τους σεβόμαστε».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρεμιέρα για τη νέα Βουλή στις 4 Ιουνίου: Εκλογή Προέδρου με το νέο σύστημα και οδικός χάρτης για τις Επιτροπές

26/05/2026

Με την πρώτη εφαρμογή της νέας διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Βουλής θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου η πρώτη Ολομέλεια της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς μετά την παραίτηση του Ανδρέα Κωνσταντίνου

26/05/2026

Τελευταία Κυριακή Ιουνίου ή 1η Κυριακή Ιουλίου οι εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς λέει ο ΓΔ του ΥΠΕΣ.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ριζική αναδιάρθρωση και στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλες οι αλλαγές

25/05/2026

Διαμορφώνεται και νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξάχθηκαν χθες Κυριακή 24 Μαΐου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μεσημέρι η ανακήρυξη των νέων Βουλευτών - Η διαδικασία και πότε η πρώτη Ολομέλεια

25/05/2026

Η ανακήρυξη σηματοδοτεί την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μάριος Καρογιάν: «Η μη συμμετοχή στο Κοινοβούλιο δεν σημαίνει το τέλος μας» – Αιχμές για χειραγώγηση μέσω δημοσκοπήσεων

24/05/2026

Απογοήτευση επικρατεί στη ΔΗΠΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τους στόχους», ανέφερε ο Μάριος Καρογιάν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι νέοι βουλευτές στην επαρχία Λάρνακας: Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης και η κατανομή των εδρών

24/05/2026

Πως κατανέμονται οι έδρες στην επαρχία Λάρνακας, όπου το κόμμα της Αριστεράς έκοψε πρώτο το νήμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ άξιζαν να βρίσκονται στη νέα Βουλή» – Μήνυμα συνεργασίας προς το νέο Σώμα

24/05/2026

Ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή των εκλογών εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.



Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ