ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Τελέστηκε το 52ο μνημόσυνο του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή

25/01/2026

Το μνημόσυνο τελέστηκε στην παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων για αποτροπή τυχόν επεισοδίων..

 

Με τη δέουσα επισημότητα και υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό, το 52ο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Της θρησκευτικής τελετής προέστη ο επίσκοπος Αμαθούντας Νικόλαος, ενώ η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων κρίθηκε αναγκαία για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Επίτροπος Προεδρίας, Μάριος Χαρτσιώτης. Παρόντες στην τελετή ήταν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και πολίτες.

Μετά το πέρας του μνημοσύνου ακολούθησε πορεία προς το Αρχηγείο της ΕΟΚΑ και τον τάφο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Στο χώρο του ανδριάντα τελέστηκε τρισάγιο, ενώ πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από επισήμους και εκπροσώπους κομμάτων, οργανώσεων και σωματείων.

Τον επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο εν αποστρατεία Υποστράτηγος και Υπολοχαγός Πρώτης Γραμμής κατά την τουρκική εισβολή του 1974, Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και τη δράση του αρχηγού της ΕΟΚΑ.

Για λόγους ασφάλειας, η Αστυνομία εφάρμοσε ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, με την ευρύτερη περιοχή να αποκλείεται σε μεγάλη ακτίνα. Στο σημείο επιστρατεύτηκαν πέραν των διακοσίων αστυνομικών, καθώς και το αντιοχλαγωγικό όχημα «Αίαντας», ενώ στην περιοχή στάθμευσαν και δύο αστυνομικές κλούβες. Όσοι εισέρχονταν στο Αρχηγείο της ΕΟΚΑ υποβάλλονταν σε ελέγχους, ενώ η πρόσβαση στο χώρο του Αρχηγείου και στον τάφο του Γρίβα επιτράπηκε μόνο σε εκπροσώπους οργανωμένων φιλάθλων. Οι υπόλοιποι πολίτες απέδωσαν τιμές παραταγμένοι κατά μήκος του δρόμου.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς μετά την παραίτηση του Ανδρέα Κωνσταντίνου

26/05/2026

Τελευταία Κυριακή Ιουνίου ή 1η Κυριακή Ιουλίου οι εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς λέει ο ΓΔ του ΥΠΕΣ.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ριζική αναδιάρθρωση και στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλες οι αλλαγές

25/05/2026

Διαμορφώνεται και νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξάχθηκαν χθες Κυριακή 24 Μαΐου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μεσημέρι η ανακήρυξη των νέων Βουλευτών - Η διαδικασία και πότε η πρώτη Ολομέλεια

25/05/2026

Η ανακήρυξη σηματοδοτεί την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μάριος Καρογιάν: «Η μη συμμετοχή στο Κοινοβούλιο δεν σημαίνει το τέλος μας» – Αιχμές για χειραγώγηση μέσω δημοσκοπήσεων

24/05/2026

Απογοήτευση επικρατεί στη ΔΗΠΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τους στόχους», ανέφερε ο Μάριος Καρογιάν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι νέοι βουλευτές στην επαρχία Λάρνακας: Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης και η κατανομή των εδρών

24/05/2026

Πως κατανέμονται οι έδρες στην επαρχία Λάρνακας, όπου το κόμμα της Αριστεράς έκοψε πρώτο το νήμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ άξιζαν να βρίσκονται στη νέα Βουλή» – Μήνυμα συνεργασίας προς το νέο Σώμα

24/05/2026

Ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή των εκλογών εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.



ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές Θρησκευτικών Ομάδων 2026: Νέος Αντιπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή ο Πέτρος Νακούζη

24/05/2026

Αντιπρόσωπος για τη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκλέγεται ο κ. ΝΑΚΟΥΖΗ Πέτρος, η ανακήρυξη του οποίου θα γίνει τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, η ώρα 12 μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ