ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο: Παραιτήθηκε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους από τη Διεύθυνση του Γραφείου του Προέδρου

12/01/2026

«Δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να αποδεχθώ να αφήνεται η παραμικρή σκιά για την εντιμότητά μου».

 

Την αποχώρησή του από τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Χαράλαμπος Χαραλάμπους, υποβάλλοντας επίσημα την παραίτησή του στον Πρόεδρο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δημόσια τοποθέτησή του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Χαραλάμπους κάνει λόγο για μια «στοχευμένη και συντονισμένη προσπάθεια» που, όπως υποστηρίζει, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες και έχει ως σκοπό να πληγεί προσωπικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να τεθεί υπό αμφισβήτηση η κυβέρνηση και να υπονομευθεί η διεθνής εικόνα της Κύπρου.

«Δεν δέχομαι καμία σκιά για την εντιμότητά μου»

Στην ανάρτησή του, ο παραιτηθείς Διευθυντής ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να ανεχθεί οποιαδήποτε υπόνοια εις βάρος της προσωπικής του ακεραιότητας ή της πρόθεσής του να προσφέρει στον τόπο. Τονίζει ότι δεν θα επέτρεπε σε καμία περίπτωση η παρουσία του στην κυβέρνηση να αξιοποιείται ως εργαλείο πολιτικής εκμετάλλευσης με στόχο τη φθορά του Προέδρου ή της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό, όπως σημειώνει, έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει από το αξίωμά του.

Πιέσεις από την αντιπολίτευση μετά το επίμαχο βίντεο

Η παραίτηση έρχεται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία, μετά τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο, κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει την άμεση απομάκρυνσή του από το Προεδρικό, ενώ σχετικό αίτημα είχε τεθεί και από το ΔΗΚΟ.

«Η συμμετοχή μου δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός»

Στο εκτενές κείμενό του, ο κ. Χαραλάμπους αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό του Προέδρου Χριστοδουλίδη, συμμετέχοντας σε μια κοινή προσπάθεια ενίσχυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναβάθμισης των θεσμών της. Υπογραμμίζει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες ούτε επεδίωξε αξιώματα, σημειώνοντας πως η συμμετοχή του στην κυβέρνηση αποτέλεσε συνειδητή επιλογή προσφοράς στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου προγράμματος διακυβέρνησης.

Παράλληλα, κάνει λόγο για επιλεκτικές αποσπασματικές αναφορές και παραποιήσεις που, όπως αναφέρει, οδηγούν σκόπιμα σε παραπλανητικά συμπεράσματα, υπονομεύοντας όχι μόνο πρόσωπα αλλά και την εμπιστοσύνη προς τους θεσμούς. Επισημαίνει ότι έχει ήδη καταθέσει στις αρμόδιες διαδικασίες, παρουσιάζοντας –όπως λέει– την πλήρη και ακριβή εικόνα των γεγονότων.

«Πρώτιστο καθήκον η προστασία της χώρας»

Ο κ. Χαραλάμπους τονίζει ότι, σε μια περίοδο όπου η Κύπρος χρειάζεται σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επέλεξε να παραιτηθεί για λόγους διαφάνειας, ώστε η παρουσία του να μην συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας της κυβέρνησης.

Κλείνοντας, αναφέρει ότι αποχωρεί με αίσθημα υπερηφάνειας για το έργο που επιτελέστηκε τα τελευταία τρία χρόνια, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η πορεία της χώρας θα συνεχιστεί με προσήλωση στις αρχές της, με ενίσχυση της διεθνούς της θέσης και με στόχο την πρόοδο προς όφελος των πολιτών. «Η Κύπρος πάνω από όλους και πάνω από όλα», καταλήγει.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς μετά την παραίτηση του Ανδρέα Κωνσταντίνου

26/05/2026

Τελευταία Κυριακή Ιουνίου ή 1η Κυριακή Ιουλίου οι εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς λέει ο ΓΔ του ΥΠΕΣ.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ριζική αναδιάρθρωση και στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλες οι αλλαγές

25/05/2026

Διαμορφώνεται και νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξάχθηκαν χθες Κυριακή 24 Μαΐου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μεσημέρι η ανακήρυξη των νέων Βουλευτών - Η διαδικασία και πότε η πρώτη Ολομέλεια

25/05/2026

Η ανακήρυξη σηματοδοτεί την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μάριος Καρογιάν: «Η μη συμμετοχή στο Κοινοβούλιο δεν σημαίνει το τέλος μας» – Αιχμές για χειραγώγηση μέσω δημοσκοπήσεων

24/05/2026

Απογοήτευση επικρατεί στη ΔΗΠΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τους στόχους», ανέφερε ο Μάριος Καρογιάν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι νέοι βουλευτές στην επαρχία Λάρνακας: Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης και η κατανομή των εδρών

24/05/2026

Πως κατανέμονται οι έδρες στην επαρχία Λάρνακας, όπου το κόμμα της Αριστεράς έκοψε πρώτο το νήμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ άξιζαν να βρίσκονται στη νέα Βουλή» – Μήνυμα συνεργασίας προς το νέο Σώμα

24/05/2026

Ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή των εκλογών εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.



ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές Θρησκευτικών Ομάδων 2026: Νέος Αντιπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή ο Πέτρος Νακούζη

24/05/2026

Αντιπρόσωπος για τη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκλέγεται ο κ. ΝΑΚΟΥΖΗ Πέτρος, η ανακήρυξη του οποίου θα γίνει τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, η ώρα 12 μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ