ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Το Ιράν σε πόλεμο»: Ο Λαριτζανί κατηγορεί το Ισραήλ και χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές τρομοκρατική ομάδα
Ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, κατηγορεί το Ισραήλ για την κρίση και χαρακτηρίζει τους διαδηλωτές «αστικό τρομοκρατικό μηχανισμό».
Ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Αλί Λαριτζανί, δήλωσε ότι η χώρα του βρίσκεται «στη μέση ενός πολέμου», υποστηρίζοντας πως δεν υφίσταται ούτε ειρηνευτική κατάσταση ούτε εκεχειρία.
Σε δηλώσεις του, ο Λαριτζανί περιέγραψε τις εσωτερικές αναταραχές ως οργανωμένη απειλή, χαρακτηρίζοντας τους διαδηλωτές «αστική, τρομοκρατική ομάδα», υιοθετώντας ιδιαίτερα σκληρή ρητορική απέναντι στις κινητοποιήσεις.
Παράλληλα, απέδωσε ευθέως την ευθύνη για την παρούσα κατάσταση στο Ισραήλ, υποστηρίζοντας ότι το Τελ Αβίβ βρίσκεται πίσω από την κλιμάκωση της έντασης και τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.
Οι δηλώσεις του ανώτατου Ιρανού αξιωματούχου έρχονται σε μια περίοδο αυξημένης περιφερειακής έντασης και ενισχύουν το κλίμα σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, με την Ιράν να υιοθετεί ολοένα και πιο επιθετική ρητορική απέναντι σε εσωτερικούς και εξωτερικούς αντιπάλους.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς μετά την παραίτηση του Ανδρέα Κωνσταντίνου
Τελευταία Κυριακή Ιουνίου ή 1η Κυριακή Ιουλίου οι εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς λέει ο ΓΔ του ΥΠΕΣ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραμένει στην Ευρωβουλή ο Φειδίας – Στον Γιάννη Λαουρή η βουλευτική έδρα της Λευκωσίας
Παραμένει στην Ευρωβουλή ο Φειδίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ριζική αναδιάρθρωση και στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλες οι αλλαγές
Διαμορφώνεται και νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξάχθηκαν χθες Κυριακή 24 Μαΐου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μεσημέρι η ανακήρυξη των νέων Βουλευτών - Η διαδικασία και πότε η πρώτη Ολομέλεια
Η ανακήρυξη σηματοδοτεί την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μάριος Καρογιάν: «Η μη συμμετοχή στο Κοινοβούλιο δεν σημαίνει το τέλος μας» – Αιχμές για χειραγώγηση μέσω δημοσκοπήσεων
Απογοήτευση επικρατεί στη ΔΗΠΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τους στόχους», ανέφερε ο Μάριος Καρογιάν.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι νέοι βουλευτές στην επαρχία Λάρνακας: Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης και η κατανομή των εδρών
Πως κατανέμονται οι έδρες στην επαρχία Λάρνακας, όπου το κόμμα της Αριστεράς έκοψε πρώτο το νήμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ άξιζαν να βρίσκονται στη νέα Βουλή» – Μήνυμα συνεργασίας προς το νέο Σώμα
Ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή των εκλογών εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποιοι εκλέγονται στην Πάφο: Οι 5 βουλευτές, οι σταυροί προτίμησης και οι νέες εισόδοι
Τρεις επανεκλέγησαν και δύο για πρώτη φορά στη Βουλή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ακτινογραφία της νέας 6κομματικής Βουλής: Όλα τα τελικά ποσοστά, οι έδρες και οι μεγάλοι ανασταλτικοί παράγοντες
Έξι κόμματα κατάφεραν να εξασφαλίσουν έδρες στη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές Θρησκευτικών Ομάδων 2026: Νέος Αντιπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή ο Πέτρος Νακούζη
Αντιπρόσωπος για τη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκλέγεται ο κ. ΝΑΚΟΥΖΗ Πέτρος, η ανακήρυξη του οποίου θα γίνει τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, η ώρα 12 μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.