ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Χαλάει ο καιρός: Σκόνη, μεμονωμένες καταιγίδες και σφοδροί άνεμοι τις επόμενες μέρες

08/01/2026

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αραιή σκόνη αναμένεται να επηρεάσει το νησί το προσεχές διάστημα μαζί με έντονους ανέμους.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αραιή σκόνη αναμένεται να επηρεάσει το νησί το προσεχές διάστημα μαζί με έντονους ανέμους.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ το απόγευμα στα δυτικά θα παρατηρούνται και αυξημένες χαμηλές νεφώσεις οι οποίες πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι το πρωί θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, ωστόσο σταδιακά μέχρι αργά το απόγευμα θα στραφούν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και αργότερα στα δυτικά και τα βόρεια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, στο εσωτερικό μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και στα παράλια ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ και παροδικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ταραγμένη μέχρι κυματώδης και στα δυτικά και τα βόρεια μέχρι πολύ κυματώδης.

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Το νησί θα επηρεάζεται από πολύ ισχυρούς μέχρι σφοδρούς νοτιοδυτικούς ως βορειοδυτικούς ανέμους.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Το πεδίο των ανέμων θα εξασθενίσει πρόσκαιρα. Την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Το νησί θα επηρεάζεται από νοτιοδυτικούς, πολύ ισχυρούς και παροδικά μέχρι σφοδρούς ανέμους.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση, για να βρεθεί κοντά και λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος και την Κυριακή μη αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στις 18 Μαρτίου η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

12/03/2026

Για τις 18 Μαρτίου προγραμματίστηκε και επισήμως η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
NASA: Δορυφόρος 600 κιλών πλησιάζει τη Γη - Σε εγρήγορση οι επιστήμονες

11/03/2026

Ο δορυφόρος Van Allen Probe A αναμένεται να μπει στην ατμόσφαιρα της Γης από ώρα σε ώρα.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
750 καταγγελίες στην Αρχή κατά της Διαφθοράς μέσα σε τρία χρόνια

11/03/2026

Θετική πρώτη ανταπόκριση σε πρόταση Χαραλαμπίδου για διασύνδεση Αρχής κατά της Διαφθοράς και Εφόρου Φορολογίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Απίστευτο! Χιόνισε στη Σαχάρα - Πού οφείλεται το ασυνήθιστο φαινόμενο

11/03/2026

Πρόκειται, σύμφωνα με εκτιμήσεις, για τη έβδομη φορά τα τελευταία 40 χρόνια που το χιόνι επισκέπτεται την περιοχή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έτσι θα λήξει ο πόλεμος - Οι όροι που θέτει ο Πεζεσκιάν

11/03/2026

Όπως ανέφερε, σε συνομιλίες που είχε με τους ηγέτες της Ρωσίας και του Πακιστάν επανέλαβε τη δέσμευση της Τεχεράνης για ειρήνη στην περιοχή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Eurostat: Πρωταθλήτρια στην αποχή από τις δημόσιες συγκοινωνίες η Κύπρος το 2024

11/03/2026

Η Κύπρος καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δηλώνουν ότι δεν χρησιμοποιούν καθόλου δημόσιες συγκοινωνίες, σύμφωνα με τα στοιχεία για το 2024 που δημοσιοποίησε η Eurostat.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σύσκεψη στο Προεδρικό για τον τουρισμό – Χριστοδουλίδης: Στόχος η αντιμετώπιση της λανθασμένης εικόνας στο εξωτερικό

11/03/2026

Σε συντονισμό κινήσεων για τη διαχείριση των ζητημάτων που επηρεάζουν τον τουρισμό προχωρεί η Κυβέρνηση, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να προεδρεύει ευρείας σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα στοχοποιήσει αμερικανο-ισραηλινές τράπεζες και οικονομικά συμφέροντα στην περιοχή

11/03/2026

Σε νέα φάση οικονομικού πολέμου η κρίση στον Κόλπο – Το Ιράν βάζει στο στόχαστρο τράπεζες που συνδέονται με ΗΠΑ και Ισραήλ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Τουρκία αναπτύσσει πυραύλους εδάφους-αέρος Hisar και συστήματα αντι-drones στην Κύπρο

11/03/2026

Νέα τουρκική στρατιωτική ενίσχυση στα κατεχόμενα με πυραύλους HISAR και drones – Πυκνώνει η κινητοποίηση δυνάμεων στην Κύπρο

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ