ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Γαλλία: Σχεδιάζει απαγόρευση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 15 ετών

08/01/2026

Η Γαλλία θα κάνει μια νέα προσπάθεια να προστατεύσει τα παιδιά από τον υπερβολικό χρόνο μπροστά σε οθόνες, προτείνοντας την απαγόρευση της πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 15 ετών έως τον επόμενο Σεπτέμβριο.

 

Η Γαλλία θα κάνει μια νέα προσπάθεια να προστατεύσει τα παιδιά από τον υπερβολικό χρόνο μπροστά σε οθόνες, προτείνοντας την απαγόρευση της πρόσβασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 15 ετών έως τον επόμενο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ένα σχέδιο νόμου που είδε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι το κοινοβούλιο θα πρέπει να ξεκινήσει τη συζήτηση για μια τέτοια πρόταση τον Ιανουάριο.

Η Αυστραλία επέβαλε αυτόν τον μήνα απαγόρευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παιδιά κάτω των 16 ετών, σε μια παγκόσμια πρωτιά.

«Πολλές μελέτες και εκθέσεις επιβεβαιώνουν πλέον τους διάφορους κινδύνους που προκαλούνται από την υπερβολική χρήση ψηφιακών οθονών από εφήβους», αναφέρει το γαλλικό σχέδιο.

Τα παιδιά με απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο εκτέθηκαν σε «ακατάλληλο περιεχόμενο» και θα μπορούσαν να υποστούν κυβερνοπαρενόχληση ή να βιώσουν αλλαγές στα πρότυπα ύπνου τους, δήλωσε η κυβέρνηση.

Το σχέδιο νόμου έχει δύο άρθρα. Το ένα θα καθιστούσε παράνομη «την παροχή από μια διαδικτυακή πλατφόρμα μιας διαδικτυακής υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης σε ανήλικο κάτω των 15 ετών». Το δεύτερο ζητά την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων σε νηπιαγωγεία και γυμνάσια τέθηκε σε ισχύ το 2018, αλλά σπάνια εφαρμόζεται.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισχυρή δέσμευση του Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό: Θα κάνω ό,τι μπορώ - Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις

28/07/2026

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Νίκο Χριστοδουλίδη ο Αντόνιο Γκουτέρες μετέβη στα κατεχόμενα για να συναντηθεί με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Τουφάν Ερχιουρμάν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πανικός στην Ιαπωνία από τον ισχυρό σεισμό - Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο με εγκλωβισμένους (Βίντεο)

28/07/2026

Αρκετοί άνθρωποι που επέβαιναν σε τρένο υψηλής ταχύτητας την ώρα του σεισμού επίσης τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυπριακό: Η Λευκωσία δείχνει την Τουρκία για το αδιέξοδο - Οι αιχμές Λετυμπιώτη και το «όχι» στα δύο κράτη

28/07/2026

O κ. Λετυμπιώτης έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στο τουρκικό αφήγημα, αποδίδοντας την απόλυτη στασιμότητα του Κυπριακού από το 2021 αποκλειστικά στην τουρκική πλευρά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Κιουσού – Οι αρχές προειδοποιούν για τσουνάμι

28/07/2026

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC) , δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι στη Χαβάι και την Αμερικανική Σαμόα, μετά τον σεισμό στην Ιαπωνία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κρίσιμο 48ωρο για το Κυπριακό: Στην Κύπρο ο Αντόνιο Γκουτέρες – Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Ερχιουρμάν

28/07/2026

Κρίσιμο 48ωρο για το Κυπριακό, με την προσοχή στραμμένη στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τις επαφές που θα έχει στο νησί.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ξεπέρασαν τα €10,3 εκατ. οι απώλειες από διαδικτυακές απάτες το 2025 – Πάνω από 900 καταγγελίες στην Αστυνομία

27/07/2026

Σημαντικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο των διαδικτυακών απατών στην Κύπρο, με τις οικονομικές απώλειες που καταγράφηκαν το 2025 να υπερβαίνουν τα €10,3 εκατομμύρια.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πάλμας για την πυρκαγιά στο Καλό Χωριό: «Αντιεπαγγελματισμός» στην καταστροφή των RPG – Προειδοποιεί με αυστηρές ευθύνες

27/07/2026

Έντονη ενόχληση για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η καταστροφή βλημάτων RPG στο πεδίο βολής Καλού Χωριού εξέφρασε ο Υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, μετά την πυρκαγιά που επεκτάθηκε στις κοινότητες Αγίας Άννας και Ψευδά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολγκίν για Κύπρο: Στόχος της επίσκεψης του ΓΓ ΟΗΕ είναι να ενθαρρύνει λαό και ηγέτες για διαπραγματεύσεις

27/07/2026

Για «πολύ σημαντική» επίσκεψη έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά στο πεδίο βολής Καλού Χωριού – Προληπτική εκκένωση της Αγίας Άννας

27/07/2026

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πεδίο βολής Καλού Χωριού, στην επαρχία Λάρνακας, μετά από βολές της Εθνικής Φρουράς.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση Takata: Συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας – Σε προχωρημένο στάδιο η διερεύνηση

27/07/2026

Σε εξέλιξη και σε προχωρημένο στάδιο παραμένει η διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά τους ελαττωματικούς αερόσακους Takata, με την Αστυνομία να συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ