ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Επιχειρηματίας στα 15 του: Πώς από το δωμάτιό του έβγαλε €117.000;

02/01/2026

Στο παιδικό του δωμάτιο στο Έσσεξ, ένας 15χρονος είχε μια ιδέα τόσο απλή όσο και αποτελεσματική: πετσέτες που χαρίζουν άμεση αίσθηση δροσιάς.

 

Στο παιδικό του δωμάτιο στο Έσσεξ, ένας 15χρονος είχε μια ιδέα τόσο απλή όσο και αποτελεσματική: πετσέτες που χαρίζουν άμεση αίσθηση δροσιάς. Από αυτό το λιτό σκηνικό ξεκίνησε ο Χάρισον Νοτ και, μέσα σε μόλις έναν χρόνο, κατάφερε να στήσει μια επιχείρηση χωρίς γραφεία και προσωπικό, με ετήσιο τζίρο που υπολογίζεται κοντά στις 100.000 λίρες, δηλαδή περίπου 117.000 ευρώ. Την ιστορία του ανέδειξε το Essex Live, όμως το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στους αριθμούς.

Ο Νοτ κατοικεί στο Μάλντον, στην ανατολική Αγγλία, και βρίσκεται πίσω από την CoolTowel, μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2023 και έχει ήδη αποστείλει περισσότερες από 15.000 παραγγελίες. Το προϊόν του δεν βασίζεται σε σύνθετη τεχνολογία: πρόκειται για μια πετσέτα από πολυεστέρα τριπλής στρώσης, η οποία, αφού βραχεί, στραγγιστεί και τιναχτεί, προσφέρει άμεση δροσιά. Απευθύνεται σε αθλητές, σε όσους προπονούνται σε γυμναστήρια, αλλά και σε ανθρώπους που περνούν τα καλοκαίρια τους χωρίς κλιματισμό. «Με βάση τους υπολογισμούς μου, το καλοκαίρι θα ξεπεράσουμε τις 100.000 λίρες σε τζίρο. Το έχω ήδη προβλέψει», λέει με αυτοπεποίθηση που θα ζήλευαν πολλοί έμπειροι επιχειρηματίες.

Δεν ήταν, ωστόσο, το πρώτο του επιχειρηματικό εγχείρημα: από την ηλικία των 8 ετών ασχολούταν με μεταπωλήσεις στο eBay, αποκτώντας ορισμένες καλές εμπειρίες αλλά και αποτυχίες. «Αυτές οι αποτυχίες μού έδωσαν τα εργαλεία για να ξεκινήσω κάτι καινούργιο», σημειώνει σήμερα.

Το επιχειρηματικό μικρόβιο, όπως φαίνεται, υπάρχει στην οικογένεια. «Μεγάλωσα βλέποντας τον πατέρα μου να τρέχει τη δική του δουλειά. Πάντα ήθελα να αποκτήσω τη δική μου, για οικονομική ανεξαρτησία και για να δουλεύω με τους δικούς μου όρους», εξηγεί. Παράλληλα, συνεχίζει κανονικά τις σπουδές του στο βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα, παρακολουθώντας τα GCSE, αντίστοιχα με την Α’ Λυκείου στην Ελλάδα.

Η ανάπτυξη της CoolTowel υπήρξε εκρηκτική, κυρίως χάρη στο TikTok και την πλατφόρμα Shopify. «Έφτασα να κάνω 50 πωλήσεις την ημέρα και από εκεί και πέρα η πορεία ήταν μόνο ανοδική», λέει. Η «έκρηξη» σημειώθηκε το καλοκαίρι, όταν οι πωλήσεις άγγιξαν τις 15.000 λίρες μέσα σε μία ημέρα, εξαντλώντας τα αποθέματα για εβδομάδες. Στις περιόδους αυξημένης ζήτησης χρησιμοποιούσε αποθηκευτικό χώρο του πατέρα του, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο η επιχείρηση λειτουργεί εξ ολοκλήρου από το υπνοδωμάτιό του.

Το πλεονέκτημα, όπως εξηγεί, δεν είναι μόνο το προϊόν αλλά και η αφήγηση γύρω από αυτό. «Τραβάω βίντεο την ώρα που ετοιμάζω τις παραγγελίες και τα ανεβάζω στο TikTok. Ο κόσμος εκτιμά να βλέπει τον ίδιο τον ιδιοκτήτη να ασχολείται προσωπικά», λέει. Ο Νοτ δεν περιορίζεται στην εμπορική επιτυχία. Έχει προσφέρει πετσέτες σε άτομα με παθήσεις που δυσκολεύουν τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, έχει στηρίξει αθλητικές δράσεις στο σχολείο του και μιλά σε μαθητές. «Θέλω να βοηθήσω κι άλλους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, είτε για να στήσουν μια επιχείρηση είτε για να μάθουν μια δεξιότητα», τονίζει.

Στο επόμενο στάδιο, ο στόχος είναι οι επενδυτές και τα φυσικά σημεία πώλησης. «Θέλω να δω μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Ίσως εμφανιστώ στο Dragon’s Den και δω τα προϊόντα μου σε καταστήματα», λέει χωρίς δισταγμό.

@harrisonnott How I went from a broke school kid to running a successful business! #youngentrepreneur #harrisonnott #business #order #success #motivation #cooltowel #fyp #watchtoend #viral ♬ original sound - Harrison Nott

Καθοριστική υπήρξε και η στήριξη του πατέρα του. Το 2024, όταν χρειάστηκε ρευστότητα, ο Μάθιου Νοτ τον βοήθησε οικονομικά. «Μου θυμίζει τον εαυτό μου όταν ήμουν νέος», λέει, επισημαίνοντας κάτι πιο ουσιαστικό από τα νούμερα: «Όταν κάτι δεν πετυχαίνει, δεν μένει στο “προσπάθησα”. Το αναλύει για να καταλάβει τι πήγε λάθος».

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και το σχολικό περιβάλλον. Η καθηγήτρια επιχειρηματικότητας τον ενθάρρυνε να κατοχυρώσει το brand και να ιδρύσει την εταιρεία ως ΕΠΕ πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά. Βήματα αυτονόητα για έναν επαγγελματία, αλλά σπάνια για έναν δεκαπεντάχρονο.

Παρά την επιτυχία, ο ίδιος κρατά χαμηλούς τόνους. Υπενθυμίζει ότι ο τζίρος δεν ταυτίζεται με το κέρδος. Αν και η επιχείρηση φέρνει περίπου 1.000 λίρες ημερησίως, τα καθαρά κέρδη περιορίζονται από διαφημιστικά έξοδα, προμήθειες και λειτουργικά κόστη που συχνά υποτιμώνται. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει αισιόδοξος: «Τώρα έχω στρατηγική και ξεκάθαρο όραμα».

Από ένα δωμάτιο, με ένα κινητό και μια βρεγμένη πετσέτα. Κάποιες φορές, το επιχειρείν δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θάνατος 3χρονου: Σε άσχημη κατάσταση ο πατέρας - «Η κόρη τον ζητάει συνέχεια»

18/09/2026

Παραμένει στο νησί ο Βρετανός πατέρας μετά τον θάνατο του τρίχρονου γιου του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στη Νέα Υόρκη ο Χριστοδουλίδης με Κυπριακό, ενέργεια και διεθνείς επαφές στην ατζέντα

18/09/2026

Σειρά συναντήσεων με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την προσωπική του απεσταλμένη για το Κυπριακό, ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη. Κεντρικός σταθμός της επίσκεψης θα είναι η προσφώνησή του στην 81η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
FIR Λευκωσίας: 50 κενές θέσεις και αυξανόμενη πίεση στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

17/09/2026

Με 90 ελεγκτές αντί των 140 που απαιτούνται λειτουργεί το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, την ώρα που οι τουρκικές ενέργειες στο FIR, η αύξηση των πτήσεων και οι καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των υποδομών εντείνουν τις πιέσεις. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Ούτε λέξη για την Κύπρο»: Οι έξι Κύπριοι Ευρωβουλευτές απαντούν στη φον ντερ Λάιεν

17/09/2026

Κοινός προβληματισμός για την απουσία αναφοράς στην τουρκική κατοχή από την ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης – Οι διαφορετικές προσεγγίσεις για άμυνα, οικονομία, ενέργεια, μεταναστευτικό, κοινωνική πολιτική και διεθνείς κρίσεις

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλασμαφαίρεση στη Λάρνακα: Καταθέσεις, κατασχεμένα μηχανήματα και έρευνα για δύο κέντρα

17/09/2026

Στο επίκεντρο γιατρός που φέρεται να πραγματοποιούσε τις συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις – Εξετάζονται οι άδειες λειτουργίας, η εισαγωγή του εξοπλισμού και μη αδειοδοτημένα ενέσιμα σκευάσματα μπότοξ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Κουκουλοφόροι σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίου στη Λινόπετρα

17/09/2026

Κάμερες ασφαλείας φέρονται να κατέγραψαν τις κινήσεις δύο προσώπων πριν και μετά τους πυροβολισμούς – Ζημιές στην κύρια είσοδο, σε παράθυρο και στην τοιχοποιία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυπριακό: Ο Γκουτέρες αποκλείει συνάντηση 3+1 ή 5+1 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

16/09/2026

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας – Τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέχρι να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή συνάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χωρίς βιβλία Αγγλικών γυμνάσια και λύκεια – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση

16/09/2026

Το πρόβλημα επεκτείνεται και στη Μέση Εκπαίδευση, όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή Παιδείας – Καθυστέρηση από την ανάδοχο εταιρεία και ενεργοποίηση των προβλεπόμενων ρητρών

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προφυλακίστηκε το ζεύγος των γιατρών Ι.Γάκα και Η.Θεοδωρόπουλου για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

16/09/2026

Η Ιωάννα Γάκα και ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος οδηγούνται στη φυλακή μετά από ανακριτική διαδικασία περίπου 18 ωρών – Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, τελεσθείσας διά παραλείψεως

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Ανακαλούνται άδειες παραμονής μετά τα επεισόδια στον Άγιο Ιωάννη – Οδηγίες για απελάσεις

15/09/2026

Ο Υφυπουργός Μετανάστευσης Νικόλας Ιωαννίδης ενημερώθηκε από την Αστυνομία και έδωσε οδηγίες για τους αλλοδαπούς που φέρονται να εμπλέκονται – Μήνυμα και προς εργοδότες και ιδιοκτήτες υποστατικών

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ