ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Κομισιόν: Κρούει τον κώδωνα στην Κύπρο - Ελλείψεις σε εποπτεία και πυρόσβεση στα αεροδρόμια

17/12/2025

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Κύπρο να αντιμετωπίσει ελλείψεις που έχουν εντοπιστεί σε σχέση με προβλέψεις για τη διάσωση και πυρόσβεση, αλλά και την εποπτεία των αεροδρομίων, εφαρμόζοντας το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας επί παραβάσει.

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Κύπρο να αντιμετωπίσει ελλείψεις που έχουν εντοπιστεί σε σχέση με προβλέψεις για τη διάσωση και πυρόσβεση, αλλά και την εποπτεία των αεροδρομίων, εφαρμόζοντας το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας επί παραβάσει.

Με βάση την Επιτροπή, η Κύπρος δεν έχει διασφαλίσει ότι ο διαχειριστής των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου έχει ενσωματώσει στα εγχειρίδια λειτουργίας τους όλες τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων για τις υπηρεσίες διάσωσης και πυρόσβεσης.

Την ίδια ώρα, η Επιτροπή εκφράζει ανησυχίες σχετικά με το κατά πόσο το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας διαθέτει επαρκώς καταρτισμένο προσωπικό σε όλους τους τεχνικούς τομείς που απαιτούνται για την αποτελεσματική άσκηση των εποπτικών του αρμοδιοτήτων. Τα προβλήματα αυτά εντοπίστηκαν κατά την επιθεώρηση που πραγματοποίησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας το 2020 καιείχαν επισημανθεί ήδη από τις 16 Νοεμβρίου 2023, όταν η Επιτροπή απέστειλε επίσημη προειδοποίηση στην Κύπρο.

Ωστόσο, εξαιτίας του ότι τα ζητήματα που έχουν καταγραφεί δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί, η Επιτροπή αποστέλλει τώρα αιτιολογημένη γνώμη, δίνοντας στην Κύπρο προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει και να λάβει τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα. Αν αυτό δεν συμβεί, η υπόθεση μπορεί να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της ΕΕ.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νάρκοτεστ στους δρόμους: Άδεια και νέα μέτρα ασφαλείας

09/02/2026

Η Αστυνομία θα αναστέλλει άμεσα άδειες οδηγών υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ μοτοσικλετιστές και διανομείς θα φορούν υποχρεωτικά φωσφορούχα κράνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μήνυμα στήριξης από τη Βουλή: Στο επίκεντρο έρευνα και φροντίδα για τον καρκίνο

06/02/2026

Τη δέσμευση της Βουλής για συνεχή ενίσχυση της έρευνας, της περίθαλψης και της στήριξης των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους επανέλαβε η Πρόεδρος του Σώματος, Αννίτα Δημητρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Στο στόχαστρο» κινητό και ζώνη: Κινητές κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη στους δρόμους

06/02/2026

Σε μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων, προχωρά το Υπουργείο Μεταφορών, προωθώντας αλλαγές στη νομοθεσία για τη λειτουργία των κινητών καμερών φωτοεπισήμανσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βροχές και πιθανές καταιγίδες σήμερα – Αναλυτικά η πρόγνωση

06/02/2026

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τροχαίο στη Λεμεσό: Συνελήφθη 24χρονη, κρίσιμα 17χρονος

06/02/2026

Στη σύλληψη 24χρονης οδηγού προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο των ανακρίσεων για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα 17χρονο μοτοσικλετιστή, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρέχουν στη μνήμη του Κυπριανού: Αγώνας δρόμου από το Κάβο Γκρέκο στο Αυγόρου

06/02/2026

Αγώνας δρόμου εις μνήμη του Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών το 2023, διοργανώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ: Αναστέλλεται η συμμετοχή Φαίδωνα και Γυψιώτη στα συλλογικά όργανα

05/02/2026

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για το θέμα της αργίας του Φαίδωνα Φαίδωνος, αλλά και του δημάρχου Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλάζει ξανά το σκηνικό: Σκόνη, άνοδος θερμοκρασίας και βροχές στο μενού

05/02/2026

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή αλλά σταδιακά αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση. Από την Παρασκευή στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φλόγες σε διαμέρισμα στην Αγλαντζιά: Στεγνωτήριο πήρε φωτιά ενώ οι ένοικοι ήταν μέσα

05/02/2026

Στιγμές αναστάτωσης εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Αγλαντζιά, όταν ηλεκτρική οικιακή συσκευή τυλίχθηκε αιφνιδίως στις φλόγες, ενώ οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της κατοικίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναγερμός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας: Εντοπίστηκαν σφαίρες σε τουαλέτα

05/02/2026

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές στη Λάρνακα μετά τον εντοπισμό σφαιρών στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ