ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ο μικρός Αβραάμ χρειάζεται τη βοήθειά μας - Διαγνώστηκε με σπάνια, απειλητική για τη ζωή νευρολογική πάθηση

12/11/2025

Ο μικρός Αβραάμ Σάββα, ένα παιδί γεμάτο ζωή και χαμόγελο, διαγνώστηκε με τη σπάνια και σοβαρή Οξεία Διάχυτη Εγκεφαλομυελίτιδα (ADEM - Acute Disseminated Encephalomyelitis), μια απειλητική για τη ζωή νευρολογική πάθηση.

 

Με καρδιά γεμάτη αγωνία, οι γονείς του μικρού Αβραάμ Σάββα, απευθύνουν έκκληση προς το κοινό για στήριξη. Ο Αβραάμ, μόλις 5 ετών, διαγνώστηκε πρόσφατα με μια σπάνια και εξαιρετικά επιθετική νευρολογική πάθηση, που προκαλεί σοβαρές βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Οι γιατροί στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Great Ormond Street του Λονδίνου ενημέρωσαν την οικογένεια ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη και απαιτεί άμεση μεταφορά σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο του εξωτερικού, όπου υπάρχει ελπίδα για βελτίωση μέσω προηγμένων θεραπειών που δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα.

Οι γονείς του, Αντρέας Σάββα και Ανδρούλα Παπαχριστοφόρου, δίνουν έναν καθημερινό αγώνα με τον χρόνο, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσό για τη μεταφορά και νοσηλεία του παιδιού τους σε εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία ή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μας είπαν πως ο Αβραάμ χρειάζεται άμεσα εξειδικευμένη θεραπεία για να έχει μια ευκαιρία στη ζωή. Δεν μπορούμε να σταθούμε αμέτοχοι, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το παιδί μας», αναφέρουν οι γονείς, με τη φωνή τους να σπάει από συγκίνηση.

Η οικογένεια απευθύνει θερμή παράκληση σε όποιον μπορεί να προσφέρει, έστω και το παραμικρό, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της θεραπείας του μικρού Σάββα. Με πίστη και ελπίδα, ζητούν τη βοήθεια του κόσμου. Ακόμη και η πιο μικρή συνεισφορά μπορεί να φέρει τον Αβραάμ ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία που θα του σώσει τη ζωή. 

Για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν:
Revolut: 00447710890985 – Άντρια Παπαχριστοφόρου

Επίσης μπορείτε να συνεισφέρετε μέσω της πλατφόρμας βοήθειας GO FUND ME

«Ζητάμε τις προσευχές σας, την αγάπη σας και οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια μπορείτε να προσφέρετε. Από καρδιάς, σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την ελπίδα που μας δίνετε», καταλήγει η οικογένεια.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βόμβα σε εστιατόριο στη Λεμεσό – Υπό αστυνομική προστασία τα περιουσιακά στοιχεία γνωστού επιχειρηματία

24/03/2026

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού μετά τη νέα εγκληματική ενέργεια σε βάρος περιουσίας γνωστού επιχειρηματία, αυτή τη φορά με στόχο εστιατόριο στην περιοχή του κάστρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αναστάτωση στη Λευκωσία από την πτήση μαχητικών αεροσκαφών

24/03/2026

Ανησυχία και αναστάτωση προκλήθηκαν στη Λευκωσία μετά την εμφάνιση μαχητικών αεροσκαφών στον ουρανό της πόλης, με πολίτες να αναφέρουν ότι παρατήρησαν έντονη αεροπορική δραστηριότητα πάνω από την περιοχή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Άκης Μάντζιος: Επέκτεινε τη συνεργασία του με την Εθνική Κύπρου

23/03/2026

Η Ομοσπονδία της Κύπρου προχώρησε σε επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών μέχρι τον Ιανουάριο του 2029.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εντοπίστηκε δέμα με κάνναβη στα Λατσιά – Συνελήφθη 23χρονος κατά την παραλαβή του

23/03/2026

Υπόθεση εντοπισμού ναρκωτικών σε ταχυδρομικό δέμα διερευνούν οι αρμόδιες Αρχές, μετά από έλεγχο στο Κέντρο Διαλογής Αλληλογραφίας στα Λατσιά. Το πακέτο είχε προέλευση τις Ηνωμένες Πολιτείες και σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες περιείχε σημαντική ποσότητα κάνναβης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τέμπη: Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Καρυστιανού και Πλακιά στη δίκη - «Εμείς δεν ήρθαμε εδώ για τα χρήματα»

23/03/2026

Αυτόπτες μάρτυρες που κάθονταν στις θέσεις του ακροατηρίου μετέφεραν την εικόνα η Μαρία Καρυστιανού να προβαίνει σε χειρονομίες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στην Κύπρο το βρετανικό αντιτορπιλικό «Ντράγκον» – Ενισχύεται η αεράμυνα των βρετανικών βάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο

23/03/2026

Στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Κύπρο έφτασε τη Δευτέρα το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon, το οποίο προορίζεται να ενισχύσει την αεράμυνα των βρετανικών βάσεων στο νησί.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Πέμπτη σε Λεμεσό και Λευκωσία λόγω έργων

23/03/2026

Νυχτερινές και ημερήσιες εργασίες θα πραγματοποιήσει το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε Λεμεσό και Λευκωσία τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να τεθούν σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε βασικά σημεία του οδικού δικτύου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Που θα ανεγερθούν οι νέες Φυλακές; Στο επίκεντρο υπερπληθυσμός και συνθήκες κράτησης στις Φυλακές

23/03/2026

Σε φάση σημαντικών αλλαγών εισέρχεται το σωφρονιστικό σύστημα της Κύπρου, με την Κυβέρνηση να προχωρά στον σχεδιασμό νέων υποδομών και παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγές σε εκποιήσεις και Χρηματοοικονομικό Επίτροπο στην Κύπρο – Νομοσχέδιο φέρνει νέα περιθώρια ρύθμισης οφειλών

23/03/2026

Σημαντικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των εκποιήσεων και στον ρόλο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου φέρνει νομοσχέδιο που τέθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ "παγώνει" τις επιθέσεις στο Ιράν!

23/03/2026

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή για πενθήμερη αναστολή των πληγμάτων σε ιρανικές ενεργειακές υποδομές, επικαλούμενος «εποικοδομητικές συνομιλίες» με την Τεχεράνη.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ