ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ο μικρός Αβραάμ χρειάζεται τη βοήθειά μας - Διαγνώστηκε με σπάνια, απειλητική για τη ζωή νευρολογική πάθηση

12/11/2025

Ο μικρός Αβραάμ Σάββα, ένα παιδί γεμάτο ζωή και χαμόγελο, διαγνώστηκε με τη σπάνια και σοβαρή Οξεία Διάχυτη Εγκεφαλομυελίτιδα (ADEM - Acute Disseminated Encephalomyelitis), μια απειλητική για τη ζωή νευρολογική πάθηση.

 

Με καρδιά γεμάτη αγωνία, οι γονείς του μικρού Αβραάμ Σάββα, απευθύνουν έκκληση προς το κοινό για στήριξη. Ο Αβραάμ, μόλις 5 ετών, διαγνώστηκε πρόσφατα με μια σπάνια και εξαιρετικά επιθετική νευρολογική πάθηση, που προκαλεί σοβαρές βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Οι γιατροί στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Great Ormond Street του Λονδίνου ενημέρωσαν την οικογένεια ότι η κατάστασή του είναι κρίσιμη και απαιτεί άμεση μεταφορά σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο του εξωτερικού, όπου υπάρχει ελπίδα για βελτίωση μέσω προηγμένων θεραπειών που δεν είναι διαθέσιμες στη χώρα.

Οι γονείς του, Αντρέας Σάββα και Ανδρούλα Παπαχριστοφόρου, δίνουν έναν καθημερινό αγώνα με τον χρόνο, προσπαθώντας να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσό για τη μεταφορά και νοσηλεία του παιδιού τους σε εξειδικευμένη κλινική στη Γερμανία ή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μας είπαν πως ο Αβραάμ χρειάζεται άμεσα εξειδικευμένη θεραπεία για να έχει μια ευκαιρία στη ζωή. Δεν μπορούμε να σταθούμε αμέτοχοι, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το παιδί μας», αναφέρουν οι γονείς, με τη φωνή τους να σπάει από συγκίνηση.

Η οικογένεια απευθύνει θερμή παράκληση σε όποιον μπορεί να προσφέρει, έστω και το παραμικρό, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της θεραπείας του μικρού Σάββα. Με πίστη και ελπίδα, ζητούν τη βοήθεια του κόσμου. Ακόμη και η πιο μικρή συνεισφορά μπορεί να φέρει τον Αβραάμ ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία που θα του σώσει τη ζωή. 

Για όσους επιθυμούν να βοηθήσουν:
Revolut: 00447710890985 – Άντρια Παπαχριστοφόρου

Επίσης μπορείτε να συνεισφέρετε μέσω της πλατφόρμας βοήθειας GO FUND ME

«Ζητάμε τις προσευχές σας, την αγάπη σας και οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια μπορείτε να προσφέρετε. Από καρδιάς, σας ευχαριστούμε για την αγάπη και την ελπίδα που μας δίνετε», καταλήγει η οικογένεια.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ «ταρακούνησε» την Κύπρο

12/11/2025

Η Κύπρος ταρακουνήθηκε σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2025, καθώς ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11:31 τοπική ώρα. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο μικρός Αβραάμ χρειάζεται τη βοήθειά μας - Διαγνώστηκε με σπάνια, απειλητική για τη ζωή νευρολογική πάθηση

12/11/2025

Ο μικρός Αβραάμ Σάββα, ένα παιδί γεμάτο ζωή και χαμόγελο, διαγνώστηκε με τη σπάνια και σοβαρή Οξεία Διάχυτη Εγκεφαλομυελίτιδα (ADEM - Acute Disseminated Encephalomyelitis), μια απειλητική για τη ζωή νευρολογική πάθηση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΤΑ: Ζητούν συνάντηση με ΠτΔ οι συντεχνίες για το νέο πλαίσιο

12/11/2025

Προβληματισμένες εμφανίστηκαν οι συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ και ΔΕΟΚ μετά τη σύσκεψη το απόγευμα της Τρίτης, στα γραφεία της ΣΕΚ, στη Λευκωσία, για το αναθεωρημένο πλαίσιο της ΑΤΑ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα οδική ταλαιπωρία έρχεται στον αυτοκινητόδρομο λόγω Δημόσιων έργων

12/11/2025

Νέα οδική ταλαιπωρία έρχεται στον αυτοκινητόδρομο λόγω Δημόσιων έργων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καρκίνος του Πνεύμονα: Νέα δεδομένα δείχνουν πως η νόσος δεν αφορά κυρίως τους καπνιστές

12/11/2025

Ο καρκίνος του πνεύμονα παραμένει η πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως, με 1,8 εκατ. θανάτους το 2022.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισόβια στον 62χρονο που βίαζε και σκότωσε τη μητέρα του στη Θεσσαλονίκη

12/11/2025

Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον 62χρονο που βίαζε και σκότωσε την κατάκοιτη μητέρα του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καρναβάλι Λεμεσού 2026: Άρχισαν οι δηλώσεις συμμετοχής

11/11/2025

Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι από την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2025, μεταξύ των ωρών 8.00 π.μ. και 2.00 μ.μ. θα δέχεται συμμετοχές για τη μεγάλη παρέλαση του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπ. Παιδείας: Ξεκίνησαν οι χορηγίες για τάμπλετ και λάπτοπ - Ποιοι οι δικαιούχοι και ποια τα ποσά;

11/11/2025

Ξεκίνησαν οι χορηγίες για τάμπλετ και λάπτοπ από το Υπουργείο Παιδείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θάνατος 30χρονης σε διαμέρισμα: Σοκ προκαλούν τα ευρήματα της νεκροτομής - Συνεχίζονται οι έρευνες

11/11/2025

Σε πολλαπλές κακώσεις στο κεφάλι και το σώμα, οι οποίες προκλήθηκαν από θλων όργανο, αποδίδεται ο θάνατος της 30χρονης Νιγηριανής Victory Osarumen Thompson, η οποία εντοπίστηκε νεκρή σε διαμέρισμα στη Γερμασόγεια.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φωτιά σε όχημα τα ξημερώματα στον Ύψωνα

11/11/2025

Σε αυτοκίνητο ενοικιάσεως έβαλαν άγνωστοι φωτιά τα ξημερώματα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό μέρος του οχήματος.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ