ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ισόβια στον 62χρονο που βίαζε και σκότωσε τη μητέρα του στη Θεσσαλονίκη

12/11/2025

Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον 62χρονο που βίαζε και σκότωσε την κατάκοιτη μητέρα του.

 

Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 15 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον 62χρονο που βίαζε και σκότωσε την κατάκοιτη μητέρα του.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε, και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ένοχος για ανθρωποκτονία με πρόθεση, βιασμό, σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου προσώπου, ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και γενετήσιες πράξεις μεταξύ συγγενών. Ένορκοι και τακτικοί δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και επιστρέφει στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 21 χρόνια κάθειρξη.

Το έγκλημα που συγκλόνισε την κοινωνία της Θεσσαλονίκης σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2022, στην περιοχή του Ξηροχωρίου. Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, η ηλικιωμένη γυναίκα η οποία ήταν τυφλή και κατάκοιτη, δέχθηκε χτυπήματα από τον γιο της με γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι, καθώς και χτυπήματα στο στήθος, όταν την πατούσε με το πόδι του, ενώ στη συνέχεια τη στραγγάλισε. Επιπλέον, βρέθηκαν ευρήματα σεξουαλικής κακοποίησης και έτσι αποκαλύφθηκε ότι η γυναίκα έπεφτε θύμα βιασμού από τον 62χρονο πριν από τη δολοφονία της.

Μετά το στυγερό έγκλημα, ο κατηγορούμενος επιχείρησε να θάψει τη σορό του θύματος και, μάλιστα, αναζητούσε ιερέα από άλλο χωριό, χωρίς να απευθυνθεί σε γραφείο κηδειών. Θύμα ήταν και ο αδελφός του, καθώς δέχθηκε απειλές για τη ζωή του από τον 62χρονο, σε περίπτωση που προχωρούσε σε καταγγελία στην αστυνομία.

Μετά τη σύλληψή του, ο δράστης, ο οποίος έχει ιστορικό ψυχικής ασθένειας και εξάρτησης από το αλκοόλ, υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε την ηλικιωμένη, καθώς είχε κουραστεί να τη φροντίζει.

Στην απολογία του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο ομολόγησε ότι σκότωσε τη μητέρα του, ωστόσο αρνήθηκε ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι εκείνη την ημέρα ήταν υπό την επήρεια μέθης και δεν αντιλαμβανόταν τις πράξεις του. «Τους μάλωνα μόνο, δεν τους χτυπούσα», είπε για τη μητέρα του και τον αδελφό του, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «την αγαπούσα τη μητέρα μου, δεν την βίαζα».

Σχετικά με τη στιγμή που τη στραγγάλισε, ισχυρίστηκε ότι το θύμα του ζήτησε να πιει νερό και εξακολούθησε να μιλάει ακόμα κι όταν ξάπλωσε για να κοιμηθεί. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η μητέρα του ήταν απαιτητική και αυτό τον εξόργισε.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το ελαφρυντικό που ζήτησε να του αναγνωριστεί, για μειωμένο καταλογισμό λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ.

Πηγή: Protothema.gr

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νάρκοτεστ στους δρόμους: Άδεια και νέα μέτρα ασφαλείας

09/02/2026

Η Αστυνομία θα αναστέλλει άμεσα άδειες οδηγών υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ μοτοσικλετιστές και διανομείς θα φορούν υποχρεωτικά φωσφορούχα κράνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μήνυμα στήριξης από τη Βουλή: Στο επίκεντρο έρευνα και φροντίδα για τον καρκίνο

06/02/2026

Τη δέσμευση της Βουλής για συνεχή ενίσχυση της έρευνας, της περίθαλψης και της στήριξης των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους επανέλαβε η Πρόεδρος του Σώματος, Αννίτα Δημητρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Στο στόχαστρο» κινητό και ζώνη: Κινητές κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη στους δρόμους

06/02/2026

Σε μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων, προχωρά το Υπουργείο Μεταφορών, προωθώντας αλλαγές στη νομοθεσία για τη λειτουργία των κινητών καμερών φωτοεπισήμανσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βροχές και πιθανές καταιγίδες σήμερα – Αναλυτικά η πρόγνωση

06/02/2026

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τροχαίο στη Λεμεσό: Συνελήφθη 24χρονη, κρίσιμα 17χρονος

06/02/2026

Στη σύλληψη 24χρονης οδηγού προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο των ανακρίσεων για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα 17χρονο μοτοσικλετιστή, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρέχουν στη μνήμη του Κυπριανού: Αγώνας δρόμου από το Κάβο Γκρέκο στο Αυγόρου

06/02/2026

Αγώνας δρόμου εις μνήμη του Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών το 2023, διοργανώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ: Αναστέλλεται η συμμετοχή Φαίδωνα και Γυψιώτη στα συλλογικά όργανα

05/02/2026

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για το θέμα της αργίας του Φαίδωνα Φαίδωνος, αλλά και του δημάρχου Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλάζει ξανά το σκηνικό: Σκόνη, άνοδος θερμοκρασίας και βροχές στο μενού

05/02/2026

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή αλλά σταδιακά αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση. Από την Παρασκευή στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φλόγες σε διαμέρισμα στην Αγλαντζιά: Στεγνωτήριο πήρε φωτιά ενώ οι ένοικοι ήταν μέσα

05/02/2026

Στιγμές αναστάτωσης εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Αγλαντζιά, όταν ηλεκτρική οικιακή συσκευή τυλίχθηκε αιφνιδίως στις φλόγες, ενώ οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της κατοικίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναγερμός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας: Εντοπίστηκαν σφαίρες σε τουαλέτα

05/02/2026

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές στη Λάρνακα μετά τον εντοπισμό σφαιρών στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ