ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΟΜ: 63.144 αντικαταστάσεις αερόσακων - Υπό εξέταση μέτρα στήριξης
Κάτω από την ομπρέλα της παγκόσμιας διαδικασίας ανάκλησης ελαττωματικών αερόσακων, στην Κύπρο είχαν αρχικά εντοπιστεί, τον Φεβρουάριο του 2025, 81.060 οχήματα που επηρεάζονταν.
Κάτω από την ομπρέλα της παγκόσμιας διαδικασίας ανάκλησης ελαττωματικών αερόσακων, στην Κύπρο είχαν αρχικά εντοπιστεί, τον Φεβρουάριο του 2025, 81.060 οχήματα που επηρεάζονταν.
Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων παρουσίασε τον απολογισμό της πορείας των ανακλήσεων ελαττωματικών αερόσακων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του, στο πλαίσιο της παγκόσμιας διαδικασίας ανάκλησης ελαττωματικών αερόσακων, στην Κύπρο είχαν αρχικά εντοπιστεί, τον Φεβρουάριο του 2025, 81.060 οχήματα που επηρεάζονταν.
Από αυτά:
7.134 οχήματα έχουν διαγραφεί ή έχουν καταχωρισθεί ως ακινητοποιημένα,σε 10.782 οχήματα έχει ακυρωθεί το πιστοποιητικό καταλληλότητας (ΜΟΤ) λόγω μη υλοποίησης της ανάκλησης,ενώ έχουν αντικατασταθεί συνολικά 63.144 αερόσακοι.
Με βάση τα στοιχεία που έχουν υποβάλει οι εταιρείες στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, από τα 10.782 οχήματα, των οποίων το πιστοποιητικό καταλληλόλητας έχει ακυρωθεί, έχουν δοθεί, σε ιδιοκτήτες που ανταποκρίθηκαν, 4.327 ραντεβού για αντικατάσταση του αερόσακου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2026, καθώς η παράδοση των εξαρτημάτων πραγματοποιείται σταδιακά και ανάλογα με την ανταπόκριση των ιδιοκτητών και τον προγραμματισμό των ραντεβού. Τα πλείστα από αυτά θα υλοποιηθούν εντός Νοεμβρίου 2025.
Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων εξετάζει μέτρα στήριξης για όσους πολίτες έχουν ήδη διευθετήσει ραντεβού έως τα τέλη Ιανουαρίου 2026, και ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες ή είναι άτομα με αναπηρία, των οποίων το όχημα παραμένει ακινητοποιημένο εν αναμονή εξαρτημάτων.
Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων καλεί τους πολίτες που δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί να το πράξουν άμεσα, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των ιδίων και των επιβατών τους, και προτρέπει τις εταιρείες να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ταχύτερη προμήθεια εξαρτημάτων και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα διαδικτυακή απάτη στη Λεμεσό: Πλήρωσαν €1,46 και τους άρπαξαν €56.000
Δύο νέες υποθέσεις διαδικτυακής απάτης και κλοπής πέραν τον 56 χιλιάδων ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού, με την Αστυνομία να συστήνει ιδιαίτερη προσοχή στο κοινό.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λευκωσίας: Μη επαρκής η υδροδότηση χωρίς του αγωγό του Βασιλικού
Μη επαρκής είναι η υδροδότηση χωρίς την ολοκλήρωση του αγωγού του Βασιλικού, διαμηνύει ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ) Λευκωσίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Γαλλία «κατεβάζει» τη Shein με εντολή του πρωθυπουργού
Ο Σεμπαστιέν Λεκορνί, πρωθυπουργός της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι ξεκινά διαδικασία διακοπής της λειτουργίας της πλατφόρμας Shein στη Γαλλία ώσπου η εταιρία να συμμορφωθεί με τους νόμους της χώρας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΟΜ: 63.144 αντικαταστάσεις αερόσακων - Υπό εξέταση μέτρα στήριξης
Κάτω από την ομπρέλα της παγκόσμιας διαδικασίας ανάκλησης ελαττωματικών αερόσακων, στην Κύπρο είχαν αρχικά εντοπιστεί, τον Φεβρουάριο του 2025, 81.060 οχήματα που επηρεάζονταν.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Δρ. Γιαννέλου εκπροσώπησε το ΤΕΠΑΚ στο διεθνές συνέδριο ESICM LIVES 2025
Η Δρ Γιαννέλου, διδάκτορας του Τμήματος Νοσηλευτικής ΤΕΠΑΚ, εκπροσώπησε το Πανεπιστήμιο στο ESICM LIVES 2025
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Λεμεσός τίμησε τα 60 Χρόνια του Ευρωπαϊκού Taekwon-Do
Χιλιάδες αθλητές και φίλοι του Taekwon-Do τίμησαν έξι δεκαετίες ιστορίας, ήθους και αφοσίωσης στο άθλημα, σε μια εκδήλωση υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συμφωνία ΤΕΠΑΚ και Ιδρύματος Sievert Larsson για τη Χορήγηση Υποτροφιών Αριστείας
Μέσα από τη συνεργασία αυτή, θα απονεμηθούν υποτροφίες σε προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου που διακρίνονται τόσο για τις επιδόσεις τους όσο και για το ήθος τους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ΕΣΚ εκφράζει ανησυχία για την αυξανόμενη αποχώρηση δημοσιογράφων από το επάγγελμα
Έκκληση για διάλογο και συνεργασία προς τον Σύνδεσμο Εκδοτών, με στόχο τη διαμόρφωση σταθερού και βιώσιμου πλαισίου εργασίας στον δημοσιογραφικό κλάδο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ: Συνεχίζεται η εγκατάσταση έξυπνων υδρομετρητών στη Λεμεσό
Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς το έργο Limassol Smart Water Network - Living Lab, στο πλαίσιο του οποίου τοποθετούνται έξυπνοι υδρομετρητές σε όλη τη Λεμεσό.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Λάρνακας με αντιπροσωπεία της ΔΗΠΑ Λάρνακας - Αμμοχώστου
Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας είχε το πρωί εθιμοτυπική συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΔΗΠΑ Λάρνακας - Αμμοχώστου, στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας.