ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Μόλις σκότωσα τη σύντροφό μου στο τζακούζι» - Ανατριχιάζει το τηλεφώνημα του 41χρονου στις Αρχές
Σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τουλάχιστον 25 ετών καταδικάστηκε ο 41χρονος Άρεν Πίρσον για την άγρια δολοφονία της 24χρονης συντρόφου του Κλερ Λεβέκ στο σπίτι της μητέρας του στη Σκωτία στις 11 Φεβρουαρίου 2024.
Σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τουλάχιστον 25 ετών καταδικάστηκε ο 41χρονος Άρεν Πίρσον για την άγρια δολοφονία της 24χρονης συντρόφου του Κλερ Λεβέκ στο σπίτι της μητέρας του στη Σκωτία στις 11 Φεβρουαρίου 2024.
Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Εδιμβούργου που εκδίκασε το έγκλημα, κατατέθηκε ότι η Λεβέκ μαχαιρώθηκε τουλάχιστον 26 φορές κατά τη διάρκεια της θανατηφόρας επίθεσης από τον Πίρσον, με 19 από τα χτυπήματα να είναι στο πρόσωπο και τον λαιμό της.
Στη δίκη ακούστηκε και το ανατριχιαστικό τηλεφώνημα του Πίρσον στις αρχές στο οποίο ομολόγησε τη δολοφονία της συντρόφου του.
«Γεια σας, ονομάζομαι Άρεν Πίρσον. Μόλις σκότωσα τη φίλη μου στο τζακούζι του γκαράζ. Τη μαχαίρωσα περίπου 40 φορές στην καρδιά, στο στομάχι, στο πρόσωπο, στο λαιμό και στην πλάτη. Μαχαίρωσα τον εαυτό μου τέσσερις φορές στο λαιμό» είπε ο 41χρονος στους αστυνομικούς.
Στο ίδιο τηλεφώνημα ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το θύμα «ήπιε πάρα πολύ» και τον ενόχλησε, λέγοντας ξανά ότι «σίγουρα τη σκότωσα».
Η μητέρα του 41χρονου κατέθεσε ότι ο γιος της έμοιαζε με «ζόμπι» τη νύχτα του φόνου περιγράφοντας ότι εκείνος μπήκε στην κουζίνα και ομολόγησε ότι είχε χτυπήσει την Λεβέκ πριν μαχαιρώσει τον εαυτό του στο λαιμό με ένα μικρό μαχαίρι με μαύρο χερούλι.
Εκτός από τον αυτοτραυματισμό με μαχαίρι, ο 41χρονος ήπιε υγρό φρένων και έπεσε με το αυτοκίνητό του από μια προβλήτα.
Γιατρός που τον φρόντισε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε μετά τη δολοφονία και την απόπειρα αυτοκτονίας κατέθεσε μια φράση του Πίρσον που, όπως είπε, «της έμεινε». Όπως κατέθεσε ο 41χρονος της είπε «προσπαθούσα να την ξεφορτωθώ (σ.σ. το θύμα) εδώ και καιρό»».
Στο δικαστήριο ακούστηκε και άλλο ένα ηχητικό διάρκειας έξι λεπτών από την ημέρα των 24ων γενεθλίων της Λεβέκ στο οποίο ο Πίρσον της έλεγε «σου άξιζε κάθε λεπτό και ακόμα περισσότερο. Είσαι τυχερή που δεν σου έσπασα το κεφάλι». «Σε αγαπώ, θα με σκοτώσεις» ήταν μια από τις απαντήσεις που του έδωσε η Λεβέκ.
Πηγή: Protothema.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θάνατος 3χρονου: Σε άσχημη κατάσταση ο πατέρας - «Η κόρη τον ζητάει συνέχεια»
Παραμένει στο νησί ο Βρετανός πατέρας μετά τον θάνατο του τρίχρονου γιου του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στη Νέα Υόρκη ο Χριστοδουλίδης με Κυπριακό, ενέργεια και διεθνείς επαφές στην ατζέντα
Σειρά συναντήσεων με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την προσωπική του απεσταλμένη για το Κυπριακό, ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη. Κεντρικός σταθμός της επίσκεψης θα είναι η προσφώνησή του στην 81η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
FIR Λευκωσίας: 50 κενές θέσεις και αυξανόμενη πίεση στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Με 90 ελεγκτές αντί των 140 που απαιτούνται λειτουργεί το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, την ώρα που οι τουρκικές ενέργειες στο FIR, η αύξηση των πτήσεων και οι καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των υποδομών εντείνουν τις πιέσεις.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Ούτε λέξη για την Κύπρο»: Οι έξι Κύπριοι Ευρωβουλευτές απαντούν στη φον ντερ Λάιεν
Κοινός προβληματισμός για την απουσία αναφοράς στην τουρκική κατοχή από την ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης – Οι διαφορετικές προσεγγίσεις για άμυνα, οικονομία, ενέργεια, μεταναστευτικό, κοινωνική πολιτική και διεθνείς κρίσεις
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλασμαφαίρεση στη Λάρνακα: Καταθέσεις, κατασχεμένα μηχανήματα και έρευνα για δύο κέντρα
Στο επίκεντρο γιατρός που φέρεται να πραγματοποιούσε τις συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις – Εξετάζονται οι άδειες λειτουργίας, η εισαγωγή του εξοπλισμού και μη αδειοδοτημένα ενέσιμα σκευάσματα μπότοξ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Κουκουλοφόροι σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίου στη Λινόπετρα
Κάμερες ασφαλείας φέρονται να κατέγραψαν τις κινήσεις δύο προσώπων πριν και μετά τους πυροβολισμούς – Ζημιές στην κύρια είσοδο, σε παράθυρο και στην τοιχοποιία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυπριακό: Ο Γκουτέρες αποκλείει συνάντηση 3+1 ή 5+1 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας – Τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέχρι να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή συνάντηση
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χωρίς βιβλία Αγγλικών γυμνάσια και λύκεια – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση
Το πρόβλημα επεκτείνεται και στη Μέση Εκπαίδευση, όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή Παιδείας – Καθυστέρηση από την ανάδοχο εταιρεία και ενεργοποίηση των προβλεπόμενων ρητρών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προφυλακίστηκε το ζεύγος των γιατρών Ι.Γάκα και Η.Θεοδωρόπουλου για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Η Ιωάννα Γάκα και ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος οδηγούνται στη φυλακή μετά από ανακριτική διαδικασία περίπου 18 ωρών – Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, τελεσθείσας διά παραλείψεως
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Ανακαλούνται άδειες παραμονής μετά τα επεισόδια στον Άγιο Ιωάννη – Οδηγίες για απελάσεις
Ο Υφυπουργός Μετανάστευσης Νικόλας Ιωαννίδης ενημερώθηκε από την Αστυνομία και έδωσε οδηγίες για τους αλλοδαπούς που φέρονται να εμπλέκονται – Μήνυμα και προς εργοδότες και ιδιοκτήτες υποστατικών