Η σημαντική αυτή αναγνώριση από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας, με το φετινό βραβείο «Διδάσκοντας για την Ειρήνη», έρχεται ως επισφράγισμα της αφοσιωμένης και επίμονης προσφοράς του στην εκπαίδευση, στην προώθηση της ειρήνης και στη διακοινοτική κατανόηση στην Κύπρο.
Ανακοίνωση ΟΠΕΚ:
Ο Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ) εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον πρώην Πρόεδρο του Ομίλου, Δρα Παύλο Μ. Παύλου, για τη σημαντική διάκριση που του απονεμήθηκε από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας με το φετινό βραβείο «Διδάσκοντας για την Ειρήνη».
Η βράβευση του Δρα Παύλου αποτελεί αναγνώριση της μακρόχρονης και αφοσιωμένης συμβολής του στην εκπαίδευση, την κριτική ιστορική σκέψη και την καλλιέργεια της διακοινοτικής κατανόησης στην Κύπρο.
Με το επιστημονικό και συγγραφικό του έργο, τις παρεμβάσεις του στον δημόσιο διάλογο, αλλά και τη συνεχή του δράση στην κοινωνία των πολιτών, υπήρξε πάντα υπέρμαχος της δημοκρατικής μεταρρύθμισης, του εκσυγχρονισμού της κοινωνίας και της ειρηνικής συνύπαρξης.
Ο Δρ Παύλου, μελετητής της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, εκπαιδευτικός και ενεργός πολίτης, υπηρέτησε τον ΟΠΕΚ με συνέπεια και όραμα ως Πρόεδρος για έξι χρόνια. Παράλληλα, υπήρξε ιδρυτικό και ενεργό μέλος πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων που προάγουν τον εκσυγχρονισμό, την εκπαιδευτική πρόοδο και τη διακοινοτική συνεργασία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη δημιουργία γόνιμων διαλόγων και συνεργασιών ανάμεσα σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους εκπαιδευτικούς και πολίτες.
Η τελετή απονομής του Βραβείου Διδασκαλίας για την Ειρήνη 2025 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2025, Διεθνή Ημέρα Ειρήνης, στο «Σπίτι της Συνεργασίας» στη Λευκωσία, από τις 19:15 μέχρι τις 20:15.
Ο ΟΠΕΚ συγχαίρει τον Δρα Παύλο Μ. Παύλου για τη σπουδαία αυτή διάκριση και του εύχεται να συνεχίσει το πολύτιμο έργο του, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα προσφοράς, κοινωνικής δράσης και αφοσίωσης στην ειρήνη.