ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εφιάλτης σε πτήση προς Τόκιο: Αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών (ΒΙΝΤΕΟ)
Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησαν οι επιμένοντες αεροπλάνου που εκτελούσε πτήση προς Τόκιο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν το αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών λόγω μηχανικής βλάβης.

Το Boeing της Spring Airlines Japan που είχε απογειωθεί το βράδυ της Δευτέρας από τη Σανγκάη με προορισμό το Τόκιο με 191 επιβάτες και πλήρωμα, πετούσε σε ύψος 36.000 ποδιών όταν ξαφνικά έκανε βουτιά σε κάτω από 10.500 πόδια, λόγω απροσδιόριστης μηχανικής βλάβης.
A Spring Airlines flight from Shanghai to Tokyo was forced to make an emergency landing at Kansai Airport after a sudden loss of cabin pressure triggered a rapid descent from 36,000 feet to just under 10,500 feet in ten minutes.
— FL360aero (@fl360aero) July 1, 2025
Flight JL8696 was cruising over Japan when a… pic.twitter.com/2n8rDGfqu5
Στην καμπίνα επικράτησε πανικός με επιβάτες να φορούν τις μάσκες οξυγόνου και κάποιους να χάνουν τις αισθήσεις τους.
Δραματικές μαρτυρίες επιβατών του Boeing
«Άκουσα έναν υπόκωφο θόρυβο και έπεσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι μάσκες οξυγόνου. Η αεροσυνοδός έκλαιγε και φώναζε να φορέσουμε τις μάσκες λέγοντας ότι το αεροσκάφος παρουσίασε βλάβη» δήλωσε ένας από τους επιβάτες.
Μία επιβάτιδα, ονόματι Γουάνγκ, σύμφωνα με την εφημερίδα The Standard του Χονγκ Κονγκ, είπε ότι έχασε την ψυχραιμία της τη στιγμή που είδε τις αεροσυνοδούς βουρκωμένες. Όπως είπε η καμπίνα βυθίστηκε σε μια «απόκοσμη σιωπή» καθώς οι μάσκες οξυγόνου έπεφταν από τα πάνελ από πάνω.
Ένας επιβάτης δήλωσε ότι «είχε βουρκώσει» καθώς ο ίδιος κι άλλοι έγραφαν διαθήκες και λεπτομέρειες από τις ασφάλειες ζωής και τους κωδικούς από τις πιστωτικές κάρτες τους όντας σχεδόν βέβαιοι ότι το Boeing θα τους παρέσερνε στον θάνατο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας σήμανε συναγερμός για απώλεια πίεσης στην καμπίνα την ώρα που το Boeing έκανε βουτιά.
Το αεροσκάφος έκανε τελικά αναγκαστική προσγείωση δύο ώρες αργότερα στο διεθνές αεροδρόμιο Κανσάι της Οσάκα και ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Η αεροπορική εταιρεία πρόσφερε αποζημίωση 104 δολαρίων σε κάθε επιβάτη και μία δωρεάν διανυκτέρευση.
Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τα αίτια της βουτιάς του Boeing.
Πηγή: iefimerida
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφιάλτης σε πτήση προς Τόκιο: Αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών (ΒΙΝΤΕΟ)
Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησαν οι επιμένοντες αεροπλάνου που εκτελούσε πτήση προς Τόκιο το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, όταν το αεροπλάνο έκανε βουτιά 25.000 ποδιών λόγω μηχανικής βλάβης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φωνάζουν οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού για σοβαρή υποστελέχωση
Σοβαρή υποστελέχωση καταγγέλλουν οι ναυαγοσώστες της Λεμεσού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα απάτη με την επωνυμία των Κυπριακών Ταχυδρομείων: Οι αρχές συστήνουν προσοχή στο κοινό
Προσοχή συστήνει στο κοινό η αστυνομία για νέα απάτη με σκοπό την απόσπαση χρημάτων με την επωνυμία των Κυπριακών Ταχυδρομείων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διπλή διεθνής διάκριση για τον Αλέξανδρο Χατζηκώστα, υποψήφιο διδάκτορα του ΑΠΘ
Ο ελληνοκύπριος υποψήφιος διδάκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Αλέξανδρος Χατζηκώστας, διακρίθηκε διεθνώς για το έργο του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS για εξοικονόμηση ενέργειας
Ο ΕΟΑ Λεμεσού συμμετείχε στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου FRESHNESS, που πραγματοποιήθηκε στις 17 – 18 Ιουνίου 2025 στο νησί Κως, το οποίο υλοποιείται στο
πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Κύπρος με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο ΕΟΑ Λεμεσού μειώνει τα κόστη και ρυπαίνει λιγότερο με νέες μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης (EOA) Λεμεσού ως ένας κατεξοχήν περιβαλλοντικός Οργανισμός, έχει υιοθετήσει ενεργά τη χρήση συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο πλαίσιο της στρατηγικής του για προστασία του περιβάλλοντος και μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του Οργανισμού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέγαρα: «Έσφαξε την οικογένειά του γιατί δεν του έδιναν λεφτά» - Με ποινικό παρελθόν ο 37χρονος
Ο 37χρονος που μαχαίρωσε στα Μέγαρα την 71χρονη μητέρα του, την αδερφή του και τον θείο του στα Μέγαρα αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ ήταν και επί σειρά ετών χρήστης ναρκωτικών ουσιών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη φυλακή 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην του
Πίσω από τα κάγκελα ο 46χρονος που κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της πρώην συμβίας του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκκωφαντικό “ΌΧΙ” στη μείωση ποινής 36χρονου που καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης
Απορρίφθηκε η έφεση που κατέθεσε 36χρονος καταδικασθείς για σεξουαλική κακοποίηση 9χρονης, με την οποία ζητούσε να επανεξεταστεί η καταδίκη και η ποινή 2,5 ετών που του επιβλήθηκε.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Έπιασαν «στον ύπνο» ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου: Έκλεψαν αλυσίδες και έγιναν άφαντοι
Στον ύπνο έπιασαν ιδιοκτήτρια χρυσοχοείου, κλέβοντας χρυσαφικά κάτω από τη μύτη της.