ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Αλλάξτε κωδικούς τώρα! Διέρρευσαν 16 δισ. κωδικοί από Facebook, Google και άλλες εταιρείες: Συστάσεις προστασίας

23/06/2025

Ερευνητές του Cybernews, εντόπισαν τη μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

 

Ερευνητές του Cybernews, εντόπισαν τη μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. 

Συγκεκριμένα, 16 δισεκατομμύρια κωδικοί και διαπιστευτήρια πρόσβασης έχουν εκτεθεί από online υπηρεσίες όπως Apple, Google, Facebook, Telegram, GitHub, αλλά και κρατικές πλατφόρμες.

Το Forbes επισήμανε ότι η διαρροή έχει προκαλέσει συναγερμό σε κυβερνήσεις και τεχνολογικούς κολοσσούς: η Google καλεί δισεκατομμύρια χρήστες να αλλάξουν κωδικούς, ενώ το FBI προειδοποιεί τους Αμερικανούς να μην ανοίγουν ύποπτα SMS με ύποπτους συνδέσμους.

Οι ειδικοί του Cybernews εντόπισαν 30 ξεχωριστές βάσεις δεδομένων, καθεμία με δεκάδες εκατομμύρια έως και 3,5 δισεκατομμύρια εγγραφές. Οι 29 από αυτές δεν είχαν καταγραφεί ποτέ ξανά, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για πρόσφατη και πρωτογενή διαρροή – όχι απλώς ανακύκλωση παλαιότερων παραβιάσεων.

Κίνδυνοι από τη διαρροή και εκμετάλλευση των δεδομένων
Σύμφωνα με τους ερευνητές «αυτό δεν είναι απλώς διαρροή, είναι ένας χάρτης για μαζική εκμετάλλευση. Πρόκειται για λειτουργικές, επικίνδυνες πληροφορίες που μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα σε phishing και επιθέσεις κατάληψης λογαριασμών».

Οι πιο πολλοί από τους κωδικούς είχαν μορφή URL, συνοδευόμενοι από όνομα χρήστη και κωδικό, επιτρέποντας πρόσβαση σε σχεδόν κάθε γνωστή διαδικτυακή υπηρεσία. Με το πιο ανησυχητικό να είναι ότι οι βάσεις δεδομένων έμειναν προσβάσιμες για μικρό χρονικό διάστημα, αρκετό ώστε να τις εντοπίσουν οι ερευνητές, αλλά όχι αρκετό για να διαπιστωθεί ποιος τις διαχειριζόταν.

Σύμφωνα με την ανάλυση, η διαρροή προέρχεται από τη δράση πολλαπλών εργαλείων υποκλοπής (infostealers), αλλά είναι αδύνατον να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός λογαριασμών ή ατόμων που επηρεάστηκαν.

Συστάσεις για προστασία και διαχείριση κινδύνου
Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση εφαρμογών διαχείρισης κωδικών, την αποφυγή κοινοποίησης διαπιστευτηρίων και αυξημένη προσοχή σε ειδοποιήσεις για παραβιάσεις. Το μέγεθος και η «φρεσκάδα» των δεδομένων καθιστούν τη διαρροή εξαιρετικά επικίνδυνη.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θάνατος 3χρονου: Σε άσχημη κατάσταση ο πατέρας - «Η κόρη τον ζητάει συνέχεια»

18/09/2026

Παραμένει στο νησί ο Βρετανός πατέρας μετά τον θάνατο του τρίχρονου γιου του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στη Νέα Υόρκη ο Χριστοδουλίδης με Κυπριακό, ενέργεια και διεθνείς επαφές στην ατζέντα

18/09/2026

Σειρά συναντήσεων με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την προσωπική του απεσταλμένη για το Κυπριακό, ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη. Κεντρικός σταθμός της επίσκεψης θα είναι η προσφώνησή του στην 81η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
FIR Λευκωσίας: 50 κενές θέσεις και αυξανόμενη πίεση στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

17/09/2026

Με 90 ελεγκτές αντί των 140 που απαιτούνται λειτουργεί το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, την ώρα που οι τουρκικές ενέργειες στο FIR, η αύξηση των πτήσεων και οι καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των υποδομών εντείνουν τις πιέσεις. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Ούτε λέξη για την Κύπρο»: Οι έξι Κύπριοι Ευρωβουλευτές απαντούν στη φον ντερ Λάιεν

17/09/2026

Κοινός προβληματισμός για την απουσία αναφοράς στην τουρκική κατοχή από την ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης – Οι διαφορετικές προσεγγίσεις για άμυνα, οικονομία, ενέργεια, μεταναστευτικό, κοινωνική πολιτική και διεθνείς κρίσεις

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλασμαφαίρεση στη Λάρνακα: Καταθέσεις, κατασχεμένα μηχανήματα και έρευνα για δύο κέντρα

17/09/2026

Στο επίκεντρο γιατρός που φέρεται να πραγματοποιούσε τις συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις – Εξετάζονται οι άδειες λειτουργίας, η εισαγωγή του εξοπλισμού και μη αδειοδοτημένα ενέσιμα σκευάσματα μπότοξ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Κουκουλοφόροι σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίου στη Λινόπετρα

17/09/2026

Κάμερες ασφαλείας φέρονται να κατέγραψαν τις κινήσεις δύο προσώπων πριν και μετά τους πυροβολισμούς – Ζημιές στην κύρια είσοδο, σε παράθυρο και στην τοιχοποιία

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυπριακό: Ο Γκουτέρες αποκλείει συνάντηση 3+1 ή 5+1 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

16/09/2026

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας – Τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέχρι να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή συνάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χωρίς βιβλία Αγγλικών γυμνάσια και λύκεια – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση

16/09/2026

Το πρόβλημα επεκτείνεται και στη Μέση Εκπαίδευση, όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή Παιδείας – Καθυστέρηση από την ανάδοχο εταιρεία και ενεργοποίηση των προβλεπόμενων ρητρών

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προφυλακίστηκε το ζεύγος των γιατρών Ι.Γάκα και Η.Θεοδωρόπουλου για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

16/09/2026

Η Ιωάννα Γάκα και ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος οδηγούνται στη φυλακή μετά από ανακριτική διαδικασία περίπου 18 ωρών – Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, τελεσθείσας διά παραλείψεως

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Ανακαλούνται άδειες παραμονής μετά τα επεισόδια στον Άγιο Ιωάννη – Οδηγίες για απελάσεις

15/09/2026

Ο Υφυπουργός Μετανάστευσης Νικόλας Ιωαννίδης ενημερώθηκε από την Αστυνομία και έδωσε οδηγίες για τους αλλοδαπούς που φέρονται να εμπλέκονται – Μήνυμα και προς εργοδότες και ιδιοκτήτες υποστατικών

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ