ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Το ΤΕΠΑΚ συμμετέχει στον σχεδιασμό ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων

03/06/2025

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) συμμετέχει στην προγραμματισμένη συνάντηση της Συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (EUt+), η οποία πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου στο Ντάρμστατ της Γερμανίας, μαζί με τα υπόλοιπα οκτώ ευρωπαϊκά πανεπιστήμια-μέλη της Συμμαχίας.

 

Στο επίκεντρο των εργασιών της συνάντησης βρίσκονται οι στρατηγικές συζητήσεις για τον σχεδιασμό και την από κοινού προσφορά ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών εντός του πλαισίου της Συμμαχίας EUt+.

Οι συζητήσεις εστιάζονται σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, η μηχανική, η ψηφιακή καινοτομία και οι κοινωνικές επιστήμες, και αποσκοπούν στη δημιουργία ευρωπαϊκών ακαδημαϊκών διαδρομών με διεπιστημονικό χαρακτήρα.

Τα προγράμματα αυτά θα επιτρέπουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τη δυνατότητα φοίτησης σε διαφορετικά πανεπιστήμια-μέλη της Συμμαχίας, αποκτώντας πολύπλευρες γνώσεις και εμπειρίες σε διεθνές επίπεδο, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη διασυνοριακή κινητικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των ιδρυμάτων.
Το ΤΕΠΑΚ συμμετέχει στη συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον
Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρεις Τοπικές Αρχές της Λεμεσού βραβεύθηκαν για περιβαλλοντικές δράσεις - Αργυρό Μετάλλιο και στον ΕΟΑ Λεμεσού

09/07/2025

Τρεις Τοπικές Αρχές της Λεμεσού και ο ΕΟΑ Λεμεσού βραβεύθηκαν στα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία 2024 για τις δράσεις και πολιτικές τους υπέρ του περιβάλλοντος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συμμετοχή του ΕΟΑ Λεμεσού στην εναρκτήρια συνάντηση του έργου AQUAMON

09/07/2025

Μέσω του έργου διασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα και ασφάλεια του νερού, ενισχύεται η προστασία της δημόσιας υγείας και επιτυγχάνεται πιο αποτελεσματική και οικονομική διαχείριση και λειτουργία των υποδομών ύδρευσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Της είπαν ότι έχει απλήρωτο εξώδικο και της άρπαξαν €18,760

10/07/2025

Η Αστυνομία συστήνει προσοχή στο κοινό, αφού συνεχίζεται η απάτη με ψευδή τηλεφωνικά μηνύματα για δήθεν πληρωμή εξωδίκων προστίμων.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Όλο νόημα η ανάρτηση του Κατερινόπουλου μετά τη σύλληψη της Μουρτζούκου: «Ποιος ή ποια άλλη θα ακολουθήσει;»

09/07/2025

Το βράδυ της Δευτέρας (7/7), η Ειρήνη Μουρτζούκου συνελήφθη. Σύμφωνα με τα στοιχεία η σύλληψή της αφορά τα δύο δικά της βρέφη, το βρέφος της κουμπάρας της Κατερίνας, καθώς και την απόπειρα δολοφονίας μιας ενήλικης γυναίκας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προσπάθησαν να αποφύγουν τον έλεγχο και προσέκρουσαν σε περιπολικό των Βάσεων

09/07/2025

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη δύο υπόπτων το βράδυ του Σαββάτου από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων στη Λεμεσό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανακοίνωση του ΕΟΑ Λεμεσού για την διακοπή υδροδότησης στο Δημοτικό

08/07/2025

Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λεμεσού επιθυμεί να εκφράσει την απολογία του για την παρατεταμένη διακοπή της υδροδότησης στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κολοσσίου που επηρέασε μεγάλο μέρος της Κοινότητας, από τις 4 μέχρι και τις 6 Ιουλίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Ντου» ΥΚΑΝ σε υποστατικό: Εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών (ΦΩΤΟ)

08/07/2025

Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών εντόπισε η ΥΚΑΝ μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε σε υποστατικό της Λάρνακας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΔΑΔ: “Παράβαση από τις Κυπριακές αρχές” - €35.000 αποζημίωση σε γυναίκα που κατήγγειλε βιασμό

08/07/2025

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι υπήρξε παραβίαση από τις κυπριακές αρχές σχετικών άρθρων της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε υπόθεση καταγγελίας για βιασμό και διέταξε το κράτος να καταβάλει στην αιτούσα σχεδόν 35.000 ευρώ για ηθική βλάβη και δικαστικά έξοδα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προσοχή! Αν λάβετε αυτό το τηλεφωνικό μήνυμα ή E-mail είναι απάτη (ΦΩΤΟ)

08/07/2025

Η Αστυνομία, συνεχίζει να δέχεται καταγγελίες από πολίτες, οι οποίοι λαμβάνουν τηλεφωνικά μηνύματα και E-mail, για δήθεν επιστροφή εισφορών από κυβερνητική υπηρεσία.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ