ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού: Αργυρό μετάλλιο για τις περιβαλλοντικές του πολιτικές
Ο ΕΟΑ Λεμεσού ανακοινώνει τη βράβευσή του με το “Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις” για τη χρονιά 2024, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού των “Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις”, ο οποίος έχει ως στόχο την ανάδειξη των Οργανισμών που έχουν υιοθετήσει, αναπτύξει και εφαρμόσει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η βράβευση αυτή έρχεται ως αναγνώριση των πολυάριθμων πρωτοβουλιών και δράσεων του ΕΟΑ Λεμεσού. Δράσεις που αποδεικνύουν την δέσμευση του Οργανισμού για προστασία του
περιβάλλοντος, όπως εκτέλεση έργων αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας και ύδρευσης με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, εξοικονόμηση τεράστιων ποσοτήτων νερού με την παραγωγή ανακυκλωμένου νερού, αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εφαρμογή εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων μέσω του Μουσείου Νερού, ανακύκλωση, κ.α. «Ο ΕΟΑ Λεμεσού, ως ένας κατ’ εξοχήν περιβαλλοντικός Οργανισμός προωθεί την εφαρμογή βιώσιμων περιβαλλοντικών πρακτικών και εφαρμόζει πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον.
Στόχος μας είναι η επίτευξη, μέσω των έργων μας, της αειφόρου ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνίας, των καταναλωτών του ΕΟΑ Λεμεσού και της Επαρχίας μας. Οι προσπάθειές μας, είναι συνεχείς και έντονες και η βράβευσή μας με το “Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις για το 2024” επισφραγίζει τις διαρκείς μας προσπάθειες, αποτελεί μεγάλη τιμή και μας γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λεμεσού, κ. Γιάννης Τσουλόφτας.

Τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις συνδιοργανώνονται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και υποστηρίζονται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και τον Οργανισμό Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Κύπρου (ΟΓΕΕ) Λεμεσού. Η αξιολόγηση των συμμετοχών έγινε στα Γραφεία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος παρουσία όλων των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης.
Τα βραβεία θα απονείμει ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αυξήσεις σε κοινωνικά επιδόματα και 290 νέες θέσεις σχολικών συνοδών ενέκρινε το Υπουργικό
Ανακοινώσεις Χριστοδουλίδη για μέτρα στήριξης ατόμων με αναπηρίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος προτείνεται για την ανακριτική ομάδα του «Κράτος Μαφία» – Ξεκινά άμεσα το έργο της επιτροπής
Σε τροχιά άμεσης ανασυγκρότησης εισέρχεται η ανεξάρτητη ανακριτική ομάδα που συστάθηκε για τη διερεύνηση του πορίσματος της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς σχετικά με την υπόθεση «Κράτος Μαφία», μετά την παραίτηση του Χρίστου Μυλωνόπουλου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών – 21 συλλήψεις και κατάσχεση περίπου 60 κιλών μήκωνος υπνοφόρου
Σημαντικό πλήγμα σε οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης οπιούχων ναρκωτικών κατάφερε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ), στο πλαίσιο συντονισμένων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε παγκύπρια κλίμακα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραιτήθηκε ο Χρίστος Μυλωνόπουλος από την ανακριτική ομάδα για το «Κράτος Μαφία»
Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση της διερεύνησης του πορίσματος της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία», καθώς ο Χρίστος Μυλωνόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του από την πενταμελή ανακριτική ομάδα που είχε διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, πριν ακόμη αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία Λεμεσού: Στο μικροσκόπιο οικονομικά προβλήματα και οι κινήσεις του δράστη πριν το έγκλημα
Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση υγείας της 46χρονης, «κλειδί» η κατάθεση της.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Είχε εξεταστεί το ζήτημα σύγκρουσης συμφέροντος στην επιλογή Μυλωνόπουλου για την έρευνα του πορίσματος «Κράτος Μαφία»
«Η εμπειρία, οι γνώσεις και το βιογραφικό του καθενός από αυτούς τους πέντε ποινικούς ανακριτές, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα», είπε ο κ. Λετυμπιώτης
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Απέραντος θρήνος στη Βενεζουέλα μετά τους φονικούς σεισμούς - Πάνω από 2.500 οι νεκροί
Οι αρχές αποφεύγουν να δώσουν συγκεκριμένους αριθμούς για τους αγνοούμενους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αννίτα Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ στηρίζει κάθε ειλικρινή προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου
Μήνυμα προς Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά σε κατάστημα ξενοδοχειακής μονάδας στη Γερμασόγεια
Ασφαλής απεγκλωβισμός ατόμου από την Πυροσβεστική
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προφυλακιστέος έως τις 16 Ιουλίου ο πατέρας των δύο παιδιών που βρέθηκαν νεκρά σε όχημα στην Ξυλοφάγου
Νέα στοιχεία ενώπιον του Δικαστηρίου για τις τελευταίες ώρες πριν την τραγωδία