ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού: Αργυρό μετάλλιο για τις περιβαλλοντικές του πολιτικές
Ο ΕΟΑ Λεμεσού ανακοινώνει τη βράβευσή του με το “Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις” για τη χρονιά 2024, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού των “Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις”, ο οποίος έχει ως στόχο την ανάδειξη των Οργανισμών που έχουν υιοθετήσει, αναπτύξει και εφαρμόσει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η βράβευση αυτή έρχεται ως αναγνώριση των πολυάριθμων πρωτοβουλιών και δράσεων του ΕΟΑ Λεμεσού. Δράσεις που αποδεικνύουν την δέσμευση του Οργανισμού για προστασία του
περιβάλλοντος, όπως εκτέλεση έργων αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας και ύδρευσης με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, εξοικονόμηση τεράστιων ποσοτήτων νερού με την παραγωγή ανακυκλωμένου νερού, αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εφαρμογή εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων μέσω του Μουσείου Νερού, ανακύκλωση, κ.α. «Ο ΕΟΑ Λεμεσού, ως ένας κατ’ εξοχήν περιβαλλοντικός Οργανισμός προωθεί την εφαρμογή βιώσιμων περιβαλλοντικών πρακτικών και εφαρμόζει πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον.
Στόχος μας είναι η επίτευξη, μέσω των έργων μας, της αειφόρου ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνίας, των καταναλωτών του ΕΟΑ Λεμεσού και της Επαρχίας μας. Οι προσπάθειές μας, είναι συνεχείς και έντονες και η βράβευσή μας με το “Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις για το 2024” επισφραγίζει τις διαρκείς μας προσπάθειες, αποτελεί μεγάλη τιμή και μας γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λεμεσού, κ. Γιάννης Τσουλόφτας.

Τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις συνδιοργανώνονται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και υποστηρίζονται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και τον Οργανισμό Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Κύπρου (ΟΓΕΕ) Λεμεσού. Η αξιολόγηση των συμμετοχών έγινε στα Γραφεία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος παρουσία όλων των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης.
Τα βραβεία θα απονείμει ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διαβουλεύσεις Υπουργείου Γεωργίας και κτηνοτρόφων: Συμφωνία για τις αποζημιώσεις, «αγκάθι» η ποσόστωση στο χαλλούμι
Σε καλό κλίμα κινήθηκε, σύμφωνα με εκπροσώπους αγροτικών οργανώσεων, η συνάντησή τους με την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό για την αναχαίτιση του ανθρωπιστικού στόλου «Global Sumud»
Στη συγκέντρωση, οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα όπως «Καμία συμμαχία με τη γενοκτονία», «Τρομοκράτες είναι οι σιωνιστές και όχι οι αγωνιστές του στόλου», «Shame on you» και «Free Palestine, stop the genocide».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Όταν η ζωή είναι πολύ ακριβή
Της Δρ. Αρετής Δημοσθένους Υποψήφιας βουλεύτριας Λεμεσού με το ΔΗΚΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος ως πύλη εισόδου των ινδικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη
Την αυξανόμενη παρουσία ινδικών επιχειρήσεων στην Κύπρο και τη στρατηγική στόχευση για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Λευκωσίας–Νέου Δελχί ανέδειξε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Ερντογάν απειλεί με χρήση πυραύλων Tayfun την Αθήνα
Ο Τούρκος πρόεδρος εκβιάζει σε υπερθετικό βαθμό την Ελλάδα παίζοντας με την φωτιά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αστυνομία Κύπρου: «Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα έκδοσης εντάλματος σύλληψης κατά του Μ. Δρουσιώτη»
Οι αναφορές περί δήθεν μη εκτέλεσής του, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναφέρει η Αστυνομία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοβαρή υπόθεση στην Πάφο: Χειροπέδες σε 30χρονο και 27χρονη για συνωμοσία για φόνο
Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Οι οδηγίες του Γενικού Εφόρου για τα Exit Polls και τον επηρεασμό ψηφοφόρων
Τι αναφέρει ο Γενικός Έφορος Εκλογών για άτομα που προσπαθούν να επηρεάσουν άμεσα ή έμμεσα ψηφοφόρους
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το Ισραήλ αναχαίτισε στολίσκο ακτιβιστών για τη Γάζα ανοιχτά της Κύπρου
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς κομάντος να επιβιβάζονται σε ένα από τα πλοία του Global Sumud Flotilla.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιερά Σύνοδος: Τριήμερο αλλαγών με νέο Καταστατικό Χάρτη και αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή Μητροπολίτη Πάφου
Η έγκριση του νέου καταστατικού χάρτη θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των διαδικασιών για εκλογή νέου Μητροπολίτη Πάφου, μετά την απομάκρυνση Τυχικού που τέθηκε σε αργία.