ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



ΕΟΑ Λεμεσού: Αργυρό μετάλλιο για τις περιβαλλοντικές του πολιτικές

13/03/2025

Ο ΕΟΑ Λεμεσού ανακοινώνει τη βράβευσή του με το “Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις” για τη χρονιά 2024, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού των “Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις”, ο οποίος έχει ως στόχο την ανάδειξη των Οργανισμών που έχουν υιοθετήσει, αναπτύξει και εφαρμόσει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Η βράβευση αυτή έρχεται ως αναγνώριση των πολυάριθμων πρωτοβουλιών και δράσεων του ΕΟΑ Λεμεσού. Δράσεις που αποδεικνύουν την δέσμευση του Οργανισμού για προστασία του
περιβάλλοντος, όπως εκτέλεση έργων αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας και ύδρευσης με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, εξοικονόμηση τεράστιων ποσοτήτων νερού με την παραγωγή ανακυκλωμένου νερού, αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εφαρμογή εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων μέσω του Μουσείου Νερού, ανακύκλωση, κ.α. «Ο ΕΟΑ Λεμεσού, ως ένας κατ’ εξοχήν περιβαλλοντικός Οργανισμός προωθεί την εφαρμογή βιώσιμων περιβαλλοντικών πρακτικών και εφαρμόζει πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον. 

Στόχος μας είναι η επίτευξη, μέσω των έργων μας, της αειφόρου ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνίας, των καταναλωτών του ΕΟΑ Λεμεσού και της Επαρχίας μας. Οι προσπάθειές μας, είναι συνεχείς και έντονες και η βράβευσή μας με το “Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις για το 2024” επισφραγίζει τις διαρκείς μας προσπάθειες, αποτελεί μεγάλη τιμή και μας γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λεμεσού, κ. Γιάννης Τσουλόφτας.


Τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις συνδιοργανώνονται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και υποστηρίζονται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και τον Οργανισμό Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Κύπρου (ΟΓΕΕ) Λεμεσού. Η αξιολόγηση των συμμετοχών έγινε στα Γραφεία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος παρουσία όλων των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης.

Τα βραβεία θα απονείμει ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σκόνη και βροχές .. αλλά και… άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

20/10/2025

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα ενδέχεται να αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βαφεάδης: «Θα πληρώνουν οι γονείς τις ζημιές στα σχολικά λεωφορεία»

20/10/2025

Παραδειγματικές και υποδειγματικές τιμωρίες προανήγγειλαν οι αρμόδιοι Υπουργοί και οργανωμένοι γονείς, για μαθητές που επιδεικνύουν παραβατικές συμπεριφορές εντός των σχολικών λεωφορείων, μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Υπουργείο Μεταφορών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα Παιδοογκολογική Κλινική στο Μακάρειο - Πάρκο εις μνήμην των παιδιών που χάθηκαν

20/10/2025

Η Κυβέρνηση επενδύει ουσιαστικά στον τομέα της Υγείας, ενώ αποτελεί ελάχιστη υποχρέωσή μας να παραμείνουμε αρωγοί, συνεργάτες και κινητήρια δύναμη σε κάθε προσπάθεια που μετατρέπει τη γνώση σε θεραπεία και την ευαισθητοποίηση σε πράξη, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα εγκαίνια του Πάρκου Νικόλα Θεολόγου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φόνος Δημοσθένους: Άλλες τρεις συλλήψεις – Τι αναφέρει η Αστυνομία

20/10/2025

Σε νέες συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία χθες βράδυ στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης φόνου άντρα ηλικίας 49 ετών, που διαπράχθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2025 στη Λεμεσό.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φόνος Δημοσθένους: Η επίσημη ενημέρωση της αστυνομίας

17/10/2025

Με επίσημη ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου κα. Κυριακή Λαμπριανίδου, η αστυνομία ξεκαθαρίζει το μέχρι στιγμής συγκεχυμένο σκηνικό σχετικά με το φόνο εκ προμελέτης του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγή δεδομένων σχετικά με τον τρόπο που τελικά γάζωσαν τον Δημοσθένους

17/10/2025

Αλλάζουν οι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που δέχθηκε τα πυρά από άγνωστους ο Σταύρος Δημοσθένους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φόνος στη Λεμεσό: Θύμα ο Σταύρος Δημοσθένους

17/10/2025

Σε συναγερμό τέθηκε το πρωί της Παρασκευής η Αστυνομία της Λεμεσού, μετά από πληροφορίες για πυροβολισμούς στο ύψος Τσιρείου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καμία κατάληξη στο νομοσχέδιο κατά της βίας στα γήπεδα - Σφοδρές οι διαφωνίες

17/10/2025

Δεν υπήρξε καμία κατάληξη στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής στη συζήτηση του Νομοσχεδίου για την πρόληψη και την καταστολή της Βίας στα γήπεδα.


Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ