ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



ΕΟΑ Λεμεσού: Αργυρό μετάλλιο για τις περιβαλλοντικές του πολιτικές

13/03/2025

Ο ΕΟΑ Λεμεσού ανακοινώνει τη βράβευσή του με το “Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις” για τη χρονιά 2024, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού των “Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις”, ο οποίος έχει ως στόχο την ανάδειξη των Οργανισμών που έχουν υιοθετήσει, αναπτύξει και εφαρμόσει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Η βράβευση αυτή έρχεται ως αναγνώριση των πολυάριθμων πρωτοβουλιών και δράσεων του ΕΟΑ Λεμεσού. Δράσεις που αποδεικνύουν την δέσμευση του Οργανισμού για προστασία του
περιβάλλοντος, όπως εκτέλεση έργων αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας και ύδρευσης με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, εξοικονόμηση τεράστιων ποσοτήτων νερού με την παραγωγή ανακυκλωμένου νερού, αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εφαρμογή εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων μέσω του Μουσείου Νερού, ανακύκλωση, κ.α. «Ο ΕΟΑ Λεμεσού, ως ένας κατ’ εξοχήν περιβαλλοντικός Οργανισμός προωθεί την εφαρμογή βιώσιμων περιβαλλοντικών πρακτικών και εφαρμόζει πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον. 

Στόχος μας είναι η επίτευξη, μέσω των έργων μας, της αειφόρου ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνίας, των καταναλωτών του ΕΟΑ Λεμεσού και της Επαρχίας μας. Οι προσπάθειές μας, είναι συνεχείς και έντονες και η βράβευσή μας με το “Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις για το 2024” επισφραγίζει τις διαρκείς μας προσπάθειες, αποτελεί μεγάλη τιμή και μας γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λεμεσού, κ. Γιάννης Τσουλόφτας.


Τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις συνδιοργανώνονται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και υποστηρίζονται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και τον Οργανισμό Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Κύπρου (ΟΓΕΕ) Λεμεσού. Η αξιολόγηση των συμμετοχών έγινε στα Γραφεία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος παρουσία όλων των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης.

Τα βραβεία θα απονείμει ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Στις 6 Μαΐου η υποβολή υποψηφιοτήτων – Όλο το χρονοδιάγραμμα και οι κρίσιμες λεπτομέρειες

16/04/2026

Σε πλήρη εξέλιξη εισέρχεται η προεκλογική διαδικασία για τις Βουλευτικές Εκλογές της 24ης Μαΐου 2026, με το Υπουργείο Εσωτερικών να καθορίζει το πλαίσιο, τα χρονοδιαγράμματα και τις βασικές διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις σε Ελλάδα-Κύπρο

16/04/2026

Με ιδιαίτερα αυστηρό περιεχόμενο εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η νέα έκθεση για την Τουρκία, καταγράφοντας σοβαρές επισημάνσεις για τη δημοκρατική πορεία της χώρας και στέλνοντας σαφές πολιτικό μήνυμα προς την Άγκυρα για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα ανάρτηση Δρουσιώτη με αιχμές κατά Αστυνομίας και αναφορές σε «Σάντη»

16/04/2026

Σε ανάρτησή του με τίτλο «ιδού τα… πλαστά τεκμήρια φόβου και εκβιασμού», δημοσιοποιεί νέο υλικό και διατυπώνει σοβαρούς ισχυρισμούς γύρω από την πορεία της διερεύνησης, τη διαχείριση των τεκμηρίων και τον ρόλο της «Σάντη».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
STOP της ΕΕ στο σχέδιο Ερντογάν για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους

15/04/2026

Σαφές μήνυμα ότι δεν μπορεί να προωθηθεί σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Τουρκίας–κατεχομένων χωρίς τη συναίνεση της Κυπριακής Δημοκρατίας στέλνει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχιουρμαν για Πύλα: «Δεν είμαστε υπέρ της έντασης» – Μιλά για αποκλιμάκωση και συνέχιση του διαλόγου

15/04/2026

Στο επίκεντρο των εξελίξεων παραμένει η περιοχή της Πύλας, με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Τουφάν Έρχιουρμαν, να επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, κάνοντας λόγο για ηρεμία στο πεδίο και συνέχιση του διαλόγου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Δρουσιώτη – Ξανά ενώπιον ανακριτών η «Σάντη», αποζημιώσεις ζητά ο Κληρίδης

15/04/2026

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση των καταγγελιών του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, με τις Αρχές να συνεχίζουν τη συλλογή καταθέσεων και την ανάλυση κρίσιμων τεκμηρίων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης για Πύλα: Σε διαρκή επικοινωνία με την UNFICYP η Κυπριακή Δημοκρατία για τη νέα παραβίαση στη νεκρή ζώνη

15/04/2026

Σε αυξημένη διπλωματική και επιχειρησιακή εγρήγορση βρίσκεται η Λευκωσία μετά τις εξελίξεις στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Πλάτη, βορείως της Πύλας, με την Κυβέρνηση να κάνει λόγο για ενέργεια που παραβιάζει το ισχύον καθεστώς και στοχεύει στη δημιουργία νέων τετελεσμένων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
130 τα επικίνδυνα κτίρια στη Λεμεσό - €8 εκατ. το κόστος αποκατάστασης

15/04/2026

Με αφορμή την κατάρρευση πολυκατοικίας το Μεγάλο Σάββατο στη Γερμασόγεια, ο Δήμαρχος Λεμεσού Γιάννης Αρμεύτης επανέρχεται στο ζήτημα των επικίνδυνων οικοδομών, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές κινήσεις.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
9 μαθητές και 1 εκπαιδευτικός νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία

15/04/2026

Μακελειό σε Γυμνάσιο στην Καχραμάνμαρας – Εννέα νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση 14χρονου μαθητή

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ένταση στη νεκρή ζώνη στο Πέργαμος – Επεισόδια με κατοχικές δυνάμεις και ΟΗΕ, μπλοκαρισμένοι οι κτηνίατροι

15/04/2026

Κλιμακώνεται η ένταση στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Περγάμου, όπου καταγράφονται επεισόδια μεταξύ κατοχικών δυνάμεων και Ηνωμένων Εθνών, ενώ σοβαρά προβλήματα προκύπτουν και στη διαχείριση της υγειονομικής κατάστασης των κτηνοτροφικών μονάδων.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ