ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



ΕΟΑ Λεμεσού: Αργυρό μετάλλιο για τις περιβαλλοντικές του πολιτικές

13/03/2025

Ο ΕΟΑ Λεμεσού ανακοινώνει τη βράβευσή του με το “Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις” για τη χρονιά 2024, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού των “Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις”, ο οποίος έχει ως στόχο την ανάδειξη των Οργανισμών που έχουν υιοθετήσει, αναπτύξει και εφαρμόσει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

 

Η βράβευση αυτή έρχεται ως αναγνώριση των πολυάριθμων πρωτοβουλιών και δράσεων του ΕΟΑ Λεμεσού. Δράσεις που αποδεικνύουν την δέσμευση του Οργανισμού για προστασία του
περιβάλλοντος, όπως εκτέλεση έργων αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας και ύδρευσης με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, εξοικονόμηση τεράστιων ποσοτήτων νερού με την παραγωγή ανακυκλωμένου νερού, αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εφαρμογή εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων μέσω του Μουσείου Νερού, ανακύκλωση, κ.α. «Ο ΕΟΑ Λεμεσού, ως ένας κατ’ εξοχήν περιβαλλοντικός Οργανισμός προωθεί την εφαρμογή βιώσιμων περιβαλλοντικών πρακτικών και εφαρμόζει πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον. 

Στόχος μας είναι η επίτευξη, μέσω των έργων μας, της αειφόρου ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνίας, των καταναλωτών του ΕΟΑ Λεμεσού και της Επαρχίας μας. Οι προσπάθειές μας, είναι συνεχείς και έντονες και η βράβευσή μας με το “Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις για το 2024” επισφραγίζει τις διαρκείς μας προσπάθειες, αποτελεί μεγάλη τιμή και μας γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λεμεσού, κ. Γιάννης Τσουλόφτας.


Τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις συνδιοργανώνονται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και υποστηρίζονται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και τον Οργανισμό Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Κύπρου (ΟΓΕΕ) Λεμεσού. Η αξιολόγηση των συμμετοχών έγινε στα Γραφεία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος παρουσία όλων των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης.

Τα βραβεία θα απονείμει ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Kουμανδαρία: Μπήκε στον Διεθνή Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

12/12/2025

Η κουμανδαρία μπήκε στον διεθνή Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, σφραγίζοντας την παγκόσμια αξία του κυπριακού αμπελώνα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σημαντική πρόοδος στη μάχη ενάντια στον HIV: Πρώτη η Κύπρος σε ιική καταστολή

12/12/2025

Την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά κατέχει η Κύπρος στην επίτευξη ιικής καταστολής, για όλα τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV, δήλωσε την Πέμπτη, η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου, η οποία υπογράμμισε πως είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την Κύπρο είναι και το γεγονός ότι για το 2024 συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες της Ευρώπης ως προς την επίτευξη των στόχων 95-95-95, ξεπερνώντας το 98% σε όλους τους δείκτες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγές σε ΚΕΠ και ΚΕΠΟ: Ηλεκτρονικά ραντεβού και εξυπηρέτηση με τηλεδιασκέψεις

12/12/2025

Νέα κανάλια ψηφιακής εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω ΚΕΠ και ΚΕΠΟ, που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καραμπόλα στο ύψος της Μουταγιάκας: Στην κυκλοφορία η λωρίδα που είχε κλείσει

12/12/2025

Το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στον αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα η τροχαία να κλείσει τον δρόμο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε κρίσιμη κατάσταση 9χρονος στη Λευκωσία- Παρασύρθηκε με το ποδήλατό του

12/12/2025

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο 9χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σε οδική σύγκρουση χθες βράδυ στη λεωφόρο Αγίου Ανδρέου, στην Παλλουριώτισσα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ένοχος κρίθηκε δικηγόρος στα Χανιά: Υπεξαίρεσε €140.000 από το Γεν. Νοσοκομείο

12/12/2025

Την ενοχή του 75χρονου πρώην δικηγόρου του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων, για την υπόθεση υπεξαίρεσης συνολικού ποσού άνω των 140.000 ευρώ από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αυτοί οι δρόμοι μονοδρομούνται στην Αγλαντζιά - Ποτέ θα εκτελούνται οι εργασίες;

11/12/2025

Μονοδρομούνται δρόμοι στην Αγλαντζιά στις 17 Δεκεμβρίου, με τον Δήμο Λευκωσίας να απολογείται για τυχόν ταλαιπωρία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τεράστια προβλήματα στα Ολοήμερα Σχολεία – Τι έδειξε έρευνα της ΠΟΕΔ

11/12/2025

Για σωρεία προβλημάτων που εντοπίζονται στα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία (ΠΟΣ) κάνει λόγο η ΠΟΕΔ, κρούοντας τον κώδωνα σε υπουργείο Παιδείας, ούτως ώστε αυτά να επιλυθούν και η επόμενη σχολική χρονιά να κυλήσει σε αυτά τα σχολεία όσο πιο ομαλά γίνεται.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δ.Ο.Δ.: Σκοτώθηκαν 111 δημοσιογράφοι το 2025

11/12/2025

Εκατόν έντεκα δημοσιογράφοι, ανάμεσα τους και επτά  γυναίκες, σκοτώθηκαν το 2025, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων. Μάλιστα το 46% των θανάτων σημειώθηκε στη Γάζα της Παλαιστίνης. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λάρνακα: Νεαροί πιάστηκαν με μαχαίρια, ρόπαλο και διαρρηκτικά εργαλεία

11/12/2025

Κοντά στις 3.30 τα ξημερώματα σήμερα, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα σε περιοχή του χωριού Τσιακκιλερό στη Λάρνακα.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ