ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού: Αργυρό μετάλλιο για τις περιβαλλοντικές του πολιτικές
Ο ΕΟΑ Λεμεσού ανακοινώνει τη βράβευσή του με το “Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις” για τη χρονιά 2024, στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού των “Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις”, ο οποίος έχει ως στόχο την ανάδειξη των Οργανισμών που έχουν υιοθετήσει, αναπτύξει και εφαρμόσει φιλικές προς το περιβάλλον πολιτικές και πρακτικές, συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.
Η βράβευση αυτή έρχεται ως αναγνώριση των πολυάριθμων πρωτοβουλιών και δράσεων του ΕΟΑ Λεμεσού. Δράσεις που αποδεικνύουν την δέσμευση του Οργανισμού για προστασία του
περιβάλλοντος, όπως εκτέλεση έργων αποχέτευσης, αντιπλημμυρικής προστασίας και ύδρευσης με χρήση καινοτόμων τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον, εξοικονόμηση τεράστιων ποσοτήτων νερού με την παραγωγή ανακυκλωμένου νερού, αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εφαρμογή εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων μέσω του Μουσείου Νερού, ανακύκλωση, κ.α. «Ο ΕΟΑ Λεμεσού, ως ένας κατ’ εξοχήν περιβαλλοντικός Οργανισμός προωθεί την εφαρμογή βιώσιμων περιβαλλοντικών πρακτικών και εφαρμόζει πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον.
Στόχος μας είναι η επίτευξη, μέσω των έργων μας, της αειφόρου ανάπτυξης προς όφελος της κοινωνίας, των καταναλωτών του ΕΟΑ Λεμεσού και της Επαρχίας μας. Οι προσπάθειές μας, είναι συνεχείς και έντονες και η βράβευσή μας με το “Αργυρό Μετάλλιο Περιβάλλοντος για Περιβαλλοντικές Πολιτικές και Δράσεις για το 2024” επισφραγίζει τις διαρκείς μας προσπάθειες, αποτελεί μεγάλη τιμή και μας γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λεμεσού, κ. Γιάννης Τσουλόφτας.

Τα Παγκύπρια Περιβαλλοντικά Βραβεία για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις συνδιοργανώνονται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και υποστηρίζονται από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και τον Οργανισμό Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών Κύπρου (ΟΓΕΕ) Λεμεσού. Η αξιολόγηση των συμμετοχών έγινε στα Γραφεία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος παρουσία όλων των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής Αξιολόγησης.
Τα βραβεία θα απονείμει ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καρούσος κατά Προέδρου για τα σενάρια υπουργοποιήσεων στελεχών του ΔΗΣΥ - Δηλώσεις του βάζουν "φωτιά" στο Προεδρικό
Την έντονη ενόχλησή του για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για πιθανή υπουργοποίηση στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Καρούσος, υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να σεβαστεί τον ρόλο του ΔΗΣΥ ως κόμματος της αντιπολίτευσης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος έτοιμη να συνδράμει την Ελλάδα στην επιχείρηση πυρόσβεσης
«Μέσω του Εθνικού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ελληνική Κυβέρνηση, έτοιμη να συνδράμει την επιχείρηση πυρόσβεσης».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υποψήφια για την προεδρία της ΕΔΕΚ η Σοφία Χριστοδούλου – «Η περίοδος που διανύουμε είναι από τις πιο κρίσιμες»
Την υποψηφιότητά της για την προεδρία της ΕΔΕΚ στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η Σοφία Χριστοδούλου, απευθύνοντας κάλεσμα για ενότητα, συλλογική προσπάθεια και πιστή εφαρμογή των αποφάσεων του Έκτακτου Συνεδρίου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα δικαστική μάχη για τον θάνατο του 3χρονου – Απολογείται ο 37χρονος πατέρας
Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου οδηγείται σήμερα ο 37χρονος Βρετανός, προκειμένου να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για τον θάνατο του τρίχρονου γιου του, ενώ η υπεράσπισή του αναμένεται να ζητήσει την άρση των περιοριστικών όρων ώστε να μεταβεί στη Βρετανία για την κηδεία του παιδιού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο Εθνικό Συμβούλιο οι εξελίξεις στο Κυπριακό – Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά τις πρόσφατες επισκέψεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και του Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κυπριακό, Ραφαέλε Φίτο, καθώς και τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σενάρια για Υπουργείο Υγείας με την Τίνα Παύλου – Αντιδράσεις στον ΔΗΣΥ ενόψει των κυβερνητικών αλλαγών
Η κ. Παύλου αναμένεται να αντικαταστήσει τον απερχόμενο υπουργό, Νεόφυτο Χαραλαμπίδη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση: Στο Υπουργείο Μεταφορών μετακινείται ο Νεόφυτος Χαραλαμπίδης
Ο μέχρι πρότινος Υπουργός Υγείας παραμένει στο κυβερνητικό σχήμα, αναλαμβάνοντας νέο χαρτοφυλάκιο, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΙΣΟΤΗΤΑ: Καταγγέλλει «παράνομη απόλυση» δεσμοφύλακα και συνδικαλιστικού στελέχους – Ερωτήματα προς το Υπ. Δικαιοσύνης
Η Συντεχνία υποστηρίζει ότι η απόλυση του Γεώργιου Μαλτέζου συνδέεται με τη συνδικαλιστική του δράση, προαναγγέλλει προσφυγές σε εγχώριους και διεθνείς θεσμούς και ζητά διευκρινίσεις για συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με την ΠΑΣΥΔΥ μία ημέρα πριν από την απόφαση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μεταξύ Κόσιης και Αθηένου – Εξετάζεται το ενδεχόμενο κακόβουλου εμπρησμού
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ οι Αρχές διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς μετά τον εντοπισμό τριών διαφορετικών εστιών. Προληπτικά εκκενώθηκε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχιουρμαν προς Φίτο: Ζητά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έθεσε στον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της τουρκοκυπριακής κοινότητας με την ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι απαιτούνται πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την ενίσχυση της συνεργασίας.