ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Το Ινστιτούτο Κομφούκιος του ΤΕΠΑΚ γιόρτασε για πρώτη φορά την Κινέζικη Πρωτοχρονιά!

10/02/2025

Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργάνωσε με χαρά την πρώτη του γιορτή για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στην αποστολή του για την προώθηση της πολιτιστικής ανταλλαγής και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Κίνας και Κύπρου.

 

Την εκδήλωσε τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, κ. Liu Liantao, οι πρυτανικές αρχές του ΤΕΠΑΚ, μέλη του Συμβουλίου του πανεπιστημίου, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό και πλήθος φοιτητών και φοιτητριών.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα θερμό καλωσόρισμα από τη Διευθύντρια του Ινστιτούτου Κομφούκιος, Δρα Άννα Νικολάου. Ακολούθησαν ομιλίες από τον Πρέσβη Liu και τον Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Παναγιώτη Ζαφείρη, οι οποίες ανέδειξαν τη σημασία της πολιτιστικής κατανόησης και της ενισχυμένης συνεργασίας μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και κινεζικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο με συμμετοχή πέραν των 150 φοιτητών/τριών.


Η γιορτή είχε ιδιαίτερη σημασία για τους 76 φοιτητές και φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Hangzhou Dianzi (HDU) που παρακολουθούν αυτό το διάστημα χειμερινό σχολείο στο ΤΕΠΑΚ, τους 19 μεταπτυχιακούς φοιτητές από το HDU που φοιτούν στο ΤΕΠΑΚ στο κοινό πρόγραμμα μάστερ MSc in Electronic Science and Technology, καθώς και τις τέσσερις μεταπτυχιακές φοιτήτριες Αρχαιολογίας, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και
Μουσειολογίας από το Πανεπιστήμιο Zhejiang, οι οποίες πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στο ΤΕΠΑΚ.


Η εκδήλωση επέτρεψε σ’ αυτούς τους φοιτητές και φοιτήτριες να γιορτάσουν την Κινέζικη Πρωτοχρονιά στην Κύπρο, ενώ παράλληλα έδωσε στους ντόπιους φοιτητές και φοιτήτριες την ευκαιρία να ζήσουν μια ενδιαφέρουσα διαπολιτισμική εμπειρία.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ομιλίες από εκπροσώπους φοιτητών/τριών και ένα ζωντανόπολιτιστικό πρόγραμμα, το οποίο ανέδειξε τις πλούσιες παραδόσεις της κινεζικής κληρονομιάς. Συγκεκριμένα το πολιτιστικό πρόγραμμα περιελάμβανε χορωδιακή παράσταση, παράσταση Hanfu και επίδειξη Tai Chi.

Καθώς καλωσορίζουμε το Έτος του Φιδιού, αγκαλιάζουμε τον συμβολισμό της σοφίας, της χάρης και της ευημερίας. Το Ινστιτούτο Κομφούκιος στο ΤΕΠΑΚ προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυση των πολιτιστικών και ακαδημαϊκών ανταλλαγών μεταξύ Κίνας και Κύπρου τα επόμενα χρόνια.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η αεράμυνα του Κουβέιτ κατέρριψε τρία αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη!

02/03/2026

Η αντιαεροπορική άμυνα του Κουβέιτ κατέρριψε από λάθος τρία αμερικανικά μαχητικά. Σώα και τα έξι μέλη του πληρώματος μετά την εκτίναξη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ελλάδα–Κύπρος: Δύο φρεγάτες και δύο F-16 στην Κύπρο μετά την κλιμάκωση

02/03/2026

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν λίγο πριν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της Κύπρου.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φόβος για χτυπήματα στην Ελλάδα: Σε ύψιστη επιφυλακή αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα και η Σούδα!

02/03/2026

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία λόγω του πολέμου. Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε διπλωματικούς και εμπορικούς στόχους, μεγάλα αεροδρόμια και στην αμερικανική βάση της Σούδας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βρετανικό ΥΠΕΞ: «Δεν υπήρξε αμερικανικό αίτημα για το Ακρωτήρι»

02/03/2026

Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα γύρω από τη βάση, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα από το περιστατικό στην εγκατάσταση που βρίσκεται κοντά στη Λεμεσό.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Άσκηση ετοιμότητας στην Κοφίνου: Μην ανησυχήσετε αν δείτε πυροσβεστικά οχήματα

03/03/2026

Ενημέρωση προς το κοινό απευθύνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου, ξεκαθαρίζοντας ότι η αυξημένη παρουσία πυροσβεστικών δυνάμεων που θα παρατηρηθεί τις επόμενες ημέρες στην περιοχή Κοφίνου αφορά προγραμματισμένες ασκήσεις και όχι πραγματικό περιστατικό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΥΠΕΞ: «Όχι ταξίδια» σε Ιράν και Γάζα – Σύσταση αποφυγής μη αναγκαίων μετακινήσεων στο Ισραήλ

03/03/2026

Σαφείς ταξιδιωτικές οδηγίες προς τους Κύπριους πολίτες εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καλώντας σε αποφυγή όλων των ταξιδιών προς το Ιράν και τη Γάζα, ενώ συστήνει αποφυγή μη αναγκαίων μετακινήσεων προς το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αφθώδης πυρετός: Στις 22 οι μολυσμένες μονάδες – «Αναμενόμενη» η αύξηση στη ζώνη

02/03/2026

Σε 22 ανέρχονται πλέον οι κτηνοτροφικές μονάδες που έχουν εντοπιστεί θετικές στον αφθώδη πυρετό, μετά τον εντοπισμό έντεκα νέων κρουσμάτων σε Λιβάδια και Ορόκλινη, σύμφωνα με τα τελευταία εργαστηριακά αποτελέσματα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πανικός στο Ακρωτήρι: Σειρήνες μέχρι το Κολόσσι – Μαχητικά σε διαρκή αναχαίτιση όλη τη νύχτα

02/03/2026

Σκηνές έντονης ανησυχίας εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Ακρωτήρι, όταν για ώρες ήχησαν οι σειρήνες των Βρετανικές Βάσεις, ενώ μαχητικά αεροσκάφη παρέμεναν στον αέρα πραγματοποιώντας συνεχείς αναχαιτίσεις.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ