ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ στα γραφεία του ΕΟΑ Λεμεσού
Αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ υποδέχθηκε σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2025 στα γραφεία του ΕΟΑ Λεμεσού, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού κ. Γιάννης Τσουλόφτας, μαζί με Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διευθυντικής Ομάδας του Οργανισμού.
Στη συνάντηση παρέστησαν η Βουλεύτρια κ. Φωτεινή Τσιρίδου, ο Βουλευτής κ. Νίκος Σύκας, ο Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού κ. Κώστας Γιάλλουρος, καθώς και άλλα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το κύριο θέμα ήταν η δύσκολη διαδικασία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με έμφαση στις λύσεις και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τους πολίτες.
Ο κ. Τσουλόφτας παρουσίασε αναλυτικά τις προκλήσεις και τα θέματα που απασχολούν τον ΕΟΑ Λεμεσού, την πορεία του Οργανισμού μέχρι σήμερα, καθώς επίσης και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.
Η Αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ διαβεβαίωσε για τη συνεχιζόμενη στήριξη του Κόμματος στον Οργανισμό, στηρίζοντας το έργο του για την υλοποίηση της δύσκολης αυτής προσπάθειας.
Ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λεμεσού ευχαρίστησε τον ΔΗΣΥ για την άριστη συνεργασία και το ενδιαφέρον του.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σχέδιο λύσης προ των πυλών: Οι αποκαλύψεις Χριστοδουλίδη για το «πράσινο φως» Ερντογάν
Ενδεχόμενο υποβολής σχεδίου λύσης του Κυπριακού πριν από το τέλος του 2026 διαβλέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιστορική επιστροφή του ΝΟ Αμμοχώστου στις «ρίζες» του: Νέα εποχή στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Την επίσημη επιστροφή του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου πίσω στην επαρχία Αμμοχώστου, μετά από δεκαετίες δραστηριοποίησης στη Λεμεσό, όπου είχε μεταφερθεί το 1974, ανακοίνωσε η Μαρίνα Αγίας Νάπας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προβληματισμός στα κατεχόμενα για τη στάση της Ε.Ε. έναντι του Τουφάν Έρχιουρμαν
«Προβληματισμός» υπάρχει στα κατεχόμενα για το ότι η Ε.Ε. δεν έχει ακόμη ορίσει συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν, με το αιτιολογικό ότι δεν βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγματευτική διαδικασία για το Κυπριακό.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγική κατάληξη στην Πάφο: Δάγκωμα οχιάς «δείχνει» η νεκροτομή για τον 78χρονο Αχιλλέα Μιχαήλ
Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του 78χρονου Αχιλλέα Μιχαήλ, στην Πάφο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές 2026: Με προϋπολογισμό 6 εκατομμυρίων και 6.500 εργαζόμενους η πορεία προς τις κάλπες
Περίπου 6.500 άτομα θα εργαστούν για τη διεξαγωγή των προσεχών βουλευτικών εκλογών, δήλωσε το Βοηθός Γενικός Έφορος Εκλογών, Μενέλαος Βασιλείου, προσθέτοντας ότι το συνολικό κόστος της διεξαγωγής των εκλογών θα αγγίξει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θωρακίζεται η Κύπρος απέναντι στις πυρκαγιές: Επιστράτευση 13 πτητικών μέσων, AI και συστημάτων SMS
Με 13 πτητικά μέσα, ηλεκτροοπτικά συστήματα και ενημέρωση πολιτών με sms η αντιμετώπιση πυρκαγιών φέτος είπε ο Αρχιπύραρχος της Πυροσβεστικής και γενικός συντονιστής πυρκαγιών, Νίκος Λογγίνος.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στα «χαρακώματα» κτηνοτρόφοι και Υπουργείο Γεωργίας: Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για τον αφθώδη πυρετό
Χωρίς κοινή γλώσσα ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση της Τρίτης, με το ζήτημα των αποζημιώσεων να παραμένει το κύριο σημείο τριβής. Στο «μικροσκόπιο» η στάση των κατεχομένων και η ευρωπαϊκή εμπλοκή, ενώ η «Φωνή των κτηνοτρόφων» συνεδριάζει εκτάκτως για το μέλλον των κινητοποιήσεων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Πωλητήριο» στα κατεχόμενα: Μέχρι και το 80% των κατοικιών σε ξένα χέρια με νέο «διάταγμα»
Σε μια προσπάθεια να νομιμοποιήσει παλαιότερες πωλήσεις και να ενισχύσει την αγορά ακινήτων, το κατοχικό καθεστώς ανοίγει διάπλατα τις πόρτες σε ξένους αγοραστές, επιτρέποντας τη διάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των οικιστικών έργων σε μη «υπηκόους».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιστορική συμφωνία για τα κρίσιμα φάρμακα: «Σφραγίδα» της Κυπριακής Προεδρίας στην ευρωπαϊκή υγεία
Σε ένα από τα σημαντικότερα νομοθετικά επιτεύγματα στον τομέα της υγείας κατέληξε η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, επιτυγχάνοντας προκαταρκτική συμφωνία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον Κανονισμό περί Κρίσιμων Φαρμάκων (Critical Medicines Act).
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στήριξη-«μαμούθ» στον πρωτογενή τομέα: Οι εξαγγελίες Χριστοδουλίδη για κτηνοτροφία και υδατικό
Αποζημιώσεις που ξεπερνούν κατά πολύ τα ευρωπαϊκά δεδομένα και ένα ολιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανομβρίας και της επισιτιστικής ασφάλειας παρουσίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το βήμα της ΠΕΚ.