ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΕΠΑΚ: H 3η Συνάντηση του Έργου co-OPERATOR διοργανώθηκε στην Πίζα
Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) είναι ο συντονιστής ενός έργου που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU4Health, το οποίο τρέχει από το 2023 έως το 2026, με προϋπολογισμό 2.173.341 € και έχει στόχο να ενημερώσει τη χάραξη πολιτικής σε όλη την ΕΕ σχετικά με την αποδοχή εποχιακών εμβολίων.
Αναρτήθηκε από
Η τρίτη συνάντηση του έργου πραγματοποιήθηκε στην Πίζα μεταξύ 16 και 17 Ιανουαρίου 2025 και το ΤΕΠΑΚ εκπροσωπήθηκε από τον Δρ. Άγγελο Κασσιανό, Συντονιστή του εργαστηρίου
Συμπεριφορική Επιστήμη στην Υγεία, του Τμήματος Νοσηλευτικής, καθώς και από τις Δρ. Λάουρα Παναγή και Δρ. Μαρία Κυπριανίδου (διαδικτυακά), μεταδιδακτορικές ερευνήτριες του εργαστηρίου. Η συνάντηση συγκέντρωσε τους εταίρους του δικτύου για να αξιολογήσουν την
πρόοδο, να συζητήσουν ολοκληρωμένες και τρέχουσες εργασίες και να σχεδιάσουν μελλοντικές δράσεις.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης (16-17 Ιανουαρίου 2025), οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τις ολοκληρωμένες και εκκρεμείς εργασίες, διασφαλίζοντας την ευθυγράμμιση με τους στόχους και τα χρονοδιαγράμματα του έργου. Ένα βασικό σημείο στο οποίο η συζήτηση εστιάστηκε ήταν η επικείμενη ενδιάμεση έκθεση, που αποτελεί κρίσιμο ορόσημο για το έργο. Ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήθηκε ήταν η πιλοτική φάση η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2025. Κατά τη διάρκειά της, θα εξεταστούν τα εργαλεία και οι μεθοδολογίες που αναπτύχθηκαν για το έργο. Έγιναν εκτενείς συζητήσεις για να διασφαλιστεί ότι όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες έχουν λάβει χώρα ώστε να διευκολύνουν μια επιτυχημένη υλοποίηση. Η ομάδα διαμόρφωσε επίσης στρατηγικά σχέδια για την εκτέλεση των πιλοτικών μελετών, συζητώντας
πιθανά εμπόδια και προσδιορίζοντας βασικούς παράγοντες επιτυχίας. Αναπτύχθηκαν μηχανισμοί παρακολούθησης και αξιολόγησης για τη συλλογή πολύτιμων δεδομένων και πληροφοριών.
Επιπλέον, η συνάντηση αποτέλεσε μια πλατφόρμα συνεργασίας, ενισχύοντας τη συνέργεια μεταξύ των διαφορετικών ερευνητικών δραστηριοτήτων για τη διασφάλιση συνεκτικής προόδου προς τους στόχους του έργου.
Επιπλέον, στις 15 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Πίζα ένα σημαντικό σεμινάριο, συγκεντρώνοντας κορυφαίους ειδικούς στον τομέα του εμβολιασμού. Το σεμινάριο εξέτασε τον εποχιακό εμβολιασμό από τρεις οπτικές γωνίες: το άτομο, την εθνική υγειονομική
αρχή και το σύστημα υγείας. Οι ομιλητές τόνισαν το πολύπλοκο ζήτημα της αποδοχής των εποχιακών εμβολίων, η οποία επηρεάζεται από τις ατομικές αντιλήψεις, την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και συστημικούς παράγοντες. Το σεμινάριο περιλάμβανε παρουσιάσεις από
διακεκριμένους ειδικούς.
Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε συνοψίζοντας πολύτιμες πληροφορίες για τα τρέχοντα προγράμματα εμβολιασμού στην Ιταλία, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο αποκόμισαν πρακτικές στρατηγικές για την προώθηση του εμβολιασμού και την ενδυνάμωση των κοινοτήτων ως υποστηρικτών των εμβολίων.
Posted by Έφη Μέφερη
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Λάρνακα βγαίνει μπροστά για λιμάνι και μαρίνα – Ομόφωνη απόφαση για μαζική κινητοποίηση
Σε τροχιά δυναμικών αντιδράσεων εισέρχεται η Λάρνακα για το ζήτημα της ανάπτυξης του λιμανιού, της μαρίνας και του χερσαίου χώρου, με την Επιτροπή Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας να αποφασίζει ομόφωνα μαζική κινητοποίηση των πολιτών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ με εντολή της Τεχεράνης – Κατηγορίες κατά της Ουάσινγκτον για παραβίαση της συνθήκης
Νέα παρέμβαση του IRGC για τα Στενά του Ορμούζ, με το Ιράν να δηλώνει αυστηρό έλεγχο της περιοχής και να συνδέει την εξέλιξη με τις αμερικανικές πιέσεις στη ναυσιπλοΐα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παγκύπριες επιχειρήσεις της Αστυνομίας με συλλήψεις, ελέγχους και δεκάδες καταγγελίες
Με έντονη παρουσία στους δρόμους και συντονισμένες επιχειρήσεις σε αστικές περιοχές κινήθηκε η Αστυνομία το βράδυ που πέρασε σε παγκύπρια βάση, πραγματοποιώντας ελέγχους σε οχήματα, πρόσωπα και υποστατικά.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κώστας Κληρίδης: Αν χρειαστεί, θα καταθέσω με υπευθυνότητα όσα στοιχεία περιήλθαν σε γνώση μου
Σε δημόσια τοποθέτηση αναφορικά με την υπόθεση «Σάντη» προχώρησε ο τέως Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, απαντώντας εμμέσως στα όσα, όπως αναφέρει, παρουσιάζονται σε μερίδα των μέσων ενημέρωσης περί σιωπής του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τελεσίγραφο Τραμπ: «Μέχρι Τετάρτη συμφωνία ή τέλος η εκεχειρία»
Σε ένα εξαιρετικά εύθραυστο γεωπολιτικό περιβάλλον, η αντιπαράθεση μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και της Τεχεράνης εισέρχεται σε κρίσιμη φάση, με τις επόμενες ώρες να θεωρούνται καθοριστικές για την πορεία της εκεχειρίας και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σύλληψη 58χρονου στη Λεμεσό για υπόθεση ναρκωτικών
Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται 58χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά παράνομη εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σύνοδος ΕΕ στην Κύπρο με επίκεντρο τη Μέση Ανατολή – Στο "τραπέζι" ναυσιπλοΐα, ενέργεια και περιφερειακές σχέσεις
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μέσα από ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ανέδειξε τόσο τη σημασία της συγκυρίας όσο και τον ευρύτερο πολιτικό στόχο της κυπριακής προεδρίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γιωρκάτζης: Πάνω από 1.700 επικίνδυνες οικοδομές στη Λευκωσία – Ζητά ταχύτερες διαδικασίες για εκκενώσεις και πρόστιμα
Τη σοβαρότητα του προβλήματος των επικίνδυνων οικοδομών στην επαρχία Λευκωσίας ανέδειξε ο Πρόεδρος του ΕΟΑ Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των σχετικών περιπτώσεων παραμένει ιδιαίτερα υψηλός, ενώ οι διαδικασίες εκκένωσης και επιβολής μέτρων κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεγάλη επιτυχία ΥΚΑΝ στο Παραλίμνι: Κατασχέθηκαν πάνω από 8 κιλά κάνναβης – Δύο συλλήψεις
Σημαντική επιχείρηση κατά της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών πραγματοποιήθηκε από την ΥΚΑΝ σε συνεργασία με το Τμήμα Τελωνείων, οδηγώντας στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας κάνναβης και στη σύλληψη δύο νεαρών προσώπων στο Παραλίμνι.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίθεση σε 22χρονο κατάδικο στις Κεντρικές Φυλακές – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας
Περιστατικό βίας με θύμα νεαρό κατάδικο σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στις Κεντρικές Φυλακές, κινητοποιώντας άμεσα το προσωπικό του σωφρονιστικού ιδρύματος, την Αστυνομία και τις ιατρικές υπηρεσίες.