ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



Το “β” του Άντη Σκορδή παρουσιάζεται σε παγκύπρια πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

28/01/2025

Η Λευκωσία 2030, υποψήφια για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στο πλαίσιο του στόχου της για παρουσίαση του έργου Κυπρίων δημιουργών που διαπρέπουν στο εξωτερικό, παρουσιάζει την παγκύπρια πρεμιέρα του έργου του Άντη Σκορδή «β». 

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025 (20:30), στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2024.

Το «β», είναι μια διαθεματική περφόρμανς τεσσάρων μουσικών, ενός μαέστρου/electronics και VJ σε ζωντανή δημιουργία. Η μουσική
διαμορφώνεται ως κύκλος επτά κομματιών, με τέσσερα μεγαλύτερα έργα, τα οποία διαχωρίζονται με σύντομα ηλεκτρονικά κομμάτια/ ιντερλούδια. 

Το έργο ορίζεται από τη μουσική, τα φώτα, το κείμενο και τις κινούμενες εικόνες ως μια τελετή που εκτυλίσσεται σε τρία στάδια: 
Προετοιμασία – συμβάν – κάθαρση.

Το έργο βασίζεται στο “Duino Elegies” του Reiner Maria Rilke και πιο συγκεκριμένα στην πρώτη ελεγεία. Η μουσική είναι γραμμένη για μέτσο-
σοπράνο, μπάσο κλαρινέτο, τσέλο, κρουστά και ηλεκτρονικά στοιχεία. Έχει αναφορές από σύγχρονη κλασική μουσική, σε συνδυασμό με μπαλινέζικη γκαμελάν, καρνατική μουσική και techno, ως βάση για μια ηχητική εμπειρία που προσκαλεί τον ακροατή σε μια τελετουργία όπου οι έννοιες της ομορφιάς και του τρόμου υπογραμμίζονται και κατευθύνουν την τελετή.

Το έργο αποτελεί ανάθεση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, όπου παρουσιάστηκε στις 11 Ιουνίου 2024 και από τον περασμένο Ιούλιο
κυκλοφορεί και σε βινύλιο τόσο στην Κύπρο και όσο και στην Ελλάδα.

Η παράσταση περιλαμβάνει τη χρήση στροβοσκοπικών φωτισμών και έντονων ηχητικών εφέ.

Συντελεστές:
Σύνθεση/ ηλεκτρονικά: Άντης Σκορδής
Μέτζο - σοπράνο: Σοφία Σαρρή
Μπάσο κλαρινέτο: Γιώργος Γεωργίου
Τσέλο: Ιάσων Ιωάννου

Κρουστά: Αλέξανδρος Ιωάννου
Προβολές/ εικαστική ταυτότητα: Έλια Καλογιάννη
Διάρκεια: 60΄
Εισιτήρια: Από την ιστοσελίδα Soldout Tickets, τα καταστήματα Stephanis και το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας
(Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00).

Τιμές εισιτηρίων:
ZΩΝΗ A: €16/ €12
ΖΩΝΗ B: €14/ €10
ΖΩΝΗ Γ: €12/ €8
ΖΩΝΗ Δ: €10/ €6

Πληροφορίες: 22797979 (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00) 


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ'

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Λεμεσός: Μια ξεχωριστή έκθεση για την τέχνη του κουκουλιού άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό

30/05/2025

Η έκθεση, υπό τον τίτλο «Ξυπνώντας τη Μνήμη της Τέχνης του Κουκουλιού», αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να έρθει σε επαφή με μια τέχνη που κουβαλά μέσα της την ιστορία, την παράδοση και τη δημιουργική έκφραση του τόπου μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συγκίνηση στο Ριάλτο για το ντοκιμαντέρ «Το νερό στην Κύπρο – Θύμησες άλλων εποχών»

29/05/2025

Μπροστά στην λειψυδρία που βιώνουμε, ο ΕΟΑ Λεμεσού είχε την τιμή να στηρίξει το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη, ερευνητή και καταγραφέα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κ.Πασχάλη Παπαπέτρου, με τίτλο «Το νερό στην Κύπρο – Θύμησες άλλων εποχών».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «CUTS 2025»

29/05/2025

Το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζει, στο Δημοτικό Κέντρου Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη, την έκθεση των τελειόφοιτων φοιτητριών και φοιτητών του με τον αμφίσημο τίτλο CUTS 2025.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συνέδριο στη Λεμεσό για τη ζωή και το έργο του Πυθαγόρα

28/05/2025

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία (ΚΥΜΕ), το Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΑΚ) και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) συνδιοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με τίτλο:

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Face Forward …into my story»: Βιωματικός περίπατος με την Jacqueline Akawi στις γειτονιές της Λευκωσίας

23/05/2025

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες. Το πρόγραμμα «Face Forward...into my home», με την εμπλοκή ατόμων με μεταναστευτική βιογραφία, ξεκίνησε με βιωματικά εργαστήρια και κατέληξε στην ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Κούρτογλου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η Κύπρος στους εορτασμούς 50 Χρόνων Taekwon-Do στην Αυστρία

23/05/2025

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Παραδοσιακού Taekwon-Do από τις 21/05/25 βρίσκεται στην Αυστρία για τους εορτασμούς των 50 χρόνων Παραδοσιακού Taekwon-Do στη χώρα και των 60 χρόνων στην Ευρώπη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εκδήλωση ομορφιάς, ευεξίας και άσκησης στη Λεμεσό για καλό σκοπό

22/05/2025

Το κομμωτήριο ALEX CREATIONS, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης, σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη ομορφιά, ευεξία και άσκησης την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025, στις 18:00, στον χώρο του στην οδό Χυτρών στη Μέσα Γειτονιά.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Φιλανθρωπικό Brunch από τη Λέσχη Lions Ύψωνα "Ηλιαχτίδα Κούριο" στο χωριό Δωρός

22/05/2025

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση τύπου brunch από τη Λέσχη Lions Ύψωνα "Ηλιαχτίδα Κούριο", την Κυριακή 18/5/25  στο γραφικό χωριό Δωρός της επαρχίας Λεμεσού.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Φιλανθρωπικό Brunch από τη Λέσχη Lions Ύψωνα "Ηλιαχτίδα Κούριο" στο χωριό Δωρός

21/05/2025

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση τύπου brunch από τη Λέσχη Lions Ύψωνα "Ηλιαχτίδα Κουρίου", την Κυριακή 18/5/25  στο γραφικό χωριό Δωρός της επαρχίας Λεμεσού.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σεμινάριο με θέμα: "Ορθή Εφαρμογή και Συμμόρφωση με τις πρόνοιες του Κανονισμού Πυροπροστασίας" από τον ΕΟΑ Λεμεσού

19/05/2025

Ο ΕΟΑ Λεμεσού διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα: «Ορθή Εφαρμογή και Συμμόρφωση με τις πρόνοιες του Κανονισμού Πυροπροστασίας (Κανονισμός 61ΙΑ) κατά τον σχεδιασμό Οικιστικών Αναπτύξεων», που θα γίνει την Τετάρτη 21 Μαϊου 2025, η ώρα 10.00 στο Μουσείο Νερού στην Λεμεσό.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ')

Διαφημιστείτε εδώ