ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Λήψη μέτρων για την ανομβρία ζητά ο ΕΟΑ Λεμεσού από το Υπουργείο Γεωργίας

14/01/2025

Το Συμβούλιο του ΕΟΑ Λεμεσού εξέτασε σε ψεσινή του Συνεδρία, μεταξύ άλλων, την υδατική κατάσταση με τη συνεχιζόμενη ανομβρία και τα χαμηλά επίπεδα αποθηκευμένης ποσότητας νερού στα Φράγματα. 

 

Ενόψει των σημερινών δεδομένων και της δύσκολης υδατικής κατάστασης που δυνατό να προκύψει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος τα πιο κάτω:

1. Για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή υδροδότηση των οικιστικών μονάδων και των επιχειρήσεων, οι μικρές ποσότητες νερού που βρίσκονται αποθηκευμένες στα Φράγματα, να διαφυλαχθούν για κάλυψη υδρευτικών αναγκών.

2. Να επιταχυνθεί η κατασκευή ή επέκταση Μονάδων Αφαλάτωσης, όπου χρειάζεται να γίνει. Χαρακτηριστικά στην περιοχή του ΕΟΑ Λεμεσού η
δυναμικότητα παραγωγής της Μονάδας Αφαλάτωσης Επισκοπής ανέρχεται σε 40.000 κυβικά μέτρα (κμ) νερού ημερησίως ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες οι μέγιστες ημερήσιες ανάγκες ανέρχονται σε 90.000κμ. Επομένως, θα πρέπει να γίνουν ενέργειες για κάλυψη του ελλείμματος των 50.000κμ νερού ανά μέρα.

3. Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για βελτίωση των δικτύων ύδρευσης και άρδευσης και μείωση των απωλειών νερού σε Κοινότητες που σήμερα βρίσκονται εκτός της περιοχής υδατοπρομήθειας του ΕΟΑ αλλά σύντομα αναμένεται πως θα ενταχθούν στην περιοχή του ΕΟΑ.

Το Συμβούλιο του ΕΟΑ Λεμεσού εκφράζει τη μεγάλη του αγωνία για την προδιαγραφόμενη υδατική κρίση και καλεί το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει επειγόντως στη λήψη κατάλληλων μέτρων για να αποφευχθεί μια υδατική κρίση κατά το επόμενο καλοκαίρι. Μόνο με τη λήψη μέτρων σήμερα θα αποφύγουμε τεράστια προβλήματα σε λίγους μήνες, κάτι που δυστυχώς μπορεί να επηρεάσει όλους τους παραγωγικούς τομείς της χώρας. Το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος είναι αρμόδιο για να λάβει επειγόντως μέτρα για διαφύλαξη και εξεύρεση των υδάτινων πόρων που χρειάζεται η Κύπρος.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μουρτζούκου: “Η μητέρα μου με ανάγκασε να εκδίδομαι από τα 15 και έπαιρνε χρήματα”

16/07/2025

Η Ειρήνη Μουρτζούκου, που τη Δευτέρα 14/7 μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού για την προφυλάκισή της, στο τέλος του απολογητικού υπομνήματός της, αναφέρθηκε στον θάνατο του μικρού Παναγιώτη, καθώς αυτή η υπόθεση δεν ήταν ανάμεσα στις οποίες κλήθηκε για απολογία. Για το θάνατο αυτού του παιδιού, αναμένεται το πόρισμα τις επόμενες ημέρες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Χειροπέδες σε 58χρονο που βασάνιζε σκύλο

16/07/2025

Συνελήφθη από την Αστυνομία και τέθηκε υπό κράτηση, 58χρονος κάτοικος Λευκωσίας, μετά από διερεύνηση καταγγελίας που αφορούσε στα αδικήματα της κακομεταχείρισης, παραμέλησης και άσκοπης υπερκαταπόνεσης ζώου, έκθεσης/υποβολής ζώου χωρίς εύλογη αιτία σε πόνο και ταλαιπωρία, πρόσδεσης σκύλου, παράλειψης παροχής κατάλληλης φροντίδας και στέγασης, καθώς επίσης κατοχής σκύλου που δεν είναι εγγεγραμμένος, χωρίς σήμανση και χωρίς άδεια κατοχής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε διπλανά κελιά με Πισπιρίγκου και την μητέρα του 3χρονου Άγγελου η Μουρτζούκου

16/07/2025

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ειρήνη Μουρτζούκου μετά την απολογία στην ανακρίτρια το πρωί της Κυριακής (13/7) και σύμφωνα με πληροφορίες η 25χρονη θα κρατηθεί στην VIP πτέρυγα των γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού, που βρίσκεται στο ισόγειο, δίπλα από τον αναρρωτήριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού και Βάσεις Ακρωτηρίου συνεργάζονται για το κοινό καλό

15/07/2025

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΟΑ Λεμεσού,  συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Οργανισμού, κ. Γιάννη Τσουλόφτα, και του νέου Πολιτικού Διοικητή των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου, κ. Γιώργου Κιτέου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Βοηθός Πολιτικός Διοικητής, κ. Αντώνης Αντωνιάδης, καθώς και άλλα διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πόρισμα για Takata: Ικανοποιημένη η μητέρα του Όξινου - “Θα υπάρχει διαφάνεια”

15/07/2025

Ικανοποίηση για το πόρισμα για τους Takata εξέφρασε η μητέρα του Κυριάκου Όξινου, Μαρία Λούη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανοίγει για δύο μέρες το εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στη Νεκρή Ζώνη

15/07/2025

Ανοίγει για δύο μέρες το εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στη Νεκρή ζώνη, όπου θα τελεστεί θεία Λειτουργία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Και σήμερα στα ύψη ο υδράργυρος και σήμερα- Αναμένονται βροχές εντός της εβδομάδας

15/07/2025

Βροχές προβλέπουν οι μετεωρολόγοι τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο, ωστόσο, να παραμένει στα ύψη και σήμερα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέντε συλλήψεις μετά από “ντου” της ΥΚΑΝ σε οικίες, καφενεία και περίπτερα στη Λεμεσό

15/07/2025

Η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών, στα πλαίσια των επιχειρήσεών της για τον εντοπισμό παράνομων ναρκωτικών πραγματοποίησε στις 12/07/2025 μια συντονισμένη επιχείρηση στην πόλη και σε περιοχές της επαρχίας της Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προειδοποίηση για παραπλανητικά τηλεφωνήματα σε δημότες της Λεμεσού

14/07/2025

Ο Δήμος Λεμεσού επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό ότι άγνωστα άτομα καλούν τηλεφωνικώς δημότες και παρουσιάζονται ψευδώς ως υπάλληλοι του Δήμου, προσφέροντας «υπηρεσίες δωρεάν ασφάλισης οικίας και οικιακών συσκευών».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μουρτζούκου: Ανοίγει το στόμα της για τον Παναγιωτάκη και βάζει στο «κάδρο» τη μητέρα του

14/07/2025

Αναταράξεις προκαλεί το απολογητικό υπόμνημα της 25χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου καθώς η κατηγορούμενη ξάφνιασε τις δικαστικές αρχές με τους νέους ισχυρισμούς της, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο γύρω από τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ