ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δρόμος Πόλης Χρυσοχούς - Πάφου: Τι ειπώθηκε στη σύσκεψη και ποιες διαβεβαιώσεις έδωσε ο υπουργός Αλέξης Βαφεάδης
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πόλης Χρυσοχούς σύσκεψη στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Αλέξη Βαφεάδη με σκοπό την ενημέρωση των Τοπικών Αρχών σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις που προέκυψαν για τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, μετά την λήψη της απόφασης για τερματισμό του συμβολαίου με την Ανάδοχο εταιρεία.
Στην σύσκεψη παρακάθισαν ο Δήμαρχος και Αντιδημάρχοι του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου, ο Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, εκπρόσωπος του Βουλευτή της ΕΔΕΚ Πάφου, Κοινοτάρχες της ευρύτερης περιοχής, όπως επίσης ο Διευθυντής και αρμόδιοι Λειτουργοί του Τμήματος Δημοσίων Έργων και Λειτουργοί του Δήμου.
Ο κ. Βαφεάδης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν από το Τμήμα Δημοσίων Έργων για εξεύρεση λύσης με την Ανάδοχο εταιρεία, ΙΝΤRΑΚΑΤ, εντούτοις τα δεδομένα και οι απαιτήσεις της εταιρείας, για καταβολή πρόσθετου ποσού της τάξης των 36 εκατομμυρίων αλλά και χρονικής παράτασης επιπλέον 59 μηνών για την ολοκλήρωση του έργου, δεν έδιναν άλλη επιλογή από τον αναγκαστικό τερματισμό του συμβολαίου με την κατασκευάστρια εταιρεία.
Ο Υπουργός Μεταφορών, παρά την αρνητική αυτή εξέλιξη, διαβεβαίωσε ότι το έργο θα προχωρήσει, καθώς η υλοποίησή του αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Ανέφερε ότι ως Υπουργείο Μεταφορών θα προχωρήσουν με την καταμέτρηση της εργασίας που έγινε μέχρι τώρα από την Ανάδοχο εταιρεία, θα ετοιμαστούν τα έγγραφα του νέου διαγωνισμού και θα ακολουθήσει η προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την ολοκλήρωση της α΄ φάσης του έργου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στα επόμενα τρία χρόνια. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η β΄ φάση του έργου θα αρχίσει από την Πόλη Χρυσοχούς προς το Στρουμπί και παράλληλα θα προχωρήσει και η γ΄ φάση με την σύνδεση της Μεσόγης.
Ο Δήμαρχος και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι ευχαρίστησαν τον κ. Υπουργό για την παρουσία του στο Δήμο με σκοπό την άμεση ενημέρωσή τους για το θέμα και παράλληλα εξέφρασαν το αίτημά τους να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες από πλευράς του Υπουργείου τόσο για την υλοποίηση της α΄ φάσης του έργου, όσο και για την έναρξη της β΄ και της γ΄ φάσης, τονίζοντας την σπουδαιότητα υλοποίησης του έργου για ολόκληρη την περιοχή.
Τέλος, κατόπιν εισήγησης του κ. Υπουργού, αποφασίστηκε ο καθορισμός ad hoc Επιτροπής από μέρους του Δήμου με σκοπό την πραγματοποίηση ανά τριμηνία, συναντήσεων με εκπροσώπους του Υπουργείου Μεταφορών και την άμεση ενημέρωσή τους για τις εξελίξεις επί του έργου.
Η πρώτη συνάντηση καθορίστηκε να πραγματοποιηθεί εντός Ιανουάριου στην Πόλη Χρυσοχούς, στην παρουσία του κ. Υπουργού, κατά την οποία οι Τοπικές Αρχές θα ενημερωθούν για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης για κάθε φάση του έργου και παράλληλα θα κληθούν και εκπρόσωποι της Αρχής Λιμένων για την παρουσίαση του έργου της επέκτασης του λιμανιού του Λατσιού.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 63η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Λεμεσού
Το ΕΒΕ Λεμεσού επιβεβαιώνει τη συνεχή στήριξή του προς την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχεται νέα ταλαιπωρία στον αυτοκινητόδρομο λόγω έργων
Το Τμήμα Δημοσίων Έργων γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του τα έργα που θα πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες στους αυτοκινητόδρομους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έντονη αντίδραση ΕΔΕΚ για Αποστόλου και ΔΗΚΟ: «Αυτό είναι η πιο χαρακτηριστική μορφή πολιτικού τομαρισμού»
Έντονη είναι η αντίδρασή της ΕΔΕΚ σχετικά με την απόφαση του Ανδρέα Αποστόλου να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το ΔΗΚΟ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Την έκαναν τσακωτή στο Αεροδρόμιο Λάρνακας: 23χρονη έκρυβε κοκαΐνη στο σώμα και στα εσώρουχά της (ΦΩΤΟ)
Ποσότητα πέραν του μισού κιλού κοκαΐνης κατάσχεσε η Αστυνομία, ενώ για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθη 23χρονη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θανατηφόρο στη Λεμεσό: 500 μέτρα μακριά από το σπίτι του ξεψύχησε ο 68χρονος
Περίπου πεντακόσια μέτρα πριν φτάσει στο σπίτι του άφησε την τελευταία του πνοή ο 68χρονος Νίκος Πάρης σε τροχαία σύγκρουση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην επαρχία Λεμεσού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις Χρόνιες Παθήσεις Εντέρου - Με επιτυχία η τελετή απονομής πιστοποιητικών
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn (ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ.) παρευρέθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2025, στην τελετή απονομής πιστοποιητικών του εκπαιδευτικού προγράμματος «Φροντίδα Ατόμων με Χρόνιες Παθήσεις Εντέρου», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ).
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το στερνό αντίο της οικογένειας του Σαββόπουλου
Η οικογένεια του Διονύση Σαββόπουλου ανακοίνωσε τον θάνατο του γνωστού τραγουδοποιού με μια λιτή ανάρτηση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Μόλις σκότωσα τη σύντροφό μου στο τζακούζι» - Ανατριχιάζει το τηλεφώνημα του 41χρονου στις Αρχές
Σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τουλάχιστον 25 ετών καταδικάστηκε ο 41χρονος Άρεν Πίρσον για την άγρια δολοφονία της 24χρονης συντρόφου του Κλερ Λεβέκ στο σπίτι της μητέρας του στη Σκωτία στις 11 Φεβρουαρίου 2024.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλείδωσε η επόμενη τριμερής τηλεδιάσκεψη για τον GSI
Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες ανακήρυξης της κοινοπραξίας Chevron-Helleniq Energy ως τον προτιμητέο επενδυτή για τα τέσσερα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, με κατεύθυνση την έναρξη ερευνών για την εξεύρεση υδρογονανθράκων εντός του 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προσπάθησε να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο φορτωμένη τσιγάρα από τα κατεχόμενα (ΦΩΤΟ)
Με μια βαλίτσα φορτωμένη στην κυριολεξία με τσιγάρα από τα κατεχόμενα επιχείρησε να ταξιδέψει Τουρκοκύπρια προς το Ηνωμένο Βασίλειο.