ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΕΠΑΚ: Διάλεξη από την Υφυπουργό Ναυτιλίας στους φοιτητές/τριες της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας
Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη προς τους φοιτητές/τριες του νέου Πτυχίου Ναυτιλιακών του Τμήματος Ναυτιλιακών, αλλά και προς τους φοιτητές/τριες του πτυχίου Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), έδωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κα. Μαρίνα Χατζημανώλη.
Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2024, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ, μετά από πρόσκληση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη. Τη διάλεξη παρακολούθησαν, επίσης, μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες της Σχολής, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό.
Κατά τη διάρκεια της διάλεξης έγινε συζήτηση μεταξύ της Υφυπουργού και των φοιτητών/ριών για τη σημασία των ναυτιλιακών σπουδών και τονίστηκε πως η ναυτιλία αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και δημιουργεί συνεχώς νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Η Υφυπουργός υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά της ναυτιλίας στο ΑΕΠ της χώρας μας και την ανάγκη για πράσινη μετάβαση, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η απανθρακοποίηση, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση, αλλά και ευκαιρία για τον τομέα της ναυτιλίας.
Αναφέρθηκε ακόμη στις νέες σημαντικές προκλήσεις στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, καθώς επίσης στη μακροχρόνια σχέση και συνεργασία μεταξύ του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΕΠΑΚ. Η Υφυπουργός εξήρε τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος, και τόνισε στους/ις φοιτητές/ριες τη σημασία της πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Η Κοσμήτορας της Σχολής, Δρ Έλενα Καλότυχου και ο Συντονιστής του Τμήματος Ναυτιλιακών, Καθηγητής Φώτης Παναγίδης ευχαριστούν θερμά την Υφυπουργό για τη διάλεξη αυτή προς τους φοιτητές/τριες της Σχολής και προσβλέπουν σε πολλές συνέργειες με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, στο πλαίσιο και του σχετικού Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των δύο οργανισμών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εορτασμοί Τσικνοπέμπτης 2026 από τον Δήμο Λάρνακας
Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των εορτασμών της Τσικνοπέμπτης διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026 και ώρα 12:00 μ.μ., στην Πλατεία Ερμού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναγερμός στην Εθνική Φρουρά - «Εξαφανίστηκαν» εκρηκτικές ύλες τύπου TNT
Τα δύο σενάρια που εξετάζονται σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο ου Υπουργείου είναι είτε να σημειώθηκε έκρηξη ταυτόχρονα με την προηγούμενη επειδή και τα δύο εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί εκ των προτέρων, είτε το ενδεχόμενο κλοπής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στις φλόγες τυλίχθηκε όχημα τις πρώτες πρωινές ώρες – Άμεση επέμβαση των Αρχών
Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο στη Λεμεσό.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τροχαίο στη Λάρνακα: Αποπαγίδευσαν ένα πρόσωπο - Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο
Στις 17:49, λήφθηκε κλήση για τροχαία σύγκρουση στην περιοχή Αραδίππου της επαρχίας Λάρνακας
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αστυνομικός φέρεται να έδωσε κινητό σε κρατούμενο για να κάνει τηλεφώνημα - Του πέρασαν χειροπέδες
Ενώ η Αστυνομία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης κριτικής για αρνητικούς λόγους, αυτή τη φορά ένας αστυνομικός κατέληξε να συλληφθεί από τους ίδιους του τους συναδέλφους, καθώς φέρεται να προχώρησε σε πράξη που σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιτρεπτή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
24 πιθανοί κίνδυνοι για το ΓεΣΥ, σύμφωνα με έκθεση αξιολόγησης κινδύνου
Εικοσιτέσσερις πιθανούς κινδύνους για το ΓεΣΥ αναφέρει η έκθεση αξιολόγησης κινδύνου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νίκος Χριστοδουλίδης: Τα σχόλια Πακιστάν πίσω από την αναβολή ψήφισης για ΟΥΝΦΙΚΥΠ
Το Πακιστάν είναι αυτή τη στιγμή μια από τις 10 χώρες μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανέγερση νέου Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς - Τι αποφασίστηκε
Σάρκα και οστά παίρνει η ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου Πόλεως Χρυσοχούς μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έκκληση Γκουτέρες για διάλογο με το Ιράν
Προειδοποίησε για μία κρίση με καταστροφικές συνέπειες στην περιοχή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποιος Αξιωματούχος δήλωσε ότι «το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για πόλεμο στην Ευρώπη»;
Υπάρχουν σχέδια για μια γενικευμένη πολεμική αναμέτρηση στην Ευρώπη και ποια συμφέροντα θα εξυπηρετούσε;