ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



ΤΕΠΑΚ: Διάλεξη από την Υφυπουργό Ναυτιλίας στους φοιτητές/τριες της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας

07/11/2024

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη προς τους φοιτητές/τριες του νέου Πτυχίου Ναυτιλιακών του Τμήματος Ναυτιλιακών, αλλά και προς τους φοιτητές/τριες του πτυχίου Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), έδωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κα. Μαρίνα Χατζημανώλη.

 

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2024, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ, μετά από πρόσκληση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη. Τη διάλεξη παρακολούθησαν, επίσης, μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες της Σχολής, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης έγινε συζήτηση μεταξύ της Υφυπουργού και των φοιτητών/ριών για τη σημασία των ναυτιλιακών σπουδών και τονίστηκε πως η ναυτιλία αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και δημιουργεί συνεχώς νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.


Η Υφυπουργός υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά της ναυτιλίας στο ΑΕΠ της χώρας μας και την ανάγκη για πράσινη μετάβαση, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η απανθρακοποίηση, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση, αλλά και ευκαιρία για τον τομέα της ναυτιλίας.

Αναφέρθηκε ακόμη στις νέες σημαντικές προκλήσεις στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, καθώς επίσης στη μακροχρόνια σχέση και συνεργασία μεταξύ του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΕΠΑΚ. Η Υφυπουργός εξήρε τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος, και τόνισε στους/ις φοιτητές/ριες τη σημασία της πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.


Η Κοσμήτορας της Σχολής, Δρ Έλενα Καλότυχου και ο Συντονιστής του Τμήματος Ναυτιλιακών, Καθηγητής Φώτης Παναγίδης ευχαριστούν θερμά την Υφυπουργό για τη διάλεξη αυτή προς τους φοιτητές/τριες της Σχολής και προσβλέπουν σε πολλές συνέργειες με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, στο πλαίσιο και του σχετικού Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των δύο οργανισμών.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεγάλη Πέμπτη και η σημασία της

09/04/2026

Της Δρ. Αρετής Δημοσθένους, Υποψήφιας Βουλεύτριας Λεμεσού με το Δημοκρατικό Κόμμα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα επίθεση Δρουσιώτη κατά Χριστοδουλίδη: «Πλαστές και χαλκευμένες οι διαβεβαιώσεις πως ενδιαφέρεται να διερευνήσει»

09/04/2026

Με νέα δημόσια παρέμβασή του ο Μακάριος Δρουσιώτης επανέρχεται στο προσκήνιο της έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, κλιμακώνοντας τις αιχμές του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Χειροπέδες σε 37χρονο για σεξουαλική παρενόχληση

09/04/2026

Στη σύλληψη 37χρονου προχώρησε η Αστυνομία για διερευνώμενες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και άσεμνης επίθεσης στη Λεμεσό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με τη συνδρομή της Ελλάδας το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στην Κύπρο – Ευχαριστίες από την Κυβέρνηση

09/04/2026

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα παραλάβει το Άγιο Φως με τη συνδρομή της Ελληνικής Κυβέρνησης, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες της Λευκωσίας προς την Αθήνα για τη συνεργασία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγή σκυτάλης στην Κύπρο: Ποιος είναι ο νέος διοικητής της UNFICYP που διόρισε ο ΟΗΕ

09/04/2026

Ο υποστράτηγος Μοχάμαντ Ασαντουλάχ Μινχαζούλ Άλαμ από το Μπαγκλαντές αναλαμβάνει την ηγεσία της ειρηνευτικής δύναμης με απόφαση του Αντόνιο Γκουτέρες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυβερνητική διάψευση για τους ισχυρισμούς Δρουσιώτη περί εργοδότησης της «Σάντη» στο Προεδρικό

08/04/2026

Σε νέα φάση έντασης εισέρχεται η δημόσια αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει γύρω από τις καταγγελίες του Μακάριου Δρουσιώτη, με την Κυβέρνηση να απαντά ευθέως στους τελευταίους ισχυρισμούς του για τη λεγόμενη «Σάντη».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σφαγή στον Λίβανο: Πάνω από 254 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

08/04/2026

«Λόγω της Χεζμπολάχ», ο Λίβανος «δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η υπόθεση «Σάντη» και το θεσμικό κενό στις έρευνες σοβαρής διαφθοράς

08/04/2026

Πέρα από την ουσία των ίδιων των καταγγελιών, η υπόθεση «Σάντη» άνοιξε ξανά μια δύσκολη αλλά αναγκαία συζήτηση για τις πραγματικές δυνατότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας να διερευνά υποθέσεις που αγγίζουν τη σοβαρή διαφθορά, το οργανωμένο έγκλημα και ενδεχόμενα φαινόμενα θεσμικής διαπλοκής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φυτιρής για Δρουσιώτη: Στη Europol για δικανικό έλεγχο τα τεκμήρια

08/04/2026

Στην Europol αποστέλλονται τα τεκμήρια για τις καταγγελίες Δρουσιώτη – Νέα ενημέρωση στο Υπουργικό μετά το Πάσχα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης: Ενεργειακό κόστος, φυσικό αέριο και επενδύσεις στο επίκεντρο – Στόχος συμφωνία έως τέλος Απριλίου

08/04/2026

Στις μεγάλες προκλήσεις αλλά και στις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο 16ο Nicosia Economic Congress.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ