ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



ΤΕΠΑΚ: Διάλεξη από την Υφυπουργό Ναυτιλίας στους φοιτητές/τριες της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας

07/11/2024

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη προς τους φοιτητές/τριες του νέου Πτυχίου Ναυτιλιακών του Τμήματος Ναυτιλιακών, αλλά και προς τους φοιτητές/τριες του πτυχίου Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), έδωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κα. Μαρίνα Χατζημανώλη.

 

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2024, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ, μετά από πρόσκληση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη. Τη διάλεξη παρακολούθησαν, επίσης, μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες της Σχολής, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης έγινε συζήτηση μεταξύ της Υφυπουργού και των φοιτητών/ριών για τη σημασία των ναυτιλιακών σπουδών και τονίστηκε πως η ναυτιλία αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και δημιουργεί συνεχώς νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.


Η Υφυπουργός υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά της ναυτιλίας στο ΑΕΠ της χώρας μας και την ανάγκη για πράσινη μετάβαση, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η απανθρακοποίηση, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση, αλλά και ευκαιρία για τον τομέα της ναυτιλίας.

Αναφέρθηκε ακόμη στις νέες σημαντικές προκλήσεις στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, καθώς επίσης στη μακροχρόνια σχέση και συνεργασία μεταξύ του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΕΠΑΚ. Η Υφυπουργός εξήρε τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος, και τόνισε στους/ις φοιτητές/ριες τη σημασία της πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.


Η Κοσμήτορας της Σχολής, Δρ Έλενα Καλότυχου και ο Συντονιστής του Τμήματος Ναυτιλιακών, Καθηγητής Φώτης Παναγίδης ευχαριστούν θερμά την Υφυπουργό για τη διάλεξη αυτή προς τους φοιτητές/τριες της Σχολής και προσβλέπουν σε πολλές συνέργειες με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, στο πλαίσιο και του σχετικού Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των δύο οργανισμών.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αστυνομία Κύπρου: «Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα έκδοσης εντάλματος σύλληψης κατά του Μ. Δρουσιώτη»

18/05/2026

Οι αναφορές περί δήθεν μη εκτέλεσής του, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναφέρει η Αστυνομία


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Οι οδηγίες του Γενικού Εφόρου για τα Exit Polls και τον επηρεασμό ψηφοφόρων

18/05/2026

Τι αναφέρει ο Γενικός Έφορος Εκλογών για άτομα που προσπαθούν να επηρεάσουν άμεσα ή έμμεσα ψηφοφόρους

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το Ισραήλ αναχαίτισε στολίσκο ακτιβιστών για τη Γάζα ανοιχτά της Κύπρου

18/05/2026

Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς κομάντος να επιβιβάζονται σε ένα από τα πλοία του Global Sumud Flotilla.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιερά Σύνοδος: Τριήμερο αλλαγών με νέο Καταστατικό Χάρτη και αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή Μητροπολίτη Πάφου

18/05/2026

Η έγκριση του νέου καταστατικού χάρτη θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των διαδικασιών για εκλογή νέου Μητροπολίτη Πάφου, μετά την απομάκρυνση Τυχικού που τέθηκε σε αργία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναγερμός στην Πάφο: 59χρονος έχασε χιλιάδες ευρώ σε απάτη με κρυπτονομίσματα

15/05/2026

Το Γραφείο Διερεύνησης του Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αφθώδης πυρετός: Στις 116 οι επηρεαζόμενες μονάδες – Συνεχίζονται οι δειγματοληψίες

15/05/2026

Το Υπουργείο Γεωργίας ανέφερε επιπλέον ότι οι δειγματοληψίες συνεχίζονται κανονικά και ότι περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αύριο, Σάββατο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΥΠΕΣ: Η Πολιτεία στηρίζει τη συμμετοχή των νέων στα κοινά

15/05/2026

Η Πολιτεία στηρίζει τη συμμετοχή των νέων στα κοινά, ενισχύει τη δημοκρατική δράση και καλλιεργεί τη συλλογική μνήμη και ευθύνη, ανέφερε απόψε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέος κύκλος εγκρίσεων για την ηλεκτροκίνηση

15/05/2026

Σε περίπτωση που και οι νέοι δικαιούχοι δεν προχωρήσουν στην υλοποίηση της έγκρισής τους, η διαδικασία θα συνεχιστεί με αποστολή εγκρίσεων σε επόμενους επιλαχόντες, βάσει της σειράς κατάταξης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Θερίζει» το Κονγκό ο ιός Έμπολα - Πάνω από 60 νεκροί

15/05/2026

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές της Ουγκάντα, η επιδημία είναι «εισαγόμενη» από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ