ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



ΤΕΠΑΚ: Διάλεξη από την Υφυπουργό Ναυτιλίας στους φοιτητές/τριες της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας

07/11/2024

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη προς τους φοιτητές/τριες του νέου Πτυχίου Ναυτιλιακών του Τμήματος Ναυτιλιακών, αλλά και προς τους φοιτητές/τριες του πτυχίου Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), έδωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κα. Μαρίνα Χατζημανώλη.

 

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2024, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ, μετά από πρόσκληση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη. Τη διάλεξη παρακολούθησαν, επίσης, μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες της Σχολής, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης έγινε συζήτηση μεταξύ της Υφυπουργού και των φοιτητών/ριών για τη σημασία των ναυτιλιακών σπουδών και τονίστηκε πως η ναυτιλία αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και δημιουργεί συνεχώς νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.


Η Υφυπουργός υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά της ναυτιλίας στο ΑΕΠ της χώρας μας και την ανάγκη για πράσινη μετάβαση, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η απανθρακοποίηση, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση, αλλά και ευκαιρία για τον τομέα της ναυτιλίας.

Αναφέρθηκε ακόμη στις νέες σημαντικές προκλήσεις στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, καθώς επίσης στη μακροχρόνια σχέση και συνεργασία μεταξύ του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΕΠΑΚ. Η Υφυπουργός εξήρε τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος, και τόνισε στους/ις φοιτητές/ριες τη σημασία της πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.


Η Κοσμήτορας της Σχολής, Δρ Έλενα Καλότυχου και ο Συντονιστής του Τμήματος Ναυτιλιακών, Καθηγητής Φώτης Παναγίδης ευχαριστούν θερμά την Υφυπουργό για τη διάλεξη αυτή προς τους φοιτητές/τριες της Σχολής και προσβλέπουν σε πολλές συνέργειες με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, στο πλαίσιο και του σχετικού Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των δύο οργανισμών.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές: Στις 6 Μαΐου η κατάθεση υποψηφιοτήτων

24/04/2026

Δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας το διάταγμα του Υπουργείου Εσωτερικών – Στις 6 Μαΐου η επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Άτυπη σύνοδος της Κύπρου: Τι έγινε και ποια τα μηνύματα της Συνόδου

24/04/2026

Στο επίκεντρο της άτυπης Συνόδου Κορυφής ο οδικός χάρτης «Μία Ευρώπη, μία αγορά», η αμυντική αλληλεγγύη και η ιστορική προσέγγιση με τον αραβικό κόσμο.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Μια Ευρώπη – Μια Αγορά»: Ιστορική υπογραφή στη Λευκωσία για το οικονομικό μέλλον της ΕΕ

24/04/2026

Χριστοδουλίδης, Φον ντερ Λάιεν και Μέτσολα σφράγισαν τον οδικό χάρτη για την πλήρη ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς έως το 2027 – 42 συγκεκριμένες δράσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της στρατηγικής αυτονομίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Βαρύς» ο λογαριασμός των παραβάσεων: 45.000 ευρώ σε πρόστιμα για τον αφθώδη πυρετό

24/04/2026

Σαφές μήνυμα από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για μηδενική ανοχή στις παράνομες μετακινήσεις ζώων – Στην Αστυνομία έξι σοβαρές υποθέσεις που θέτουν σε κίνδυνο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιστορικό «ραντεβού» στη Λευκωσία: Χριστοδουλίδης και Μακρόν σφραγίζουν τη στρατηγική συμμαχία Κύπρου – Γαλλίας

23/04/2026

Σε κλίμα βαθιάς φιλίας και πλήρους ταύτισης απόψεων πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη επίσκεψη Γάλλου Προέδρου στην Κυπριακή Δημοκρατία – Στο επίκεντρο η αμυντική θωράκιση, η ενέργεια και η ευρωπαϊκή αυτονομία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «και πέντε» η ΑΗΚ: Προειδοποιήσεις για κλιμάκωση μετά την 24ωρη απεργία

23/04/2026

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκεται ο ενεργειακός τομέας της Κύπρου, με τους εργαζόμενους στην Αρχή Ηλεκτρισμού να δηλώνουν έτοιμοι για σκληρότερη στάση αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την επάρκεια και το κόστος του ρεύματος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ξέσπασμα Νίκου Αναστασιάδη για την υπόθεση «Σάντη»

23/04/2026

Σκληρή απάντηση από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος επιβεβαίωσε την κατάθεσή του στις Αρχές – Απορρίπτει τα περί «μαύρου βαν» και επαφών με τον κ. Χριστοδούλου, κάνοντας λόγο για κατάρρευση των ισχυρισμών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Απαγόρευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για άτομα κάτω των 15 ετών στην Τουρκία

23/04/2026

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ έξι μήνες μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανέφερε το Anadolu.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύπρος και Λιθουανία: «Γέφυρα» συνεργασίας από τον Βορρά έως τον Νότο της ΕΕ

23/04/2026

Ιστορική επίσκεψη του Γκιτάνας Ναουσέντα στη Λευκωσία – Στο επίκεντρο η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, η κοινή πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι γεωπολιτικές προκλήσεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ