ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΕΠΑΚ: Διάλεξη από την Υφυπουργό Ναυτιλίας στους φοιτητές/τριες της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας
Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη προς τους φοιτητές/τριες του νέου Πτυχίου Ναυτιλιακών του Τμήματος Ναυτιλιακών, αλλά και προς τους φοιτητές/τριες του πτυχίου Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), έδωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας, κα. Μαρίνα Χατζημανώλη.
Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2024, στις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ, μετά από πρόσκληση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη. Τη διάλεξη παρακολούθησαν, επίσης, μεταπτυχιακοί φοιτητές/τριες της Σχολής, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό.
Κατά τη διάρκεια της διάλεξης έγινε συζήτηση μεταξύ της Υφυπουργού και των φοιτητών/ριών για τη σημασία των ναυτιλιακών σπουδών και τονίστηκε πως η ναυτιλία αποτελεί σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και δημιουργεί συνεχώς νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Η Υφυπουργός υπογράμμισε τη σημαντική συνεισφορά της ναυτιλίας στο ΑΕΠ της χώρας μας και την ανάγκη για πράσινη μετάβαση, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται και η απανθρακοποίηση, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση, αλλά και ευκαιρία για τον τομέα της ναυτιλίας.
Αναφέρθηκε ακόμη στις νέες σημαντικές προκλήσεις στον χώρο της κυβερνοασφάλειας, καθώς επίσης στη μακροχρόνια σχέση και συνεργασία μεταξύ του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και του ΤΕΠΑΚ. Η Υφυπουργός εξήρε τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος, και τόνισε στους/ις φοιτητές/ριες τη σημασία της πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Η Κοσμήτορας της Σχολής, Δρ Έλενα Καλότυχου και ο Συντονιστής του Τμήματος Ναυτιλιακών, Καθηγητής Φώτης Παναγίδης ευχαριστούν θερμά την Υφυπουργό για τη διάλεξη αυτή προς τους φοιτητές/τριες της Σχολής και προσβλέπουν σε πολλές συνέργειες με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, στο πλαίσιο και του σχετικού Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των δύο οργανισμών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πόσο καθαρός είναι ο αέρας σε αεροπλάνα και νοσοκομεία; Τι λέει νέα έρευνα;
Έρευνα που ξεκίνησε στην πανδημία αποκαλύπτει τι πραγματικά αιωρείται σε δύο από τους πιο πολυσύχναστους κλειστούς χώρους: τις καμπίνες των αεροπλάνων και τους διαδρόμους των νοσοκομείων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκαριστική υπόθεση: Κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη φίλου του και βίασε τη μητέρα της
Το Εφετείο επικύρωσε την καταδίκη άνδρα για σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικης, απορρίπτοντας στο σύνολό του τον μοναδικό λόγο έφεσης που προβλήθηκε από την υπεράσπιση. Η υπόθεση αφορά περιστατικά που, σύμφωνα με τα δικαστικά ευρήματα, διαδραματίστηκαν σε βάθος χρόνου, όταν η παραπονούμενη ήταν παιδί, μέσα σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο οικογενειακό περιβάλλον.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σκάνδαλο Τριμίκλινης: Αυτούς «καίει» το πόρισμα - Εισηγήσεις για ποινικές και πειθαρχικές διώξεις
Το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς, αποδίδει ευθύνες για το σκάνδαλο της Τριμίκλινης, το οποίο σχετίζεται με την εκτροπή του ποταμού Κούρη και τη μεταφορά νερού σε παράνομες εγκαταστάσεις ιχθυοτροφείου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πατέρας «έφυγε για τσιγάρα» και βρέθηκε θαμμένος στο υπόγειο 55 χρόνια μετά
Ένα οικογενειακό μυστικό δεκαετιών, η σιωπή της μητέρας και η ανατριχιαστική ανακάλυψη που έδωσε απαντήσεις, χωρίς να κλείσει όλα τα ερωτήματα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολομέλεια της Βουλής: Υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός
Με τις θετικές ψήφους του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, του ΕΛΑΜ, της ΔΗΠΑ, της ΕΔΕΚ και του ανεξάρτητου Ανδρέα Θεμιστοκλέους και την καταψήφιση από ΑΚΕΛ και Οικολόγους, τον μεμονωμένο Σοσιαλιστή Βουλευτή Κώστα Ευσταθίου και την ανεξάρτητη Αλεξάνδρα Ατταλίδου, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια την Τετάρτη ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2026, που αποτελεί την κορυφαία νομοθετική πράξη της Βουλής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πάφος: Λουκέτο σε κατάστημα που πουλούσε ληγμένα κρέατα και ψάρια
Μετά από έφοδο και έλεγχο των Υγειονομικών Υπηρεσιών, μπήκε λουκέτο σε κατάστημα στην Πάφο, το οποίο φαίνεται να πουλούσε ληγμένα κρέατα και ψάρια.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού: Παράταση στην προθεσμία Πληρωμής των Τελών Αποχέτευσης για το έτος 2025
Η τελευταία ημερομηνία πληρωμής των τελών αποχέτευσης έχει παραταθεί από τον ΕΟΑ Λεμεσού μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Τροχαίο με το «καλημέρα» - Ένα άτομο στο νοσοκομείο
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Λευκωσία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραδόθηκε στις φλόγες κάβα γνωστού επιχειρηματία στη Λεμεσό
Τα ξημερώματα της Πέμπτης, τέθηκε σε συναγερμό η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λεμεσού, μετά από πληροφορία που δέχθηκε για φωτιά σε κατάστημα πώλησης οινοπνευματωδών ποτών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύπρος: Έντονη σεισμική δραστηριότητα από τον Νοέμβριο- Δεν αποκλείονται κι άλλοι σεισμοί
Σεισμός μεγέθους 4.1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ καταγράφηκε από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2025 και τοπική ώρα 19:20, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το Τμήμα δεν αποκλείει και άλλους αισθητούς σεισμούς, διότι όπως εξηγεί υπάρχει έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Κύπρου.