ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Δήμος Στροβόλου: Υγειονομικοί ψεκασμοί και άλλες παρεμβάσεις για αντιμετώπιση εντόμων και τρωκτικών

05/11/2024

Ο Δήμος Στροβόλου ανακοινώνει ότι έχει προχωρήσει στη ψηφιοποίηση της διαδικασίας για αιτήματα υγειονομικών ψεκασμών με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του κοινού για την αντιμετώπιση εντόμων και τρωκτικών.

 


Το κοινό μπορεί να καταχωρεί τα στοιχεία του στην ιστοσελίδα του Δήμου (https://www.strovolos.org.cy/entoli-gia-psekasmous/), έτσι ώστε να ενημερώνεται
αυτόματα το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Καθαριότητας για διευθέτηση του ψεκασμού.

Τα αιτήματα αξιολογούνται από το αρμόδιο Τμήμα και εξυπηρετούνται κατά σειρά προτεραιότητας, με σκοπό πάντοτε την όσο το δυνατό ταχύτερη εξυπηρέτηση όλων των δημοτών.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικό συνεργείο του Δήμου εφαρμόζει κατάλληλα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, βιοκτόνα κατά περίπτωση, για την καταπολέμηση βλαβερών εντόμων υγειονομικής σημασίας (κυρίως των κουνουπιών) και των τρωκτικών που κάνουν την εμφάνιση τους στη πόλη.

Η υπηρεσία αυτή αφορά οικιστικά υποστατικά στον Στρόβολο και δεν επιφέρει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση.

Η εν λόγω ψηφιοποιημένη υπηρεσία εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Δήμου Στροβόλου για τη ψηφιακή μετάβαση και την καλύτερη εξυπηρέτηση των
δημοτών. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ήδη σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών e- Στρόβολος, ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής παραπόνων, ηλεκτρονικές εγγραφές στο Ανοικτό Σχολείο του Δήμου Στροβόλου όπως και σύστημα για υποβολή αιτήσεων για έκδοση άδειας σκύλου και άδειας πώλησης οινοπνευματωδών ποτών.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιστορικό «ραντεβού» στη Λευκωσία: Χριστοδουλίδης και Μακρόν σφραγίζουν τη στρατηγική συμμαχία Κύπρου – Γαλλίας

23/04/2026

Σε κλίμα βαθιάς φιλίας και πλήρους ταύτισης απόψεων πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη επίσκεψη Γάλλου Προέδρου στην Κυπριακή Δημοκρατία – Στο επίκεντρο η αμυντική θωράκιση, η ενέργεια και η ευρωπαϊκή αυτονομία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «και πέντε» η ΑΗΚ: Προειδοποιήσεις για κλιμάκωση μετά την 24ωρη απεργία

23/04/2026

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκεται ο ενεργειακός τομέας της Κύπρου, με τους εργαζόμενους στην Αρχή Ηλεκτρισμού να δηλώνουν έτοιμοι για σκληρότερη στάση αν δεν ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την επάρκεια και το κόστος του ρεύματος.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ξέσπασμα Νίκου Αναστασιάδη για την υπόθεση «Σάντη»

23/04/2026

Σκληρή απάντηση από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος επιβεβαίωσε την κατάθεσή του στις Αρχές – Απορρίπτει τα περί «μαύρου βαν» και επαφών με τον κ. Χριστοδούλου, κάνοντας λόγο για κατάρρευση των ισχυρισμών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Απαγόρευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για άτομα κάτω των 15 ετών στην Τουρκία

23/04/2026

Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ έξι μήνες μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ανέφερε το Anadolu.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύπρος και Λιθουανία: «Γέφυρα» συνεργασίας από τον Βορρά έως τον Νότο της ΕΕ

23/04/2026

Ιστορική επίσκεψη του Γκιτάνας Ναουσέντα στη Λευκωσία – Στο επίκεντρο η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, η κοινή πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι γεωπολιτικές προκλήσεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στους δρόμους οι κτηνοτρόφοι: «Φρένο» στις μαζικές θανατώσεις ζώων ζητά ο κλάδος

23/04/2026

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι παραγωγοί σε όλη την Κύπρο, διαμαρτυρόμενοι για τη διαχείριση των κρουσμάτων αφθώδους πυρετού – Μεγάλη κινητοποίηση με τελικό προορισμό τον κόμβο της Ριζοελιάς.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τίτλοι τέλους για τη Βουλή: Η τελευταία Ολομέλεια και το ραντεβού με τις κάλπες

23/04/2026

Την απόφαση για τη διάλυση της Βουλής των Αντιπροσώπων με βάση το άρθρο 67 του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα λάβει σήμερα η Ολομέλεια του Σώματος, ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 24ης Μαΐου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντιπαράθεση Χριστοδουλίδη - Σαρλ Μισέλ με αφορμή τη δήλωση Φον ντερ Λάιεν για την Τουρκία

22/04/2026

Μια ασυνήθιστη και ιδιαίτερα αιχμηρή δημόσια αντιπαράθεση εκτυλίχθηκε στον «αέρα» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να απαντά σε έντονο ύφος στον πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «σκοτάδι» η επικοινωνία ΑΗΚ - Υπουργείου: 24ωρη απεργία με προειδοποίηση για κλιμάκωση

22/04/2026

Αν χρειαστεί θα κλιμακώσουμε τα μέτρα λέει η ΕΠΟΠΑΗ για στάση εργασίας στην ΑΗΚ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος στο επίκεντρο της Ευρώπης: Ιστορική Σύνοδος Κορυφής με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

22/04/2026

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα της διήμερης Συνόδου – Οι αφίξεις ηγετών και η υποδοχή από Χριστοδουλίδη

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ