ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Το ΤΕΠΑΚ τίμησε τους δημοσιογράφους για τη συμβολή τους στην προβολή και ανάδειξη του Πανεπιστημίου

23/10/2024

Η Υπηρεσία Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργάνωσε την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024, την καθιερωμένη, ετήσια, εκδήλωση του Πανεπιστημίου προς τιμήν των δημοσιογράφων.

 

Η εκδήλωση, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για το Πανεπιστήμιο, έχει ως στόχο να ευχαριστήσει τους δημοσιογράφους για τη σημαντική συμβολή τους στην προβολή και ανάδειξη του πολυδιάστατου έργου του Πανεπιστημίου στη δημόσια σφαίρα. Μέσω της στενής αυτής συνεργασίας, το Πανεπιστήμιο επιτυγχάνει να επικοινωνεί αποτελεσματικά τα σημαντικά επιτεύγματα και τις καινοτόμες δράσεις του προς το ευρύ κοινό.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον, με συνοδεία φαγητού, ποτού και μουσικής, προσφέροντας την ευκαιρία για αλληλογνωριμία, συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ηγεσίας του Πανεπιστημίου και των δημοσιογράφων για ενίσχυση αυτής της συνεργασίας.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρυτανικές Αρχές, ο Πρόεδρος και μέλη του Συμβουλίου και υψηλόβαθμα στελέχη της ακαδημαϊκής και διοικητικής κοινότητας, καθώς και δημοσιογράφοι από διάφορα έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ). Το «παρών» του στην εκδήλωση έδωσε και ο Δήμαρχος Λεμεσού.


Η φετινή εκδήλωση ήταν ξεχωριστή, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, υπογραμμίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί το δημόσιο Πανεπιστήμιο της Κύπρου στους τομείς της εκπαίδευσης και έρευνας καθώς και τη συνεχή ανοδική του πορεία προς την ακαδημαϊκή και ερευνητική αριστεία.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν δύο σχέδια €23 εκατομμυρίων για την προσχολική εκπαίδευση και τη στήριξη 23.000 παιδιών

19/05/2026

Την προκήρυξη δύο σημαντικών σχεδίων που ενισχύουν την προσχολική εκπαίδευση και στηρίζουν ουσιαστικά τις οικογένειες ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τμήμα Μετεωρολογίας: Αλλαγή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους

19/05/2026

Από αύριο, Τετάρτη η θερμοκρασία θα πέσει 4 βαθμούς, με τους ανέμους να ενισχύονται, ενώ αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύπρος: Ιστορική στροφή στην ενέργεια με την έγκριση του σχεδίου για το κοίτασμα «Κρόνος»

19/05/2026

Μετά από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια προσδοκιών, αλλεπάλληλων ερευνών και γεωπολιτικών τριβών, η Λευκωσία προχωρά στην ουσιαστική εμπορική αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα επιστημονική ανακάλυψη εξηγεί γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες

19/05/2026

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS Biology, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης συνέκριναν συμπεριφορικά, νευρολογικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά 41 ειδών μαϊμούδων και πιθήκων με εκείνα των ανθρώπων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εφετείο: Αυξήθηκε κατά 4 χρόνια η ποινή πατέρα για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης κόρης του

19/05/2026

Η απόφαση του Εφετείου δόθηκε την Δευτέρα, 18 Μαΐου 2026 και υπήρξε ομόφωνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιερά Σύνοδος: Σαρωτικές αλλαγές στον Καταστατικό Χάρτη με κατάργηση της λαϊκής ψήφου στις εκλογές Αρχιερέων

19/05/2026

Δεκαέξι χρόνια από τη ψήφιση και εφαρμογή του νέου Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου ενώπιον της Ιεράς Συνόδου βρίσκεται μια νέα αναθεώρηση η οποία σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές θα είναι σαρωτική.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διπλωματικός πυρετός: Το Πακιστάν μπλοκάρει προσωρινά επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

19/05/2026

Το Πακιστάν διαβίβασε στις Ηνωμένες Πολιτείες αναθεωρημένη ιρανική πρόταση ειρήνης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διαβουλεύσεις Υπουργείου Γεωργίας και κτηνοτρόφων: Συμφωνία για τις αποζημιώσεις, «αγκάθι» η ποσόστωση στο χαλλούμι

18/05/2026

Σε καλό κλίμα κινήθηκε, σύμφωνα με εκπροσώπους αγροτικών οργανώσεων, η συνάντησή τους με την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό για την αναχαίτιση του ανθρωπιστικού στόλου «Global Sumud»

18/05/2026

Στη συγκέντρωση, οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα όπως «Καμία συμμαχία με τη γενοκτονία», «Τρομοκράτες είναι οι σιωνιστές και όχι οι αγωνιστές του στόλου», «Shame on you» και «Free Palestine, stop the genocide».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Όταν η ζωή είναι πολύ ακριβή

18/05/2026

Της Δρ. Αρετής Δημοσθένους Υποψήφιας βουλεύτριας Λεμεσού με το ΔΗΚΟ

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ