ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το ΤΕΠΑΚ γιορτάζει τα 20 χρόνια του με ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα σε Κύπριους δημιουργούς
Με αφορμή τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυσή του, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) διοργανώνει μια ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Ήχοι μιας πόλης», αφιερωμένη σε Κύπριους δημιουργούς, συνθέτες και στιχουργούς.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, και θα προσφέρει στους παρευρισκόμενους μια μαγευτική βραδιά γεμάτη μουσικές νότες από αγαπημένα τραγούδια.
Στη σκηνή θα βρεθούν οι καταξιωμένοι τραγουδιστές Δέσποινα Ολυμπίου, Γιώργος Ιωάννου και Δημήτρης Μεσημέρης, ενώ θα τους συνοδεύει το Σύνολο Νυκτών Εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού «Μάριος Τόκας» και η Ομάδα Κυπρίων Κανταδόρων.
Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς έχει αναλάβει ο γνωστός μαέστρος, Κωνσταντίνος Ζορμπάς. Τα εισιτήρια για την εκδήλωση είναι διαθέσιμα στο ταμείο του Παττιχείου Θεάτρου καθώς και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ticketmaster.cy
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, ενισχύοντας έτσι την υποστήριξη των φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διαβήτης: Έρχεται ινσουλίνη σε χάπι; Τι είπαν Ιάπωνες ερευνητές
Επιστήμονες στην Ιαπωνία αναπτύσσουν ένα καινοτόμο χάπι ινσουλίνης, ικανό να αντικαταστήσει τις ενέσεις, προσφέροντας μια πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση για τη ρύθμιση του σακχάρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιρανός Πρέσβης: Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο
Ο Πρέσβης του Ιράν στη Λευκωσία, Αλιρεζά Σαλαριάν, ξεκαθαρίζει ότι ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία ούτε οι Βρετανικές Βάσεις αποτελούν στόχο, στέλνοντας μήνυμα αποκλιμάκωσης, ενώ ταυτόχρονα καλεί την Ευρώπη να αναλάβει ενεργότερο ρόλο για την ειρήνη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι Φρουροί της Επανάστασης σφράγισαν το Ορμούζ - «Απαγορεύεται η διέλευση»
Η Τεχεράνη υλοποιεί την απειλή της, κλείνοντας τη ζωτική αρτηρία του πετρελαίου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σκιές στην ετοιμότητα Πολιτικής Άμυνας: Κενά στην ενημέρωση και σύγχυση για τα καταφύγια στην Κύπρο
Ανησυχία για το επίπεδο ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού ως προς την προστασία των πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης προκαλούν τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία εντοπίζει σοβαρές αδυναμίες στην πληροφόρηση, στον συντονισμό και στη λειτουργικότητα των καταφυγίων Πολιτικής Άμυνας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ομόφωνη έγκριση του προϋπολογισμού της Αρχής Λιμένων Κύπρου – Στο προσκήνιο έργα, έλλειμμα και η συζήτηση για τη Λάρνακα
Με ομόφωνη απόφαση η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Λιμένων Κύπρου για το 2026, ο οποίος ανέρχεται στα €83.950.909.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η φυματίωση επιστρέφει απειλητικά – Η «λευκή πανώλη» ξανά η πιο θανατηφόρα λοιμώδης νόσος παγκοσμίως
Μια ασθένεια που σημάδεψε την ιστορία της ανθρωπότητας επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, προκαλώντας ανησυχία στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ: Παρατείνει το τελεσίγραφο στο Ιράν μέχρι τις 6 Απριλίου
Σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή φαίνεται να εισέρχεται η αντιπαράθεση γύρω από το Ιράν, μετά τη νέα δημόσια παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε μέσω Truth Social δεκαήμερη αναστολή της καταστροφής ενεργειακού σταθμού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πολιτικές αντιδράσεις μετά το πακέτο 8 μέτρων για την οικονομία – Στήριξη με επιφυλάξεις και πρόσθετες παρεμβάσεις
Πολιτικό απόηχο προκάλεσε το πακέτο οκτώ μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διάγγελμα Χριστοδουλίδη για την ενεργειακή κρίση – Πρώτη δέσμη κλιμακωτών μέτρων για νοικοκυριά και οικονομία
Με διάγγελμα προς τον κυπριακό λαό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της πρώτης δέσμης κλιμακωτών μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραμένουν στην Κύπρο οι ελληνικές δυνάμεις - Σενάρια για κοινή δύναμη Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου
Η ελληνική στρατιωτική παρουσία θα μείνει για αρκετό διάστημα στο νησί παρά τις προκλήσεις των Τούρκων.