ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ενυπωσιακή έναρξη του 17 ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ – Μια γιορτή πολιτισμού και παράδοσης

25/09/2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 17ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ, αναδεικνύοντας τη δύναμη του πολιτισμού και τη συνύπαρξη των λαών της Ευρώπης και της Μεσογείου.

 

Η τελετή ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία και τη Γεωργία επί της οδού Ανεξαρτησίας, συνοδευόμενη από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεμεσού, με προορισμό την Πλατεία Παλιού Λιμανιού.

Στον χώρο της πλατείας, τα συγκροτήματα παρουσίασαν μια μοναδική χορευτική παράσταση, με παραδοσιακούς χορούς που ανέδειξαν την πολιτιστική κληρονομιά των χωρών τους.



Ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Γιάννης Αρμεύτης, καλωσόρισε στην πόλη μας τα συγκροτήματα που ήρθαν από το εξωτερικό και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους. «Μέσα από τις παραστάσεις και τις εμφανίσεις τους, μοιράζονται μαζί μας τη δική τους τέχνη, κουλτούρα και παράδοση, εμπλουτίζοντας το φεστιβάλ και προσφέροντας σε όλους μας πολύτιμες εμπειρίες», τόνισε, ενώ συνεχάρη και τους πολιτιστικούς και χορευτικούς ομίλους της Λεμεσού, οι οποίοι, όπως σημείωσε «διατηρούν ζωντανή την παράδοση και τον πολιτισμό μας».



Το φεστιβάλ μεταφέρεται σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Γκογκέν στο Ζακάκι και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Πανίκου Δημητρίου στη Μέσα Γειτονιά στις 20:00.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 19:30, τα συγκροτήματα θα βρεθούν στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού και θα εμπλουτίσουν με τη συμμετοχή τους την τελετή έναρξης της 63ης Γιορτής του Κρασιού.

Η τελετή λήξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 17:30, με παρέλαση κατά μήκος του παραλιακού μετώπου και κατάληξη το Θεατράκι των Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου.



Μέγας χορηγός του φεστιβάλ ο ΟΠΑΠ Κύπρου, χορηγός Island Oil Holdings, χορηγοί επικοινωνίας, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, το Κανάλι 6, η Καθημερινή και το Love Radio. Χορηγός φιλοξενίας, το ξενοδοχείο Navarria.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΟΚΥπΥ: Διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση ο στρατιώτης με μηνιγγίτιδα – Με αδενοϊό οι άλλοι τρεις

22/05/2026

Άλλα τρία περιστατικά νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Λευκωσίας, δεν έχουν διαγνωστεί με μηνιγγίτιδα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύπρος–Ινδία: Ιστορική αναβάθμιση των σχέσεων σε Στρατηγική Εταιρική Σχέση και υπογραφή έξι Μνημονίων

22/05/2026

Αναβαθμίζοντας τις διμερείς σχέσεις σε Στρατηγική Εταιρική Συνεργασία, οι σχέσεις Κύπρου-Ινδίας μπορούν να περάσουν από τη συνεργασία στη συνδημιουργία, για κοινή ευημερία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση Λιοπετρίου: Ταυτοποιήθηκε η απανθρακωμένη σορός – Από πυροβολισμό επήλθε ο θάνατος του 77χρονου

22/05/2026

Σύμφωνα με τις Βρετανικές Βάσεις, η αιτία θανάτου ήταν τραύμα από πυροβολισμό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φυτιρής για Αρναούτη: «Διαφορετικές απόψεις θα υπάρχουν… η πολιτική ηγεσία θα βρει τις λύσεις»

22/05/2026

Τοποθετήθηκε αναφορικά με την διάσταση απόψεων με την ηγεσία της Αστυνομίας ο Υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με το θέμα ωραρίου στον ΟΠΕ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές: Ολοκληρώθηκε η παράδοση των καλπών και του εκλογικού υλικού στους 1.217 προεδρεύοντες

22/05/2026

Με την παράδοση των καλπών στους επικεφαλής των 1.217 εκλογών κέντρων, ολοκληρώνεται η προεργασία για τις Βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Υπό πενθήμερη κράτηση 35χρονος για υπόθεση απόπειρας εμπρησμού οχήματος

21/05/2026

Ο 35χρονος, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣOK στα κατεχόμενα: Σύλληψη εκπαιδευτικού για σεξουαλική παρενόχληση πέντε ανήλικων μαθητών σε θεολογική σχολή

21/05/2026

Για το συμβάν προέβη σε δηλώσεις έξω από το σχολείο ο πρόεδρος της τ/κ συντεχνίας Τουρκοκυπρίων καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (KTOEÖS), Αχμέτ Καράογουλλαρι.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη έφθασαν οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις

21/05/2026

Το ECDC κατέγραψε το 2024 106.331 κρούσματα γονόρροιας, αυξημένα κατά 303% από το 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύπρος–Ινδία: Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον στο Μουμπάι και αντίστροφη μέτρηση για την ένταξη στη Σένγκεν

21/05/2026

Αρκετές είναι οι ινδικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου-Ινδίας την Πέμπτη στο Μουμπάι.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Το ωράριο της ψηφοφορίας και τα μέτρα για τη μυστικότητα της ψήφου

21/05/2026

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών υπενθυμίζει ότι η ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα, που θα λειτουργήσουν στη Δημοκρατία για τις Βουλευτικές Εκλογές, αρχίζει η ώρα 7 π.μ. και λήγει κανονικά η ώρα 6 μ.μ., με ενδιάμεσο διάλειμμα μιας ώρας το μεσημέρι, από τις 12 μ. μέχρι τη 1 μ.μ..

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ