ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ενυπωσιακή έναρξη του 17 ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ – Μια γιορτή πολιτισμού και παράδοσης

25/09/2024

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 17ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ, αναδεικνύοντας τη δύναμη του πολιτισμού και τη συνύπαρξη των λαών της Ευρώπης και της Μεσογείου.

 

Η τελετή ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία και τη Γεωργία επί της οδού Ανεξαρτησίας, συνοδευόμενη από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λεμεσού, με προορισμό την Πλατεία Παλιού Λιμανιού.

Στον χώρο της πλατείας, τα συγκροτήματα παρουσίασαν μια μοναδική χορευτική παράσταση, με παραδοσιακούς χορούς που ανέδειξαν την πολιτιστική κληρονομιά των χωρών τους.



Ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Γιάννης Αρμεύτης, καλωσόρισε στην πόλη μας τα συγκροτήματα που ήρθαν από το εξωτερικό και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους. «Μέσα από τις παραστάσεις και τις εμφανίσεις τους, μοιράζονται μαζί μας τη δική τους τέχνη, κουλτούρα και παράδοση, εμπλουτίζοντας το φεστιβάλ και προσφέροντας σε όλους μας πολύτιμες εμπειρίες», τόνισε, ενώ συνεχάρη και τους πολιτιστικούς και χορευτικούς ομίλους της Λεμεσού, οι οποίοι, όπως σημείωσε «διατηρούν ζωντανή την παράδοση και τον πολιτισμό μας».



Το φεστιβάλ μεταφέρεται σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Γκογκέν στο Ζακάκι και την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Πανίκου Δημητρίου στη Μέσα Γειτονιά στις 20:00.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 19:30, τα συγκροτήματα θα βρεθούν στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού και θα εμπλουτίσουν με τη συμμετοχή τους την τελετή έναρξης της 63ης Γιορτής του Κρασιού.

Η τελετή λήξης του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 17:30, με παρέλαση κατά μήκος του παραλιακού μετώπου και κατάληξη το Θεατράκι των Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου.



Μέγας χορηγός του φεστιβάλ ο ΟΠΑΠ Κύπρου, χορηγός Island Oil Holdings, χορηγοί επικοινωνίας, το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, το Κανάλι 6, η Καθημερινή και το Love Radio. Χορηγός φιλοξενίας, το ξενοδοχείο Navarria.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιράν: “Θα δώσουμε στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ ένα μάθημα που θα τους μείνει αξέχαστο”

01/03/2026

“Θα κάνουμε τους σιωνιστές εγκληματίες και τους ξεδιάντροπους Αμερικανούς να μετανιώσουν για τις πράξεις τους”, έγραψε ο Λαριτζανί στην πλατφόρμα X.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίσημη ανακοίνωση Τραμπ: «Εξοντώσαμε τον Χαμενεΐ παραδοθείτε τώρα αλλιώς σας περιμένει μόνο ο θάνατος!»

01/03/2026

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εξαϋλώθηκε μεγάλο μέρος της ιρανικής στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας από την αεροπορική “”καταιγίδα” ΗΠΑ και Ισραήλ

01/03/2026

Αρκετοί ανώτεροι διοικητές του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και Ιρανοί πολιτικοί αξιωματούχοι σκοτώθηκαν

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κόκκινος συναγερμός στη Σούδα: «Σφραγίζει» η αμερικανική βάση στην Κρήτη

28/02/2026

Ενεργοποιείται η αντιαεροπορική άμυνα και επιβάλλονται αυστηροί περιορισμοί στο προσωπικό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος σε αυξημένη επιφυλακή μετά την έναρξη εχθροπραξιών στο Ιράν

28/02/2026

Ενισχυμένη αεράμυνα της ΕΦ και εστίαση στις Βρετανικές Βάσεις.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Πεζεσκιάν καταδικάζει το πλήγμα σε σχολείο όπου τουλάχιστον 85 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο

28/02/2026

«Αυτή η βάρβαρη πράξη συνιστά άλλη μια μαύρη σελίδα στον απολογισμό των αναρίθμητων εγκλημάτων που έχουν διαπράξει οι επιτιθέμενοι», δήλωσε ο Πεζεσκιάν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
New York Times: Τα στοιχεία πίσω από τα σχέδια του Τραμπ για το Ιράν είναι εσφαλμένα

28/02/2026

Σε εσφαλμένα στοιχεία στηρίζονται τα πολεμικά σχέδια του Τραμπ κατά του Ιράν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι χτύπησαν την Χάιφα και το Τελ Αβίβ προκαλώντας ζημιές

28/02/2026

Την εντολή έδωσε προσωπικά ο ίδιος ο ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεί ζητώντας τρομερά αντίποινα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Προειδοποιεί για μετάδοση παραλλαγής του ιού της γρίπης των χοίρων

27/02/2026

Το άτομο που μολύνθηκε δεν εμφάνισε γριπώδη αναπνευστικά συμπτώματα, τόνισε το υπουργείο, και οι εξετάσεις σε άτομα που είχαν επαφή με τον ασθενή έδειξαν ότι ο ιός δεν είχε μεταδοθεί.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ: Η υπ. Γεωργίας πρέπει είτε να παραιτηθεί είτε να παυθεί

27/02/2026

«Η υπουργός Γεωργίας πρέπει είτε να παραιτηθεί είτε να παυθεί. Η αλυσίδα των αποτυχιών και η ανικανότητα σε όλο το πεδίο της ευθύνης της ζημιώνει τον τόπο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ