ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπογράφηκε συμβόλαιο €1.3 εκ. για ανάπλαση του Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου
Συμβόλαιο για μελέτη και επίβλεψη της ανάπτυξης του αστικού γραμμικού πάρκου Πεδιαίου υπέγραψαν χθες Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Λευκωσίας Χαράλαμπος Προύντζος με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΑΕΛ κ. Σαβέριος Βραχίμης εκ μέρους του Αναδόχου AF MODINOS AND SA VRAHIMIS ARCH ENG.
Στην ανακοίνωση του ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι η μελέτη του έργου θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου 2024, ενώ η υλοποίηση της κατασκευής θα γίνει σε 16 περιοχές δράσης, που βρίσκονται σε όλο το μήκος του Πεδιαίου και θα εκτελεστούν σε φάσεις. Η κατασκευή της Φάσης Α αναμένεται να διαρκέσει 43 μήνες και η Φάση Β εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί στα πλαίσια της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2028-2034. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης που υπογράφηκε ανέρχεται στα €1.356.000 συν ΦΠΑ.
Μάλιστα αναφέρεται ότι το έργο της ανάπλασης του Πεδιαίου θα αποτελέσει τον «πράσινο» άξονα πάνω στον οποίο θα βασιστεί η ανάπτυξη των εμπλεκόμενων Δήμων Λευκωσίας, Στροβόλου και Λακατάμειας και θα αποτελεί παράδειγμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, τόσο σε εθνικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.
Μάλιστα αναφέρεται ότι το έργο της ανάπλασης του Πεδιαίου θα αποτελέσει τον «πράσινο» άξονα πάνω στον οποίο θα βασιστεί η ανάπτυξη των εμπλεκόμενων Δήμων Λευκωσίας, Στροβόλου και Λακατάμειας και θα αποτελεί παράδειγμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, τόσο σε εθνικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.
Σημειώνεται ότι το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027» με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ, από την Κυπριακή Δημοκρατία και από τους Δήμους Λευκωσίας, Στροβόλου, Λακατάμειας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς μετά την παραίτηση του Ανδρέα Κωνσταντίνου
Τελευταία Κυριακή Ιουνίου ή 1η Κυριακή Ιουλίου οι εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς λέει ο ΓΔ του ΥΠΕΣ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραμένει στην Ευρωβουλή ο Φειδίας – Στον Γιάννη Λαουρή η βουλευτική έδρα της Λευκωσίας
Παραμένει στην Ευρωβουλή ο Φειδίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ριζική αναδιάρθρωση και στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλες οι αλλαγές
Διαμορφώνεται και νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξάχθηκαν χθες Κυριακή 24 Μαΐου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μεσημέρι η ανακήρυξη των νέων Βουλευτών - Η διαδικασία και πότε η πρώτη Ολομέλεια
Η ανακήρυξη σηματοδοτεί την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μάριος Καρογιάν: «Η μη συμμετοχή στο Κοινοβούλιο δεν σημαίνει το τέλος μας» – Αιχμές για χειραγώγηση μέσω δημοσκοπήσεων
Απογοήτευση επικρατεί στη ΔΗΠΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τους στόχους», ανέφερε ο Μάριος Καρογιάν.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι νέοι βουλευτές στην επαρχία Λάρνακας: Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης και η κατανομή των εδρών
Πως κατανέμονται οι έδρες στην επαρχία Λάρνακας, όπου το κόμμα της Αριστεράς έκοψε πρώτο το νήμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ άξιζαν να βρίσκονται στη νέα Βουλή» – Μήνυμα συνεργασίας προς το νέο Σώμα
Ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή των εκλογών εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποιοι εκλέγονται στην Πάφο: Οι 5 βουλευτές, οι σταυροί προτίμησης και οι νέες εισόδοι
Τρεις επανεκλέγησαν και δύο για πρώτη φορά στη Βουλή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ακτινογραφία της νέας 6κομματικής Βουλής: Όλα τα τελικά ποσοστά, οι έδρες και οι μεγάλοι ανασταλτικοί παράγοντες
Έξι κόμματα κατάφεραν να εξασφαλίσουν έδρες στη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές Θρησκευτικών Ομάδων 2026: Νέος Αντιπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή ο Πέτρος Νακούζη
Αντιπρόσωπος για τη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκλέγεται ο κ. ΝΑΚΟΥΖΗ Πέτρος, η ανακήρυξη του οποίου θα γίνει τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, η ώρα 12 μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.